PAZI SE PUNCE

18. oktober 2008 ob 17:53 | 438
5 znakov, kako jo ujameš na laži
Si že kdaj podvomil o resničnosti besed, ki prihajajo iz njenih vabljivih ust? Ko misli eno, govori pa nekaj povsem drugega, je njeno telo tisto, ki jo bo izdalo. Razkrivamo top 5 znakov, ki ti bodo povedali, kaj je resnica in kaj laž.
1. Beri ji z ustnic
Bodi pozoren na to, ali si na silo oblizuje ali grize ustnice ali pa zategnjeno požira slino. Fizično se laž po besedah psihologov pokaže ravno v krčenju tistih mišic, ki so zadolžene za požiranje. Podobna posledica naj bi bila tudi suha usta.
2. Zagrabi za detajle
Bodi pozoren na to, kako smiselno in povezano govori.
• Ali obrača besede, pa pravzaprav nič ne pove.
• Ali pa ti odgovarja z vprašanji …
S tem si želi pridobiti dodaten čas, da se izmisli kaj novega. Vendar pa ko bo enkrat začela z izmišljeno zgodbico, bo vedno bolj tonila vanjo. Takrat pritisni nanjo z malenkostmi, z raznimi podvprašanji, in hitro se bo zapletla.
3. Kako govori?
Pozorno jo poslušaj? Vsak tresljaj glasu ali povišan ton govora sta lahko znak, da je nekaj narobe. Ali si vzame dolge premore, ko govori? Morda jih potrebuje, da dobi nove ideje.
Nenadni izbruhi besed, ko kar ne more prenehati govoriti in ostane skoraj brez sape, potem pa spet tišina … Vse to lahko pomeni, da jo prav živci zaradi laganja puščajo na cedilu.
4. Kaj pa njene roke?
Lažnivci skrivajo svoje roke – bodisi za hrbet ali tako, da jih prekrižajo. Če pa je že bolj izkušena in ima laž že dobro naštudirano, bo znala roke bolj kontrolirati: mrtvo ji bodo visele ob telesu ali pa jih bo plosko položila na mizo.
5. Izdajalske oči – zasleduj njen pogled
• Eden najbolj prepoznavnih telesnih znakov laganja so tudi zenice. Če bo izrekla laž, se bodo njene zenice razširile.
• Tik preden bo izrekla laž, ne bo trznila s pogledom. Ko pa je laže enkrat izrečena, bo pričela mežikati bolj, kot je to običajno – kar do 8-krat hitreje. Ker se med laganje nakopiči precej napetosti in energije, naj bi se ta potem sprostila z nekontroliranim mežikanjem.
• Značilno je tudi povešanje oči v levo ali desno ter priprte veke med odgovarjanjem.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev