"PRIJATELJ SPOZNA PRIJATELJA"

08. december 2009 ob 18:28 | 511
Besede moje drage prijateljice "Pehta1", ki jih je zapisala v mojem blogu "BOREC" so se me tako dotaknile, da sem se odločil, da blog in oba komentarja objavim v tem blogu, ki ga posvečam cenjeni prijateljici "Pehta1"!!!

Cenjeni prijateljici pa posvečam tudi pesem:

P-ehta prijateljica moja,
E-nergijo mojo, ki jo v sebi nosim,
H-itro, po par vrsticah si spoznala.
T-ako prijatelja velika bova postala,
A se stinjaš, da bova tako nadaljevala?

1 velika želja se ti naj izpolni, nasmeh na obrazu vedno nosi!!!


"BOREC"

23. avgust 2009 ob 23:45


B-oriti sem se vedno znal.
O-dkloniti svoje pomoči nikoli.
R-ad vidim nasmeh na obrazih ljudi.
E-nkratno je, ko se prikrade po moji zaslugi.
C-elo sam se veselim z temi ljudmi, ker mi potem več niso tuji!!!Komentarja:


Pehta1:

Čestitam prijatelj "Rimele", strniti toliko lepega v petih vrsticah je umetnost, a ko to čuti tvoje srce, vem da si to z lahkoto napisal, ne motim se, kajne?
Kapo dol pred ljudmi, ki se znajo veseliti nasmeha na obrazih drugih, ja lep je občutek, če k temu nasmehu pripomore človek sam....k sreči poznam ta občutek tudi sama in zato te toliko bolj razumem....kajne, da so ljudje, ki tega občutka ne poznajo, za marsikaj prikrajšani?...Lepo mi bodi prijatelj...Rimele:

Hvala za tvoj lep komentar in misli. Prav je, kar si zapisala in ob prebiranju teh vrstic, se mi je zazdelo, da me že dolgo poznaš, čeprav me ne. Enostavno si me v sebi začutila. Začutila si mojo energijo, ki jo nekako oddajam. To pa je lahko več, kot to, da bi me poznala. Se strinjaš? Res je, da sem te besedice zlahka napisal in v tem blogu izpostavil sebe oziroma moje občutke. Ljudje, ki ne poznajo teh občutkov, kot jih midva, se mi po eni strani smilijo, ker ne vedo kaj zamujajo - glavno v življenju!!! Res so za marsikaj prikrajšani, kot si zapisala. V naši družbi je žal večina takšnih ljudi, ki so ozko usmerjeni, za to so pa krivi sami, saj nenehno hrepenijo samo po bogastvu in dobrinah, čemur pa ni konca. Jaz sem naprimer tisti, ki uživam v tem, da lahko pomagam in s tem ljudi osrečim. To mi prinese nepopisno veselje, ker me na tak način ljudje začutijo. Sem se malo razpisal zdaj, a ne? povedal bom še samo to. Sem kar sem in rad sem to kar sem - bogat v srcu in drugi tega ne opazijo, razen izjem, ki so takšne kot ti, draga prijateljica. Tudi ti bodi lepo in želim ti vse dobro.

Komentarji 5

če želiš komentirati, se
desa
9 let nazaj

LEPA PESMICA Z NASLOVOM BORITI....SI DOBRA OSEBA, ČUSTVENA..

Rimele
Rimele9 let nazaj

Hvala cenjena prijateljica "desa" za tvoj čudoviti komentar. Se strinjam s tem, kar si napisala, da sem takšna oseba-dobro si to ugotovila. Želim ti vse dobro!!!

Pehta1
Pehta19 let nazaj

Hvala prijatelj, rekla bom samo HVALA, kajti vem, da ti veš kaj ta beseda pomeni, če je napisana od srca....Hvala tudi za uvodno pesem v tem blogu, še kako z veseljem odgovorim pritrdilno na vprašanje v tej pesmi....
Počaščena sem....Lepo mi bodi in nasmehnila sem se ob tvojem stavku, da si to kar si, kajti sama imam v MSG napisano ob moji sliki: vedno sem to, kar sem -JAZ....slučajnost, ne, slučajnosti ni....

Rimele
Rimele9 let nazaj

Me veseli, da si vesela!!! In "hvala" je zame velika beseda!!! Kar pa imaš zapisano v MSG, pa bi morda lahko opredelila kot slučajnost ali morda kot enakost mišljenj dveh ljudi.

Pehta1
Pehta19 let nazaj

Ja, se strinjam, to je enakost mišljenja dveh neznanih, znanih prijateljev

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev