verski program na radiu slovenija

07. januar 2013 ob 13:42 | 332
Moje mnenje je kdor ga želi poslušati naj preklopi na Radio Ognjišče .

Kmalu po osamosvojitvi, je slovenska RKC od države dobila toliko radijskega etra in več, da je lahko pokrila celotno ozemlje Slovenije, brezplačno seveda. Frekvence, ki jih ni potrebovala, je brez slabe vesti prodala naprej in zdaj naj bi tisto mijavkanje poslušal še na nacionalki, ne hvala

slika 447508


Oddajniki in frekvence radia Ognjišče

Krvavec:104,5 MHz, Boč:107,3 MHz, Kum:105,9 MHz, Sveta gora - Skalnica:107,5 MHz, Ilirska Bistrica:102,4 MHz, Kalvarija - Maribor:104,5 MHz, Lož:96,8 MHz, Radlje ob Dravi:96,5 MHz, Ravne - Koroška:95,7 MHz, Dornberk:93,2 MHz, Tomaj:93,2 MHz, Tinjan:91,2 MHz, Koper:88,9 MHz, Tolmin:91,2 MHz, Beli Križ :99,7 MHz, Črnomelj:92,8 MHz, Murska Sobota:91,8 MHz, Gornja Radgona:105,9 MHz, Planina - Ajdovščina:101,1 MHz, Kranjska Gora:102,3 MHz, Postojna:89,1 MHz, Mozirje:105,9 MHz, Trška Gora - Novo mesto:97,1 MHz, Ljubljana - Rožnik:104,8 MHz, Krško:107,3 MHz

Ker kot pravijo Slovenski katoliški laiki, Radio Slovenija kot javni medij s svojim verskim programom ne odgovarja na potrebe verujočih poslušalcev. 3 minutna nedeljska oddaja Duhovna misel, pa tudi ni ustrezno glasbeno opremljena z duhovno glasbo.
v nedeljo ste tako ali tako v cerkvi in mislim da je ena ura lapanja več kot preveč.... če pa ne, greš pa še k naslednji maši

Kot še taisti laiki povedo, citiram Menimo, da Prvi program Radia Slovenija ne upošteva verskih potreb in pravic številnih državljanov, plačnikov RTV prispevka, hkrati pa krši medijsko zakonodajo in programske standarde.

Direktorja Radia Slovenija Miho Lamprehta spominjajo na dogovore s predstavniki Evangeličanske cerkve, Islamske skupnosti, Katoliške cerkve in Srbske pravoslavne cerkve na sestanku 30. maja 2011. Takrat aj bi jim tudi obljubil, da bo na Radiu Slovenija ustanovil uredništvo za verski program in da bo Prvi program začel predvajati tudi duhovno glasbo.

bog ne daj :P

Pravijo da se radio Slovenija financira iz davkoplačevalskega denarja in zato naj bi predvajal glasbo za vse.
Jaz pa pravim da se tudi radio ognjišče financira iz davkoplačevalskega denarja (podatki supervizorja: Radio Ognjišče D.o.o. 1.223.395,97 € na leto) zato naj svoje potrebe zadovoljijo tam!

Dobro da je moja stara mama že pokojna in da ne bo nikdar videla tega zapisa, ker če bi ga mi ne bi v svoji vernosti nikdar oprostila.

Komentarji 12

če želiš komentirati, se
loock007
loock0075 let nazaj

Lož:96,8Mhz je zakon....čeprov je odajnik na Križni gori tam sm letos dočakal novo leto prov fajn je blo..
pogled na celo loško dolino

arja
arja5 let nazaj

Ognjišče je povsem dovolj.

MojsterB
MojsterB5 let nazaj

pa ga kdaj po pomoti prižgeš? :D

gizmus
gizmus5 let nazaj

nisem smel prebrat...še kofe ne smem spit zdaj, da me ne rukne

MojsterB
MojsterB5 let nazaj

duhovne glasbe ti manjka ;)

gizmus
gizmus5 let nazaj

porca madona je najboljše zdravilo :)

letanca
letanca5 let nazaj

če si v zakotni luknji, kjer ne vleče nobena postaja, verjemite, da na vsaj dveh frekvencah radio najde Ognjišče... žal...

MojsterB
MojsterB5 let nazaj

lahko bi mel vsaj prometne info. ker bog tko al tko vse vidi... to bi jim dvignilo priljubljenost :D

poldek_tedy
poldek_tedy5 let nazaj

Niti slučajno, že radio ognjišče je preveč

emina56
emina565 let nazaj

Tudi moje mnenje je,kdor ga želi poslušati naj preklopi na Radio ognjišče...

zdenka59
zdenka595 let nazaj

Pri meni je moj spremljevalec RADIO kar večino dneva,no se moram popraviti v službi ne bo več ker so mi prepovedali uporabo slušalk.A kmalu ne bom imela kj poslušati saj so te lokalne postaje kjer smo poslušali od jugonostalgije do goveje do ni da ni vse je bilo tudi po željah in res za vsakogar nekaj!!!!!!!!In sedaj so te postaje ukinili pokupili so jih neki drugi in sučejo muziko ki je všečna bolj določeni skupini,meni pač ne preveč a to ni problem če ti kaj ni všeč pač prestaviš !!Samo nimaš kam drugam kot 1program radia Slovenija je še edini ki ga rada poslušam!No zdaj naj pa še tu naredijo rošado,potem pa res ne bom rabila radia!!Mislim pa da radio ognjišče kar dobro vleče po vsej Sloveniji in ga lahko posluša vsak ki mu paše,ne vem zakaj bi moral biti še na nacionalnem radiu?

MojsterB
MojsterB5 let nazaj

Kot sem že nekje napisal vsak sistem, tišči svoje naprej. Ne maram pa, da se mi cerkev preveč vsiljuje v življenje.

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev