Enostavno preprosta in razumljiva zgodba

13. februar 2013 ob 21:58 | 94
Učiteljica iz New Yorka je svojemu razredu predavala o ustrahovanju in naredila sledeče: Otrokom je naročila, da naj vzamejo kos papirja in ga naj zmečkajo, pohodijo, umažejo, samo raztrgati ga ne smejo. Potem pa poskusijo papir ponovno zgladiti, opazili so, da je papir zmečkan in umazan. Nato jim je rekla, da naj se papirju opravičijo. Čeprav so rekli, da jim je žal in so skušali zgladiti oz. popraviti papir, je učence opozorila, da so posledice na papirju ostale. Poškodbe ne bodo izginile ne glede na to, kako zelo si bodo prizadevali popraviti škodo.

To je tisto, kar se zgodi, ko nasilni otrok ustrahuje drugega otroka. Kasneje se lahko opravičujejo za storjeno, a brazgotine ostanejo za vedno.

Izrazi na obrazih učencev so ji dali vedeti, da je zgodba zadela bistvo.

slika 446612

Komentarji 1

če želiš komentirati, se
barbie1
barbie15 let nazaj

....eno je, ko to naredijo otroci, seveda ostanejo včasih tudi posledice, no huje je, ko to naredijo "veliki otroci"...., res je skoraj nemogoče "z oprosti" popraviti storjeno "škodo"...je pa tudi res...da z iskrenimi dejanji in besedico "oprosti" je veliko možno...če je seveda volja pri tistemu, ki je mečkal in mazal papir, kot pri tistemu, ki ga želi videti spet "zlikanega".....včasih je trud poplačan....

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev