kategorije

LJUBEZEN VSE SPREMENI

02. december 2011 ob 22:51 | 250
Se vam je že zgodilo, da je vaša prijateljica spoznala novega fanta in se vam zaradi tega ni javljala na telefon? Ne skrbite, niste edini. Študija iz Oxforda kaže, da vsakič, ko začnemo novo partnersko zvezo, izgubimo dva do tri bližnje prijatelje.

Večina nas preprosto nima dovolj časa, da bi ohranjali tesna prijateljstva z več kot štirimi ali petimi osebami, so pokazale nedavne raziskave. Poleg tega so ugotovili, da vsaka nova ljubezen pripelje do tega, da iz svojega življenja odpišemo vsaj dve do tri osebe.
Eden vodilnih britanskih biologov, Robin Dunbar, in rezultate raziskave pojasnil takole: "Vsaka nova ljubezenska zveza nas stane v povprečju dveh do treh starih prijateljstev. Torej v povprečju, ko vstopi v naši življenje ena nova oseba, dve prejšnji stopita na stranski tir. To pomeni, da več pozornosti podzavestno začnemo posvečati novemu partnerju, medtem ko za stare prijatelje iz tega razloga zanemarjamo," pojasnjuje Dunbar.
Vendar za izgube starih prijateljev niso krive samo nove ljubezenske zveze. Podoben učinek na izgubo prijateljev ima tudi pridobitev otrok ali hišnih ljubljenčkov.
Profesor Dunbar je dejal, da moški izgubljajo prijatelje tudi zaradi Facebooka saj veliko časa preživljajo z osvajanjem deklet na svetovnem spletu in Facebooku. Predvsem moški imajo med Facebook prijatelji v povprečju več deklet, številke pa se lahko pri posameznikih gibljejo tudi okoli številke tisoč ali več. Medtem ko ženske na spletu načeloma iščejo bolj poznane prijatelje pa moški velikokrat zgolj tekmujejo med seboj v številu deklet, s katerimi bi se lahko kakorkoli bolj intimno zapletali.

slika 329418

Komentarji 1

če želiš komentirati, se
lop15
lop1511 let nazaj

metamorfoze

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev