kategorije

Blog - kaj je že to?

14. oktober 2012 ob 10:43 | 293
Zakaj tak naslov? Rad bi malo ozavestil ali pa spodbudil nekatere, da malo razmislijo o tem kar bom napisal. Za začetek pa sem kopiral iz Wikipedie kaj bi naj pomenil blog:

"Spletnik ali blog (angleška okrajšava besede weblog, oz. redkeje zapisano web log), ki jo je 17. decembra 1997 skoval Jorn Barger in pomeni spletni dnevnik oz. ednevnik; to je spletna stran, ki periodično prikazuje besedila, slike in druge elemente, ki jih njihovi avtorji sproti dodajajo.

Nekateri blogi so namenjeni novicam ali komentarjem določene teme, drugi pa so bolj osebni spletni dnevniki. Tipični blog vsebuje besedilo, slike in povezave na druge bloge, spletne strani in druge medije, ki se nanašajo na določeno tematiko.

Zmožnost bralcev, da pustijo komentar v interaktivnem formatu, je še ena pomembna lastnost blogov. Večina blogov je tekstovnih, nakaj pa se jih osredotoča na umetnost (artlog), fotografijo (photoblog), sketchblog, video posnetke (vlog), glasbo (MP3 blog), audio posnetke (podcasting) in so del širše mreže družbenih medijev."

Torej če ste uspeli razbrati med vrsticami... blogi niso namenjeni kopiranju in lepljenju vicev, saj za to v naši skupnosti obstaja skupina skupnost, kjer bi naj takšni "dodatki" našli svoje mesto.

S poplavo t.i. 'blogov' je nastalo pravo smetišče... ne me razumeti narobe, ampak postaja nepregledno in nadležno ... kot zmeraj govorim v svojem imenu in moje razmišljanje vam ne rabi biti všeč, če pa želite zapisati kaj takšnega, kar vam leži na duši in bi si jo želeli odvezati, pa dajte to storiti, ampak prosim na kulturen način.

Moja prošnja:
- za dodajanje vicev, dajte uporabiti skupnost ... še več.. .tam boste lahko dobili tudi prstke gor, saj vici niso slabi, le na napačnem mestu so - po moje
- lepo vas prosim.. na žalost sem moral enega izmed prijateljev kratkomalo izbrisati iz seznama in dodati na nezaželjeno listo, saj me bombandiranje s skupinskimi sporočili utruja... res ... prosim najdite mejo kaj je tako pomembnega, da morajo vsi videti ali vedeti na enkrat...

Pa lepo nedeljo še naprej.

Komentarji 5

če želiš komentirati, se
lunamesec
8 let nazaj

ma glej, vedno se bo našel kdo, ki bo z veseljem prebral, pokomentiral ....

lunamesec
8 let nazaj

No. še eden ki "grize"...se strinjam z vsem napisanim. Najlažje je nekaj kopirati, pa načeloma nisem proti, malček osebne note pa ne bi bilo odveč. Tista sporočila so pa oh in sploh....pa vseeno še kaj napiši iz glave.

letanca
letanca8 let nazaj

saj bi.. pa mi morala in elan padeta na nulo....

arja
arja8 let nazaj

Dobro zapisano.
Sem dala prej gor nekaj svojega, nedolgo nazaj napisanega, blog , če temu lahko tako rečem, pa sem ga zbrisala. V poplavi vicev , ki so pod rubriko BLOG je deloval prav revno.
Res bi bilo morda na novo odpreti novo rubriko z naslovom VICOTEKA , hej vi tam pri tavelki skledi, ste me slišali ????????''

letanca
letanca8 let nazaj

Resnično, tudi mene mine, da bi zapisal kak blog....

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev