tito2

07. december 2016 ob 18:55 | 112
Kdo je sploh bil Tito?
Nova tema
Seznam tem

1 2 3 4

Default avatar Žogca 02 Nov 2007 21:31

Ni potrebe, da desničarji takoj začnejo s svojimi standardnimi floskulami. Vprašanje gre povsem v drugi smeri ... Pred leti sem prebrala (zato se žal podrbnosti več ne spominjam) kar nekaj knjig, v katerih so zatrjevali, da Tito sploh ni bil Tito. Oziroma, on je že bil Tito, ampak ni bil pa Josip Broz. V večini teh knjig je prevladovala teorija, da je bil Avstrijec, ki je prevzel identiteto padlega Josipa Broza, rojenega v Kumrovcu. Sicer nisem zagovornica takšnih in drugačnih teorij zarote, ampak vsakokrat, ko poslušam kakšen njegov govor, si rečem ... S tem naglasom nekaj ni v redu. On ni imel ne hrvaškega, pa tudi srbskega naglasa ne. In logično bi bilo, da bi govoril z enim od teh dveh naglasov.

Sicer pa ... V teh knjigah ... Pričevanja njegovih zdravnikov, sodelavcev, kuharjev ... Tito je menda poznal vso svetovno literaturo, citiral je cele odstavke Ilijade, Odiseje in podobno. Neizobražen ključavničar?

Znal je več tujih jezikov. Sploh tekoče nemščino in, kar je izjemno čudno, latinščino. Vsekakor čudno za enega ključavničarja.

Tito je tudi igral klavir.

Skratka, v teh knjigah je bil cel kup stvari, ki se niso ujemale s tistim, kar naj bi Tito bil.

Kot sem zgoraj napisala, mene vedno zmoti naglas. To ni naglas nekoga, ki od malih nog govori ta jezik.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev