Omrežja - alarm - beg ?

08. marec 2017 ob 10:28 | 177
Priznam, ni se mi dalo pisati dolgega naslova. Tukaj me že ni bilo lep čas, pa sem se večkrat spomnila na vas. Veliko, ma kaj veliko, ogromno je dogajalo. Lepe stvari, bilo pa je tudi nekaj peprijetnih. In zaradi ene take manj prijetne sem tudi danes tukaj. V začetku leta sem si poškodovala nogo. Zlom je bil kompliciran, tako da je bila potrebna operacija. Dobro so me zrihtali zdravniki in kapo dol pred vsemi sestrami - vi ste res ljudje z velikim začetnicami. Vedno vam bom hvaležna. Okrevanje bo trajalo dalj časa, zato sem danes tukaj.
O ja, vem dobro, da marsikater član tukaj ne mara FB. Saj ga tudi jaz ne maram preveč. Toda kaj, ko so tam tako mamljive in barvite igrice. In zaidem tja občasno. Nisem pa odvisnica od njega. To pa nikakor ne. Če pobegnem enkrat stran od tam, potem imam velik problem :D Težko se je vrniti.
Pa kaj bi visela po cele dneve in gledala samo v monitor. Raje živim življenje, raje sem v naravi, se družim s prijateljicami, berem knjige itd. Meni ni nikoli dolgčas, verjamete ali ne. Vedno si najdem neko zaposlitev.
Pa se vrnimo še na malo na FB. Tam sicer ni prostorček za bloganje, sem pa tja napišem kako daljšo misel, zvrstijo se komentarje. Tako se je zgodilo tudi pred kratkim. Nekaj pa mi je dalo pošteno misliti.
Več mojih prijateljev je napisalo, da so raje na FB, se zabavajo, komentirajo kot pa da bi se družili z ljudmi v reali, ki jim lahko vsak čas zasadijo nož v hrbet. A je tudi vam pozvonilo v glavi hehe ? Je z menoj nekaj narobe, če mi zvoni v glavi ? :p Šala, hec, dovtip je rekel ;-) saj veste kdo, če pa ne veste, pa tudi ne bo konec sveta.
Ob podobnih komentarjih sem se začela spraševati, če so družbena omrežja v bistvu beg pred realnim svetom ? Podobno kot imajo otroci igrice z domišljijskimi vlogami, bežijo iz pravega sveta, iz pravega življenja v nek svet, kjer se lahko dokažejo in so pomembni. Je to znak za alarm? Se je treba zamisliti in ukrepati.
Češnjevo lady sem spoznala preko sestre. Dolgo je bila na FB, pred kratkim se je odločila in profil do konca pobrisala. Vprašala sem jo, če kaj pogreša FB? odgovor se je glasil, da sploh ne. Da se še bolje počuti.
Prijetno sem bila presenečena, ko sem v nabiralniku našla pisemce nekega člana. Prav prijetno je bilo prebrati njegovo razmišljanje. Pa ne vem o njemu skoraj nič. V svojih 5 odstavkih mi je dal toliko iztočnic, da je veselje :-)
Vesela sem, da mi je nek tihi glasek šepnil, da naj pridem spet malo naokoli med vas :-) obljubljam, da ne bom preveč tukaj, bom pa občasno prišla in napisala kaj mojega razmišljanja ^.^

Komentarji 6

če želiš komentirati, se
borigi
borigi1 leto nazaj

ja no zdej pa mam! kaj pa berem bloge - zdaj še men alarm zvoni!

mislim,da imaš čisto prav! Najbrž vsaj nekoliko bežimo od neke reale...
Na FBju jaz igram le igre in to samo včasih ob večerih... pa še to moram ukinit... :)
Tukaj gor ma MV sem pa kar redno, med tednom kar vsak dan, je stalno odprt in med resnimi emaili in drugim delom občasno (prepogosto?) pogledam tudi sem.
Ja je beg, beg pred realo, beg pred delom, ... vendar ali ni tudi ko vzameš knjigo v roke beg? ali ni tudi sprehod v naravi beg? po svoje najbrž je. Po vsej verjetnosti je sprehod v naravi ali karkoli že v naravi veliko bolj koristen beg... grem :-)

ledenakraljica
ledenakraljica1 leto nazaj

Mene so hecali, da mi bodo zvonček napeljali, da bom lahko zvonila, ko bom kaj rabila, ker nisem smela 6 tednov stopat na nogo in so me morali streči.
Seveda je veliko stvari beg pred nečim. Vendar če bereš knjige, še vedno hodiš v knjižnico, si v realnem svetu, ko greš na sprehod srečuješ ljudi, si v realnem svetu. Ko pa visiš na FB 22 ur na dan, pa pozabljaš na ostale stvari.

borigi
borigi1 leto nazaj

ooo pa ne 22ur na dan, to ni možno... mislim da več kot 2uri ni zdravo...

boga! in zdaj je noga že v redu ali še boli?

ledenakraljica
ledenakraljica1 leto nazaj

Hehe eni ne znajo nehat. Verjemi, da je veliko takih, ki so gor tudi več kot dve uri. Jst se hitro naveličam. Zjutraj ob kavi odšpilam kako igrico, potem pa že pozabim it gor :p
6 tednov gipsa, ta hudo je že za menoj. Zlom je bil kompliciran, gleženj, na treh koncih sem ga zlomila. Čez dva tedna mi bodo ven pobrali vijak, potem pa še sledijo toplice. Najhuje je bilo, ko sem prišla na urgenco in so mi jo ravnali -.- Naslednji dan sem že imela operacijo, potem pa brez bolečin v glavnem, tako da sem jo kar dobro odnesla O:)

borigi
borigi1 leto nazaj

uh, z gležnji mam tudi jaz težave od padca pred tremi leti... k sreči jih nisem zlomil ampak le izpahnil...
Takrat nisem šel k zdravniku, zdaj me pa stalno boli...

ledenakraljica
ledenakraljica1 leto nazaj

Tdi jst sem zvila gleženj kar nekaj časa nazaj na morju. Zdravnik je rekel, da dalj časa, ko bom mirovala, da boljše bo. Takrat mislim, da sem res bila bolj na miru 3 tedne, tam nekje in se je obrestovalo ;-)

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev