Za vsakega nekaj ;)

07. april 2014 ob 08:44 | 145
Se spomnite kako smo včasih pisali dnevnik:
Dragi Dnevnik, veš danes sem tako žalostna. Tistega Jureta, ki se mu svetijo učke danes ni bilo v šoli. Zbolel je. Tako ga pogrešam. . . .
No, recimo da je bilo nekaj takega. Časi se spreminjajo. Zvezke je zamenjala tipkovnica, namesto dnevnikov imamo bloge :)
Da sem rojena blogerka sem odkrila par let nazaj. Razočarana v ljubezni sem čutila, da moram dati tisto iz sebe. In sem začela pisati. In ugotovila, da je to dobro za dušo. Da s tem naredim nekaj za sebe.
Bili so lepi trenutki. Bilo pa je tudi nekaj žalosti in solza, pa tudi smeha ni manjkalo.
Nikoli ne bom pozabila učiteljice, ki je tudi blogala na tisti strani. Vedno je prihrumela pod moj blog in skoraj nikoli ni pozabila napisati napisati, da je o tej temi pa ona že pisala takrat in takrat. O ja, kar vidim jo, kako z dvignjenim kazalcem vceplja v male otroške glavice različne znanosti. Še sedaj mi gre na smeh. Obenem pa se vedno spomnim na moje šolske dni, ko smo pisali spise. Prosti spis, vedno smo imeli na izbiro dva naslova. In tako je tudi še danes. In potem otroci pišejo, grizejo svinčnike, se potijo. In seveda vsak napiše svoj pogled, svojo razmišljanje. In ravno tako je tudi pri bloganju. Vsak napiše iz sebe, kaj je čutil, kaj doživljal, na kaj kaj spominja določena situacija. In prav je tako. Še vedno sem mnenja, da se od nekaterih tem premalo piše.
Hecno mi je bilo tudi, ko nas je neka blogerka vprašala o čem naj piše. Pišem, ko začutim, da moram dati nekaj iz sebe. In takrat pač napišem.
Zadnjič se je pojavilo vprašanje, kje je bistvo bloga. Ponavadi v največjem kaosu in neredu najdemo bistvo. Kar pomislite kako ste risali čačke s svinčnikom medtem, ko ste čvekali s kom po telefonu. In tisto niso bile nobene čačke. To ste risali iz svoje podzavesti in take slike so pomembne. Ravno tako je pomembno pisanje. Včasih se nam zdi, da napišemo zmeden zapis. Brez repa in glave. Pa se na koncu razkrije, da se v takem zapisu skriva marsikaj.
Danes je ponedeljek. Marsikdo ne mara tega dneva. Meni je pa prav pri srcu. Ko se france odpravi od doma, sin gre v šolo, mačka si najde ležišče na sedežni, ob meni je skodelica kave, pred menoj laptop :) Imam urico za sebe, da se sprostim, zadiham, naberem novih idej :)
Pa začnimo nov prijeten dan :)
Dragi Dnevnik, mogoče pa je Jure že ozdravel in ga bom končno videla .... ♥

Komentarji 17

če želiš komentirati, se
princessss
princessss4 leta nazaj

rojena blogerka si, to je res:))) pa meni so tudi ponedeljki najljubši:))

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Hvala :) sploh jutra so mi pri srcu, ko se rojeva nov dan in ga vzamem kot začetek nečesa novega :)))) (((((:

LzuKraduMamVske
LzuKraduMamVske4 leta nazaj

...lep je osećaj, pisati uz kaficu...

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Aha, še lepše je potem debatirati o tem s prijatelji. Vsak najde v blogu nekaj za sebe, morda kaj novega odkrijemo, se nekaj novega naučimo ;)
Kave ni več, grem služit evrčke :S pridem spet jutri :)

jazincuba
jazincuba4 leta nazaj

Blogerka sem postala, ko sem postala netlogovka.....uh, mi je dosti pomagal, da sem dala svoje žalosti ven od sebe..... Zdaj......se pa sam ,,sračkam".... Od tebe sem se navadla :P:D

Dragi dnevnik...na terasi sem sadila svoje najljubše grmičke....seveda tudi sivke in upam, da mi bo veselo raslo....♥♥♥.... :D

LzuKraduMamVske
LzuKraduMamVske4 leta nazaj

...nimalo ne ,,sračkaš", čak ni u prenosnom smislu reči, već suprotno, zanimljivo pišeš.

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Hehe Cuba pa ti sploh veš koliko bolj sem te spoznala odkar smo začele tako sračkat, vmes smo se pa še fino nasmejale - no vsaj jst vem da sem se ;) :P Pravijo da je v vsakem hecu nekaj resnice, tako je tudi veliko resnice skrite v sračkanju ;)

Marici1603L
Marici1603L4 leta nazaj

Tudi meni je sračkanje "domače", hahhahhaha in brezplačni sprostitveni dejavnik. Mejta se, bejbi !♥♥♥

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Je poceni ja, še papirja ne rabiš haha :P sicer pa me prav zanima kakšnega uporabljaš, ziher tistega s srčki hehe ♥

jazincuba
jazincuba4 leta nazaj

LzuKraduMamVske : zanimivo....? Eh, toliko pa ne.... :P
Ledenakraljica : Čista resnica! Oh, ko bi vedela, koliko sem se nasmejala pri tebi....
Maričiiiii.... : Če ne bi bilo tebe, me ne bi bilo tukaj! Vse po tvoji zaslugi, da smo spet skupaj ♥♥♥

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Hehe še se bomo smejale :D :D :D
In res je, da smo po zaslugi od Mariči tukaj, hvala obema ♥

Marici1603L
Marici1603L4 leta nazaj

Joj, Ledenka moja, kako si simapatična ... res je, si blogerka, temu ni oporekati ... svojčas sem tudi sama dosti pisala, zdaj malo manje, pa vseeno čakam na tisti čas, ki spet pride in bom jutro, kot takrat, začela z enim krajšim blogom (krajšim??? ja, če mi bo le uspelo, ker se mi "strga", ko začnem pisati oz. razmišljati, prsti samo sledijo mislim ...). In vsako jutro, res, sem našla v nečem nekaj, o čemer se mi je zdelo smiselno in razmišljati in sevedato za zapisati ... pa če je bilo to drsenje dežnih kapljic po šipi, v katerih sem našla svojo fantazijsko minutko ... ali pač močerad, ki ni vedel, kam bi se obrnil, ko sva se srečala ... pa vonj po trohnečem listju in odzvanjanju korakov po prazni hiši ... vse se mi je zdelo nekako "smiselno" ...♥♥♥ Morda se smisel vrne ... pa spomin na Rajkota tudi ???

LzuKraduMamVske
LzuKraduMamVske4 leta nazaj

...rado čitam Tvoje blogove. Ali nikad se ne prisiljavaj. Piši samo kad poželiš. Ako Ti se neda nemoj.

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Hojla vidva skupaj. Tako kot je Miki reku, nič na silo Mariči. Ko boš začutila, boš že pisala, ko bo stvar dozorela ;) Včasih sem tudi komentarje zaprla, ker nam je Netlog to dopuščal in če je bila tema preveč osebna, je bilo fino, da si dal ven samo svojo žalost. Je pa zanimivo, ko se sedaj vračam čez svoje stare bloge. Dobro da je ostalo vse tam, še tako kot je. K sreči lahko tja pokukam preko HR Netloga :) In grem mal spomine obujat ;)

Marici1603L
Marici1603L4 leta nazaj

Ne,na silo ni nič dobro,zato vedno čakam na tisto svojo inspiracijo,ki se pojavi...tak čas se pogosto pojavi,ker narava sama kliče po tem,da se jo nekje obeleži,opeva,opisuje ... in z njo vse,kar narava in čas prinašata. ☺☺☺ Vidiš, me je Borigi naučil in zdaj vadim in že nekaj znam, smeškote in srčke že znam delati ... ♥♥♥♥♥♥

Marici1603L
Marici1603L4 leta nazaj

Hvala ti, srce si ... neću se prisiljavati, ne ide meni to tako ... kad se ponovo vrati vrijeme, koje donosi sa sobom nešto one motivacije, što sam je nekad imala, tada ću ponovo stvarati, pisati ... znam ja to ... poznajem se ... Hvala ti, što dolaziš u posjetu ...♥♥♥

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Joj a veš da sem se jst teh znakov naučila prav na Netlogu. Je en moj prjatu obesil gor slikco, kjer so bili našteti. Jst pa rada tudi mal imroviziram po svoje, zapomnila sem si tiste osnovne ♥ ♫♪☼ na gmailu imam celo v statusu tale znak >^.^< pa tega tudi večkrat uporabim če sem malo jezna -.- in ta mi je srčkan ki spominja na drakulo ,__,

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev