kategorije

Posredujem naprej, to sem dobila pred leti.

10. februar 2009 ob 20:11 | 3538
PETNAJST MOLITEV,
KI JIH JE NAŠ GOSPOD OBJAVIL SVETI BRIGITI ŠVEDSKI
1303 – 23.7.1373 V CERKVI SV. PAVLA V RIMU


UVOD

Sveta Brigita je dolgo želela vedeti število udarcev, ki jih je naš Gospod prejel v svojem, trpljenju. Nekega dne se ji je prikazal in rekel: »Na svojem telesu sem prejel pet tisoč štiristo osemdeset udarcev. Če jih hočeš častiti s kako pobožnostjo, potem moli petnajstkrat Oče naš in petnajstkrat Zdravo Marijo s temi molitvami, (ki jih jo je On sam naučil) tekom enega leta. Ko se to leto konča, boš s tem pozdravila vsako mojo rano. Vsak, ki bo molil te molitve leto dni, bo rešil petnajst duš svojega rodu iz vic, petnajst pravičnih istega rodu se bo utrdilo in bodo ohranjeni v milosti in petnajst grešnikov istega rodu se bo spreobrnilo. Oseba, ki bo molila, bo imela prvo stopnjo popolnosti. Petnajst dni pred njeno smrtjo se ji bom prikazal in ji bom dal svoje predragoceno Telo, da bo po njem rešena večne lakote. Dal ji bom piti svoje predragoceno Kri, da je ne bo večno žejalo. Petnajst dni pred svojo smrtjo se bo z grenkobo popolnoma kesala vseh svojih grehov, ki jih bo popolnoma spoznala. Pred njo bom postavil znak svojega močnega zmagovalnega Križa za pomoč in obrambo pred zasedami sovražnikov. Pred njeno smrtjo bom prišel s svojo predrago in ljubljeno Materjo, vzel bom njeno dušo in jo vodil v večne radosti. In, ko jo bom tja pripeljal, ji bom dal piti poseben požirek z izvora mojega Božanstva, katerega ne bom dal drugim, ki ne molijo teh mojih molitev«.

Potrebno je vedeti, da bo tudi tistemu, ki bi živel trideset let v smrtnih grehih in, ki bi pobožno molil ali se odločil moliti te molitve Gospod oprostil vse grehe, varoval ga bo pred naglo smrtjo, rešil bo njegovo dušo večnega trpljenja in dobil bo vse tisto, kar bo prosil Boga in presveto Devico Marijo. Če je vedno živel po svoji volji, pa bi moral jutri umreti, se bo njegovo življenje podaljšalo. Kdor moli te molitve, dobi vsak dan petdeset dni odpustkov in mu je zagotovljeno, da bo sprejet v najvišji zbor angelov. Kdor pa jih bo naučil moliti druge, bo njegovo veselje večno. Tam, kjer se molijo ali se bodo molile te molitve, je Gospod prisoten s svojo milostjo.

Vse te posebne pravice so bile objavljene sv. Brigiti z neke slike našega križanega Gospoda pod pogojem, da jih moli vsak dan. Obljubljene pa se tudi vsem onim, ki jih bodo pobožno molili leto dni.


PRVA MOLITEV

Oče naš, Zdrava Marija…

Jezus Kristus, večna slast za vse tiste, ki Te ljubijo, radost, ki presega vsako drugo radost in vsako željo, rešitev in upanje vseh grešnikov. Ti si pokazal, da nimaš večjega zadovoljstva, kakor, da si med ljudmi. Tako si v polnosti časa prevzel tudi človeško naravo iz ljubezni do ljudi. Spomni se vsega trpljenja, ki se ga pretrpel od svojega spočetja, predvsem pa ob Tvojem svetem trpljenju, kakor je bilo odločeno in odrejeno po božji zamisli v večnosti. Gospod, spomni se svoje zadnje večerje s svojimi učenci, ko si jim umival noge, jim dal svoje sveto Telo in svojo dragoceno Kri, jim napovedal svoje skorajšnje trpljenje in jih bo tem še blago tolažil. Spomni se žalosti in grenkobe, ki si jo občutil v svoji duši, kakor si to tudi sam potrdil, ko si rekel: »Moja duša je žalostna do smrti!«. Ljubi Jezus, spomni se strahovanja, tesnobe in bolečin, katere si pretrpel v svojem nežnem telesu pred svojim trpljenjem na križu, kako si krvavi pot potil ob času Tvoje trikratne molitve, kako Te je s poljubom izdal tvoj učenec Juda in kako te je zgrabil Tvoj narod, katerega si Ti izbral in povišal, kako so Te lažni preroki obtoževali in krivično sodili trije sodniki v cvetu Tvoje mladosti in v svečanem velikonočnem času. Mili Rešenik, kako so Te oropali lastne obleke in si bil oblečen v posmeh najprej pred Herodom, kot norec v belem oblačilu, a potem za zasmehovanje vojakov v rdeče. Kako so Ti s smrdljivo cunjo pokrili oči in Tvoje sveto lice, kako so Te tepli, Ti kronali glavo s trnovo krono, Ti dali v roko trs in Te z njim tepli po glavi. Kako so Te privezali za steber in Te raztrgali z udarci bičev in Te še obsuli z zasramovanjem in poškodbami. Presveti Odrešenik, po zaslugah vseh Tvojih bolečin, ki si jih pretrpel pred svojim Trpljenjem na Križu, podeli mi pred smrtjo milost, da se popolnoma pokesam, da se iskreno in popolnoma spovem, da storim dostojno zadostitev in da zadobim oproščenje vseh svojih grehov. Amen.DRUGA MOLITEV

Oče naš. Zdrava Marija…

Jezus, popolna angelska svoboda, rajska naslada, spomni se strašne žalosti, ki si jo pretrpel, ko so Te obdali Tvoji sovražniki kot razjarjeni levi in Te zaničevali s številnimi žalitvami, pljuvali v Tvoje sveto lice, ga bili in tekmovali med seboj z drugimi nezaslišanimi zlobnostmi, kdo Te bo bolj mučil. Rešenik moj, po teh Tvojih zaslugah, zasramovanjih in zaničevanju Te prosim, da me obvaruješ vseh mojih vidnih in nevidnih sovražnikov in da mi daš milost, da pridem pod Tvojim varstvom do popolnosti večnega odrešenja. Amen.


TRETJA MOLITEV

Oče naš. Zdrava Marija…

Jezus, neskončni Stvarnik neba in zemlje, ki vse obsegaš in imaš vse v svoji moči, spomni se pregrenke bolečine, ki si jo pretrpel, ko so Ti Judje privezali na Križ Tvoje svete nežne roke in noge in jih prebodli z debelimi, topimi žeblji. A ko jih ni zadovoljila Tvoja lega, da bi ugodili svoji jezi, so razširjali Tvoje rane, Ti zadajali bolečine, Te bolj nategnili na Križ z zlobno krutostjo, Te vlekli na vse strani in Ti izpahnili ude. Ljubljeni Rešenik, rotim Te, da mi po zaslugah teh svojih presvetih bolečin na Križu, polnih ljubezni do nas, vliješ strah in ljubezen do Tebe. Amen.


ČETRTA MOLITEV

Oče naš. Zdrava Marija…

Jezus, nebeški zdravnik, povišan na Križ, da s svojimi ranami zdraviš naše rane, spomni se bolečin in poškodb, ki si jih pretrpel na vseh svojih udih, od katerih ni nobeden ostal na svojem mestu tako, da ni bilo bolečine podobne Tvoji bolečini. Od peta do glave ni bil noben del Tvojega Telesa brez bolečine. Vendar ob vsem tem trpljenju nisi prenehal prositi svojega Očeta za svoje sovražnike »Oče, odpusti jim, saj ne vedo kaj delajo«. Po Tem Tvojem velikem usmiljenju in po zaslugah teh Tvojih bolečin, nam daj milost, da prebudi spomin na Tvojo pregrenko bolečino nam popolno kesanje, da dobimo odpuščanje vseh svojih grehov. Amen.


PETA MOLITEV

Oče naš, Zdrava Marija…

Jezus, ogledalo večne svetosti, spomni se, kako si v luči svojega Božanstva gledal one, ki se bodo rešili po zasluženju Tvojega svetega Trpljenja, a si istočasno čutil tudi žalost in grenko obžaloval propad in obup velike množice onih nesrečnih grešnikov, ki so bili obsojeni zaradi svojih grehov. Po tem Tvojem neskončnem usmiljenju in sočutju a predvsem po Tvoji dobroti, ki si jo pokazal skesanemu razbojniku, ko si mu rekel: »Še danes boš z menoj v raju«, Te prosi, blagi Jezus, usmili se tudi mene v smrtni uri. Amen.


ŠESTA MOLITEV

Oče naš, Zdrava Marija…

Jezus, preljubeznivi in živo zaželjeni Kralj, spomni se bolečine, ki si jih pretrpel, ko so Te slekli so golega kot ubožca, Te pribili in dvignili na Križ. Vsi Tvoji sorodniki in prijatelji so Te zapustili, razen Tvoje ljube Matere, ki je zvesta stala ob Tebi v Tvoji smrtni borbi. Njo si izročil svojemu zvestemu učencu, rekoč svoji presveti Materi: »Žena, glej Tvoj sin!«, a svetemu Janezu: »Glej Tvoja Mati!«. Dobri Rešenik, prosim Te, da se me po meču bolečin, ki je takrat prebodel dušo Tvoje svete prežalostne Matere, Usmiliš v vseh mojih žalostih in nezgodah, telesnih in duševnih in da boš večno ob meni v vseh preizkušnjah, a predvsem ob moji smrtni uri. Amen.


SEDMA MOLITEV

Oče naš, Zdrava Marija…

Jezus, neizčrpni vir usmiljenja, z globokim občutkom ljubezni, si rekel na Križu: »Žejen sem!«. To je bila Tvoja žeja za rešitev človeškega rodu. Premili Rešenik, vžgi naša srca z željo, da težimo za popolnostjo v vseh svojih delih. Popolnoma ugasni v nas telesna poželenja in privlačnost, žar zemeljskih želja. Amen.


OSMA MOLITEV

Oče naš, Zdrava Marija…

Jezus, sladkost src, naslada duhov. Po grenkobi žolča in kisa, katere si okusil na Križu iz ljubezni do nas, nam daj milost, da dostojno prejemamo Tvoje presveto Telo in Tvoje predragoceno Kri v življenju in ob smrtni uri, da bosta zdravilo in tolažba našim dušam. Amen.


DEVETA MOLITEV

Oče naš, Zdrava Marija…

Jezus, vsemogočni Kralj, najvišja duhovna radost, spomni se bolečine, ki si jo pretrpel, ko si potopljen v grenkobo smrtne bližine, napadan in poniževan od Judov glasno zavpil, da Te je Tvoj Oče zapustil in si mu potožil: »Moj Bog moj Bog, zakaj si me zapustil?«: Rešenik moj, rotim Te, da me po zasluženju te Tvoje smrtne stiske ne pustiš v strašnih bolečinah moje smrti. Amen.


DESETA MOLITEV

Oče naš, Zdrava Marija…

Jezus, začetek in poslednji cilj vseh stvari, življenja, stvarstva, spomni se, kako si bil potopljen v brezno bolečin po vsem telesu. Po zasluženju Tvojih velikih ran me nauči, da z iskreno ljubeznijo izpolnjujem Tvoje zapovedi, katerih pota so široka in lahka tistim, ki Te ljubijo. Amen.


ENAJSTA MOLITEV

Oče naš, Zdrava Marija…

Jezus, brezmejno usmiljen, prosim Te po zasluženju Tvojih svetih ran, ki so predrle do srede Tvojih kosti in Tvojega Srca, izvleci iz grehov mene nesrečneža, polnega grehov in napak in me skrij pred Tvojim razsrjenim obrazom v svoje rane, dokler ne mine Tvoja jeza in pravična slaba volja. Amen.


DVANAJSTA MOLITEV

Oče naš, Zdrava Marija…

Jezus, podoba resnice, začetek edinstva, zveza ljubezni, spomni se svojih ran, s katerimi si bil ranjen po celem telesu, ves raztrgan in rdeč od prelite Krvi. O, velike bolečine, katere si pretrpel iz ljubezni do nas po vsem svojem nedolžnem Telesu! Blagi Jezus, kaj bi še mogel za nas storiti, česar nisi storil? Predragi Rešenik, rotim Te, vtisni s svojo predragoceno Krvjo vse svoje rane v moje srce, da v njih neprestano berem Tvoje bolečine in Tvojo ljubezen. Daj, da se zvesto spominjam Tvojega trpljenja in da se tako v moji duši obnavlja sad Tvojih bolečin in da se vsak dan bolj množi moja ljubezen do Tebe vse dotlej, dokler ne pridem k Tebi. Dobri Rešenik, Ti si zakladnica vsega dobrega in vseh radosti, za katere Te prosim, da mi jih daš v večnem življenju. Amen.TRINAJSTA MOLITEV

Oče naš, Zdrava Marija…

Jezus, močni lev, nesmrtni in nepremagljivi Kralj, spomni se bolečine, katere si pretrpel, medtem, ko so se Tvoje moči, tako srca kot telesa, popolnoma izčrpale, da si potem nagnil glavo in rekel: »Dopolnjeno je!«. Po zasluženju te Tvoje stiske in bolečine Te prosim, Gospod Jezus, usmili se me v zadnji uri mojega življenja, ko bo moja duša v stiski in moj duh vznemirjen. Amen.


ŠTIRINAJSTA MOLITEV

Oče naš, Zdrava Marija…

Jezus, edinorojeni Sin Očeta, odsev in podoba očetova, spomni se, kako si se krotko in ponižno priporočil svojemu Očetu, ko si mu dejal: »Oče moj, v Tvoje roke izročam svojo dušo!« Tvoje telo je bilo raztrgano z ranami, srce zlomljeno in Ti si izdihnil poln usmiljenja za nas, samo, da nas odrašiš. Kralj svetnikov, po zaslugah Tvoje dragocene smrti, me okrepi in mi pomagaj, da se uprem hudobnemu duhu, telesu in krvi, da odmrem svetu in živim samo v Tebi. Prosim Te, vzemi ob smrti mojo romarsko in preganjano dušo, ki se vrača k Tebi. Amen.PETNAJSTA MOLITEV

Oče naš, Zdrava Marija…

Jezus, pravi plodni trs, spomni se, kako si velikodušno prelil vso svojo kri iz svojega svetega telesa, kot grozdje iz stiskalnice. Zaradi sunka vojakove sulice je pritekla iz Tvojega prebodenega srca kri in voda, tako, da ni v njem ostala niti kaplja. Bil si povišan na Križ kod šopek mirte. Tvoje nežno Telo je ovenelo, sokovi Tvojega drobovja so usahnili in kostni mozeg se je posušil. Po zaslugah tega Tvojega grenkega trpljenja in po Tvoji preliti predragoceni krvi Te prosim, dobri Jezus, vzemi mojo dušo v mojem smrtnem boju. Amen.


SKLEPNA MOLITEV

Moj blagi in zvesti Jezus, križani Odrešenik, rani moje srce, da mi bodo spokorniške solze bolečine in ljubezni hrana dan in noč. Vsega me prikleni k sebi, da Ti bo moje srce večna hiša, da Ti bo moje obnašanje prijetno in da Ti bo konec mojega življenja tako všeč, da me boš po moji smrti vzel v nebo, da Te bom večno slavil skupno z vsemi svetniki. Amen.

Molimo: Gospod Bog, ki si blaženi Brigiti povedal po svojem Sinu nebeške skrivnosti, daj nam svojim služabnikom po njeni pobožni priprošnji, da se veselimo pri razglašanju Tvoje večne slave. Po istem Kristusu, Gospodu našem. Amen.

Sveta Brigita, prosi za nas!ODOBRITEV PIJA II.

Te molitve z obljubami so bile zapisane v neki knjigi, tiskani v Toulouse-u leta 1740. Izdal jih je o. Andrijen Parvilliers D. J., apostolski misijonar v Sveti deželi z odobritvijo, dovoljenjem in priporočilom, da jih širi.

Starši, učitelji, ki bodo naučili otroke, da jih bodo molili najmanj leto dni, jim bodo s tem zagotovili, da bodo obvarovani vsake težje nesreče, ki bi jim mogla povzročiti, da izgubijo katerega petih čutov, kolikor dolgo bodo živeli in še mnogo drugih dobrin. Ko se bo ugotovilo, da obstajajo te dobrine, jih bodo hoteli brez dvoma tudi drugi pridobiti.

Papež Pij XI je poznal te molitve z njihovim uvodom. Odobril jih je 31. maja 1862. Priznal jih je za resnične in koristne za duše. Ta odločba Pija IX je bila potrjena s tem, da so se obljube spolnile na vseh osebah, ki so molile te molitve in po mnogih nadnaravnih dejstvih, s katerimi je hotel Gospod pokazati njihovo resničnost.

Te molitve se lahko uporabljajo tudi za Križev pot.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ROŽNI VENEC SVETEGA DUHA

Molimo ga na navadni rožni venec, kot navadnega, le da dodamo namesto običajnih skrivnosti sledeče:

1) pri treh malih jagodah:…ki nam po sv. Duhu pomnoži vero,
…ki nam po sv. Duhu utrdi upanje,
…ki nam po sv. Duhu dopolni ljubezen.

2) pri desetkah pa po Zdravi Mariji dodamo:
…ki nam usposobi naša srca, da prejmemo polnost milosti sv. Duha
…ki naj nam izprosi sv. Duha in okrepi v nas Bogu dopadljive kreposti
…ki naj nas po svetem Duhu krepi, razsvetljuje, upravlja in vlada , nas vodi in posvečuje
…ki naj vžge naša srca z ljubeznijo svetega Duha in napolni z globoko ponižnostjo,
milino, potrpežljivostjo, predanostjo, močjo in svetostjo
…ki naj nam izprosi sedem darov in dvanajst sadov svetega Duha, nam podeli vse dobro
in od nas odvrne vse hudo.


Inprimatur: Nadškofijski ordinarist Regenburg, 11.2.1961.


MOLITEV K SVETI MARTI

O sveta Marta, ti čudovita, zatekam se s polnim zaupanjem k tvoji pomoči. Pomagaj mi v mojih stiskah in podpiraj me v mojih preizkušnjah. V zahvalo ti obljubim, da bom povsod širil to molitev. Tolaži me v mojih skrbeh in težavah, ponižno te prosim – k tebi.

Pri velikem veselju, ki je napolnjeval tvoje srce, ko si na svojem domu v Betaniji dajala zavetje in skrbela za Odrešenika sveta, prosim – k tebi, prosi za me in za mojo družino, da bomo ohranili našega Boga v naših srcih in za rešitve naših potrebah, predvsem v skrbeh, ki me sedaj stiskajo.

Ljuba Mati Božja, sveti Jožef, vsi angeli in svetniki božji, prosim vas in rotim vas pri dragoceni Krvi Jezusa Kristusa, prosite za me v vseh zadevah, za katere bom molil; molite z vašo ljubeznijo in ponižnostjo k Troedinemu Bogu.

Prosim in rotim vas pri dragoceni Krvi Jezusa Kristusa; molite z menoj vse moje molitve, blagoslovite z menoj vsak blagoslov, žrtvujte z menoj Kristusovo Kri.

Sveti angeli varuhi, blagoslavljate z menoj vaše in moje varovance in molite za nje in za mene, da bi pridobili vse milosti in obljube Jezusa Kristusa. Predvsem te prosim, po dragoceni Krvi Kristusove za vaše varovance in za milostne darove Svetega Duha in posebno zaščito Vsemogočnega Boga ter svete Matere Jezusa Kristusa.

Ta molitev se moli na devet TORKOV pri prižgani blagoslovljeni sveči. Molitev je tako močna, da ti je podarjeno tisto, za kar prosiš, še preden mine teh devet torkov, vseeno, kako težavna je tvoja prošnja.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev