kategorije

KAKO MALO JE POTREBNO ZA SREČO

02. december 2011 ob 22:46 | 374
Povedala vam bom zgodbo mojega prijatelja…kako lahko neznanec pozitivno vpliva na človeka.

Dobila sva se na dopoldanski kavici…pogovor je tekel o vseh mogočih tračih in čenčah..naenkrat se je zamislil in mi začel pripovedovati……med kupom e-Pošte, ki jo prejme vsak dan, ga je presenetilo pismo neznanke. Prišlo je iznenada, brez napovedi, brez pričakovanj.
Lepo, prijetno in prijazno. Iskreno in pošteno, Skoraj dišeče. Direktno... Bral ga je in spreletavalo ga je vznemirjenje. Tisto vznemirjenje, ki prihaja počasi. Skoraj sramežljivo, plaho. Všeč mu je bilo napisano. Iz stavka v stavek ga je preveval občutek domačnosti, kot da jo pozna. Kot da ona pozna njega, kot da mu vidi v dušo in razume njegovo srce. Ranjeno srce.
Začutila ga je skozi nekaj stavkov, ki jih je objavil. Samo skozi nekaj njegovih stavkov, je njena pronicljiva duša uspela razumeti kaj se dogaja v njemu. Bilo ji je mar...
Razmišljal je, zakaj je tako težko razumeti sočloveka, partnerja. Mu videti v dušo in ga razumeti. Tudi brez besed, samo s pogledom, izrazom na njegovem obrazu. Mimiko njegove telesa.
Zakaj je v življenju potrebno toliko besed. Vsak dan je potrebno včasih dobesedno vpiti partnerju v uho, pa te še ne sliši. Še ne razume. Potem utihneš. Ker se te itak ne sliši. Ker nima smisla.
In potem se iz nič pojavi neznanka...
Odpisal ji je. Direktno in brez sramu. Brez skrivanja in brez pričakovanj. Tako kot on to zna. Iz srca.

Med kupom e-Pošte ga je zopet čakalo pismo neznanke. Sedaj ni bila več neznanka. Poznala sta se že bolj kot se nekateri ne spozna jo v letih. Čustveno. Ne telesno.
Drugo pismo je bilo še boljše in tretje še boljše. Neverjetno, se je čudil. Kdo si neznanka, se je spraševal, ko ga je ona vprašala isto. Kot da mu bere misli. Kdo si, da sem lahko takšna do tebe, da ti vse povem, neznancu.

"Samo človek", ji je dejal, "ki ima srce". In očitno je to začutila.

Milijon spregovorjenih besed ne pomeni nič, če jih tisti kateremu so namenjene noče slišati, noče razumeti. Ni mu mar. Vseeno mu je.
In tega preprostega krutega dejstva, ga je naučila šele neznanka. Neznanka, ki je samo človek. Človek, ki ima srce. Tako kot on.
Ta izpoved mi danes že cel dan hodi po glavi…kaj pomeni pogovor…pa čeprav z neznancem.

slika 329414

Komentarji 1

če želiš komentirati, se
dadada123
11 let nazaj

Lepo napisano...

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev