Življenje me je naučilo . . .

14. marec 2014 ob 15:09 | 142
Da se izogibam ljudem ki:
1. Se trkajo po prsih in glasno tulijo: Nauči se nekaj od mene!
2. Te poskušajo prepričati kaj čutiš
3. Morajo imeti vedno zadnjo besedo in mora biti vse tako kot eni rečejo

Bom razložila.
Pod prvo točko bom rekla tako. Nihče ni kot Bog, da bi vse znal. No zdej ne vem, a je on znal ali ne. Samo med ljudmi ne najdeš takega, ki bi znal vse, da bi lahko tulil, da se morajo drugi učiti od njega. Učimo se drug od drugega in prav je tako. Enkrat se naučimo malo več drugič malo manj, eni dalj časa zabušavamo :) pa se potem več naučimo in tako dalje.
Pri drugi točki se bom ustavila malo dalj. Se vam je že zgodilo, da ste bili recimo žalostni, nekdo pa vam je pričel tumbati v glavo, da ste jezni :) :) Upam, da ne poznate tega. Jaz sem to že večkrat doživela. In tako kot pravi tisti rek: obuj moje čevlje, prehodi mojo pot itd. Tako bi lahko rekla tudi tukaj: vdihni mojo dušo in natakni mojo kožo in šele potem mi povej kaj čutim. Ne moreš mi ti govoriti kaj čutim, ker nisi ti v moji koži, v mojem telesu. To preprosto ne gre.
Za tretjo točko mislim, da ni potrebna velika razlaga :)
In če boste svojega sogovornika našli v vseh treh točkah hja potem smo pa tam :). Visoki štart in samo letite, ker je bolje da se takim ljudem izognete :)

Komentarji 23

če želiš komentirati, se
princessss
princessss4 leta nazaj

krasnoooo...kaj ti si moja dvojčica? ja rojena si v enakem znamenju, kot jaz:))) tudi mene je življenje že veliko naučilo, zato se podpišem pod tvoj blog, z veliko začetnico:)))

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Hvala za komentarček in pohvale. Škoda no, ker imam slabe izkušnje, po drugi strani pa tisto kar nas ne ubije nas okrepi :)

princessss
princessss4 leta nazaj

točno tako...dobro se pa vedno z dobrim vrača...verjamem, da si zlata oseba...

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

O hvala, in enako lahko rečem za tebe :)

lamoro
lamoro4 leta nazaj

Lepo napisano in še kako res.

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Hvala Lamoro :)

lamoro
lamoro4 leta nazaj

Samo mene življenje še zmeraj ni izučilo. Je pa res da včasih tudi sami, hote ali nehote , pademo v kero od teh treh točk

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Ma sej jaz sem tudi zadnjič naletela na mino, ker sem eni povedala kar sem imela že dolgo na koncu jezika. In žal ona sodi me te čudake. Odziv je bil buren. Kasneje sem se vprašala, če mi je bilo res tega treba. Se pa kalimo ob takih ljudeh, preizkušamo svoje potrpljenje in še in še.

lamoro
lamoro4 leta nazaj

Velikokrat bi bilo biolje biti tiho, ampak včasih je vseeno preveč

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Se strinjam s teboj, tudi jaz sem vedela, da bi bilo bolje, da bi bila tiho. Po drugi strani pa je bila huda nevihta, ampak imam pa sedaj mir, ki pa je tudi veliko vreden hehe O:)

lamoro
lamoro4 leta nazaj

Natanko tako ja. Težko je sprejet kritiko pa naj bo taka al pa drugačna. Ampak se pa vedno lahko čez čas nazaj obrne. Mislim da imaš s kom spet stike

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Jst itak vem, da bo ona iskala kontakt z menoj. Jaz imam dovolj prijateljev in mi ni dolgčas. Ona pa težko obdrži prijatelje ob sebi, ker sploh ne prenese kritike na svoj račun, tako da mislim, da se bo njej prvi začelo kolcati po meni. Ampak tokrat sem si pa rekla, da ne bom več popustila ;)

lamoro
lamoro4 leta nazaj

Ko se enkrat jeza pomiri je spet po starem. Ampak priznam ti da pa rane ostanejo

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Seveda ostanejo. Po svoje sem tudi sama na sebe jezna, sej sem vedela v kaj se spuščam in če bi se prej umaknila, ne bi do tega prišlo. Mislim lahko sploh ne bi poglobila prijateljstva itd. ;) Ampak včasih očitno res potrebujemo še kako izkušnjo več ;)

lamoro
lamoro4 leta nazaj

Te čisto razumem. Sva si podobna

z.zenska
z.zenska4 leta nazaj

Gospodarji smo le neizrečenim besedam,ostalim smo sužnji..in bolje je malo govoriti kot neumno ...a kaj ko je včasih pametno govoriti težko, še težje pa je pametno molčati.
.Let in besed pa ne moreš nazaj vzet!

jazincuba
jazincuba4 leta nazaj

Nasvet kot vedno: Sebe poslušati, ker veš kaj si, kaj želiš in kako želiš....kolikor lahko. Za svojo dušo.:)

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Za dušico je treba vedno poskrbet. Zadnjič sem se spustila v eno debato z enim Egom, pa sem vedela v kaj se spuščam. In mislim, da se ne bom več. Ni vredno. Škoda energije in časa, se raje takim ljudem na dolgo in široko ognem. O ja, tisti naš notranji glasek nas velikokrat opozarja kaj bi bilo potrebno hehe, samo žal ga prepogosto preslišimo :(

jazincuba
jazincuba4 leta nazaj

Khm....nisi edina. Zdaj je najbolje, da začnemo prisluhniti svoj notranji glasek.... ;)

LzuKraduMamVske
LzuKraduMamVske4 leta nazaj

Trkam se po grudi, da znam da Ti prepričam kaj čutim za ovaj blog i moja zadnja beseda je...doooobar je.

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Hehe ti že veš o čem je tekla beseda. Čedalje več je ljudi, ki tako nastopajo. In včasih imam občutek, da je treba že prav na veliko iskati, da najdeš nekoga, ki še normalno čuti, se normalno pogovarja, debatira itd. ;)

Temida1959
Temida19594 leta nazaj

Se strinjam.Napisana beseda ima večjo težo, izgovorjena beseda večjo bolečino.
Z veliko mero skromnosti, potrpljenja in ljubezni je lahko vsak dan najlepši dan.

ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

Temida, res je, če dobimo ob sebe normalnega sogovornika je prijetno. Če pa je na drugi strani nekdo, ki ima probleme z egom in se ima sam sebe za boga, potem pa ni prijetno. Prijetno je toliko časa dokler tej osebi kimamo in se strinjamo z njo, čim pa ji povemo svoje mnenje, ki je drugačno kot mnenje te osebe, takrat pa bum tresk -.-
Lep vikend Temida :) in želim čim več takih prijetnih, skromnih ljudi, ki premorejo čustva

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev