"MOJA ZLATA PRAVILA"

27. november 2009 ob 15:27 | 301
Vedno bom človek, do sočloveka!

Če kdaj postanem velik, bom ostal majhen!

Vedno bom pomagal, če je to v moji moči. Če ne bom mogel pomagati, tudi škodoval ne bom. V kolikor ne bom mogel narediti nič, se bom umaknil!

Dobro bom vračal z dobrim, slabo ignoriral!

Če me kdo zlomi, prizadane, mu na najlepši možni način to vrnem, kot se vrača dolgove - z obrestmi!

Komentarji 12

če želiš komentirati, se
argenttum
argenttum8 let nazaj

Kao u onoj pjesmi: "I budi to što jesi...
Biti ono što jesi, ne kopirati druge, stvoriti nešto svoje, u tom i je kvaliteta...
Lijepo napisana pravila....

Rimele
Rimele8 let nazaj

Hvala ti za ljepo za komentiranje na moja pravila. Ja ih se uvjek držim, jer me to naučio život. Za ovu pjesmu još nisam čuo, a mora biti ljepa. Želim ti sve dobro!

GRCNARKA
GRCNARKA8 let nazaj

zame si VELIK Človek in le tak ostani, lepo si napisal MOJA ZLATA PRAVILA, HVALA TI, da jih deliš z nami

Rimele
Rimele8 let nazaj

Sem takšen kakršen sem in rad sem to kar sem. Hvala ti za zelo lep komentar in za tvojo misel o meni - mi je v veliko čast!!! Hvala za vse in vse dobro ti želim.

GRCNARKA
GRCNARKA8 let nazaj

zame si in boš ostal VELIK ČLOVEK PO DUŠI, si res PRAVI BOREC, le tako naprej

babica3
babica38 let nazaj

Lepo zapisane besede, to nas tudi vera uci....samo tega drazat se ....pa je nekaj drugega....Lepo zapisani log prav tako cestitam komentatorjem za lepe komentarje tudi v komntarjih se marsikaj razbere.CESTITAM PRIJATLEJICA ZA LEPE MISLI

Rimele
Rimele8 let nazaj

Hvala za čudovit komentar in za lepo zanimivo razmišljanje. Vse dobro ti želim.

babica3
babica38 let nazaj

Se opravicujem je prislo do pomote ker sem pisala Prijateljica ...blog mi je poslala moja zelo dobra prijateljica Pehta1 in na vrhu sem spregledala Rimele...se opravicujem ...CESTITKE SO SE TOLIKO VECJE KER VIDEM KAKSEN MLADENIC IMA TAKO GLOBOKE MISLI...S SPOTOVANJEM BABICA3

liberti
liberti8 let nazaj

Zlata pravila,katera so zapisana z zlatimi črkami so zlata vredna,vendar je velika škoda,da je malo ljudi,kateri se teh pravil držijo,namreč sam sodim mednje.Kako lepo bi bilo,če bi se vsi ravnali po zlatih pravilih,- na žalost pa ni tako.

Rimele
Rimele8 let nazaj

Zanimivo razmišljanje. Vsak nekoč spozna svoje vrednote in neke meje svojih pravil, ki se jih bo držal. Mene so do tega pripeljale izkušnje in se bom tega držal. Sam poznam nekaj ljudi, ki imajo vse kar si zaželijo in so po drugi strani reveži proti meni, ker nimajo modrosti. So delovni stroji, ki pozabljajo biti ljudje sočloveku. Gledajo samo na to, kako bodo iz dneva v dan bogatejši in imeli močnejši vpliv na manjše ljudi oziroma za manipulacijo. A kaj bodo pa takrat, če se zalomi? Ko ne bo več financ s katerimi večina takih vse kupi (tako razmišljajo)? Padejo in zlomijo se v takem primeru in jaz sem prvi človek, ki bi jim takrat dal lekcijo. Začeli bi razmišljati drugače ob spoznanju, da že vse življenje grešijo. Hvala za komentar.

Pehta1
Pehta18 let nazaj

Enkratno zapisana "Moja zlata pravila", ki človeku porodijo željo, da bi bilo čim več ljudi, ki bi rekli: Ja, ta pravila so pa tudi moja!....kako lepo bi bilo na svetu,če bi se jih vsi držali.
ČESTITAM

Rimele
Rimele8 let nazaj

Jaz sem v življenju spoznal, da če hočeš biti človek v pravem pomenu besede, se jih moram držati. Sicer sem si jih pa sam izmislil ter si jih postavil in se jih držim in ne odstopim niti za milimeter s te poti!!! Pa niti ni težko, pa še občutek, ko si med ljudmi je nepopisno lep!!! Hvala za čudovit komentar - mi je v veliko veselje.

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev