kategorije

3. Del filma o Romih Filipa Robarja

25. avgust 2010 ob 08:59 | 165
Avtor: Rajko Šajnovič

3. del filma o Romih Filipa Robarja Dorina

Filip Robar Dorin je po dolgem času prišel k meni domov. Obvestil me je, da bo posnel 3. del filma o Romih in me vprašal, če sem pripravljen sodelovati v filmu, tako da bi komentiral svoje probleme in težave s katerimi se srečujem. Odgovoril sem mu, da ne bom nastopil. Predlagal sem mu, da lahko v filmu citira moje misli, ki sem jih zapisal na spletnih straneh, v Dnevniku, iz katerega so razvidne njegove žalitve, ponižanja, lažne obljube – ne morem pozabiti tistih dogodkov, ponižanj in veliko neresnic o nas Romih. O tem sem v medijih že večkrat poročal. To so glavni vzroki zaradi katerih ne morem oz. nočem sodelovati v filmu Filipa Robarja – oba posneta filma o nas Romih ne prikazujeta resničnih dogodkov, vse teme so prirejene in so daleč od realnosti. O tem sem Filipu Robarju večkrat povedal in prepričan sem bil, da me je razumel. A žal, zmotil sem se. Dolgo časa sem živel v prepričanju, da se mi bo opravičil za grehe, ki jih je storil meni in mojemu NARODU.

Ni se mi opravičil. Nič zato, on že ve zakaj. Menim, da bo čas izrisal resnico in takrat se bo postavljal spomenik. Upam, da bom to doživel, sicer pa se v življenju vse piše in riše – se dela zgodovina, ki kritično ocenjuje in dogodke postavlja na trdne temelje.

Pa še nekaj, to moram zapisati: Filipu Robarju sem že zdavnaj oprostil njegov izvirni greh. Solze in čas radirata bolečino.Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev