kategorije

Putovanje Slovenijom - Vinjeta

07. november 2010 ob 19:51 | 300
Moje putovanje u Austriju sam isplanirao, pa sam krenuo iz Zagreba u subotu u 04 h, kako bi moj boravak u Beču što duže trajao, ali....
Na samom ulasku u Sloveniju policajac nas je uputio da vinjetu možemo kupiti na benzinskoj crpki, jer biro u kojem se prodaju vinjete uz granicu nije bio otvoren iako je upaljeno osvjetljenje odavalo radnu atmosferu, no nitko nije bio u uredu.
Nastavljam putovanje prema Mariboru nadajući se da ću na slijedečoj benzinskoj crpki uspjeti kupiti fatalnu vinjetu, ali je crpka bila zatvorena.
Kako se bliži autocesta strah da ću kupiti vinjetu se povečava, pa odlučujem skrenuti nekih 10-ak kilometara u susjedni Ptuj, gdje sam teško pronašao crpku na kojoj sam uspio kupiti vinjetu i izgubiti jedan sat vremena, i napraviti nepotrebnih i neplaniranih 20-ak km.


Sada povratak iz Beča je nočna vožnja kroz Sloveniju autocestom Šentilj-Maribor-Ptuj.
Nakon cca 35 km od Maribora sam uočio da se vozim prema Celju i Ljubljani....
Na prvom proširenju se zaustavljam i ulazim u jedan mali ugostiteljski objekat u kojem me veoma ljubazni konobar sa osmjehom dočeka i ni ne sačekavši da ga upitam "... da li sam zalutao ?.." kazao mi je da sam ja
..... danas već deseti koji je zalutao, jer putokaz samo na jednom mjestu neuočljivo pokazuje pravac za Zagreb.....
Predložio mi je da se vratim tih 35 km, zatim se sa večom pozornošću usmjerim prema Zagrebu, ili da nastavim do Celja, zatim običnom starom cestom punom zavoja krenem prema Rogaškoj Slatini, Rogatecu i napokon prema Zagrebu.

Dilema.
Već pređenih 35 km moram "ponoviti", a to je onda 70 km badava prijeđenih.
Odlučujem krenuti u pravcu Celja i voziti se običnom, vijugavom, brdovitom cestom do granice HR iako sam uredno platio vinjetu za vožnju modernom autocestom.
Zbog slabo označene ceste nekoliko puta sam na križanjima morao pitati građane, pa i policijsku patrolu koja mi je kazala da za taj problem već zanaju ???
Ne bih želio vjerovati da se ovo sve događa u prilog plaćanju globe za nekupljenu vinjetu, ili za usmjerenje prometa na staru cestu.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev