Brez pomoči in rešitve

16. junij 2010 ob 14:57 | 256
BREZ POMOČI IN REŠITVE

Sem Rajko Šajnovič iz romskega naselja Šmihel pri Novem mestu. V javnosti je že dolgo znano, da imam resen stanovanjski problem. Poročal sem že, da sem imel v času dežja že večkrat poplavo. Stanovanje, v katerem živim je več stanovanjski objekt in je last Mestne občine Novo mesto. Objekt je bil zgrajen leta 1979 in je že dolgo neprimeren za bivanje, kar je ugotovila pristojna inšpekcijska služba. S tem, da nihče ne ukrepa sem se že sprijaznil, večjo težavo mi povzroča streha, ker je strešna kritina poškodovana, zato streha pušča in v bivalnih prostorih je vse mokro in se dela škoda na pohištvu in ostali opremi. Posebno nevarna pa je električna napeljava, ki zaradi slabe in nekvalitetne izvedbe ogroža življenja stanovalcev.

Tako je bilo tudi v noči na 16.6.2010, ko je močno deževalo. Z ženo sva celo noč stregla vodo v posode in odlivala vodo, da ni prišlo do poplave. Ker nisva več obvladovala vodnih curkov sva poklicala 112 in prijazna gospa je res poslala 2 gasilca, ki pa sta ob pregledu prostorov ugotovila, da to ni njihova pristojnost. Preden sta odšla, sta mi predlagala, da naj streho prekrijem s polivinilasto folijo. Ker nimava denarja sva se obrnila na več pristojnih naslovov, vendar pa sva povsod naletela na gluha ušesa. Iz zagate me je rešil moj prijatelj, ki mi je takoj zjutraj prinesel folijo s katero smo prekrili streho in na ta način preprečili še večjo škodo.

Oba z ženo sva socialno in zdravstveno ogrožena. Oba sva že starejša, star sem 62 let in sem delovni invalid, žena pa je stara 58 in je hud revmatični bolnik. Oba sva nesposobna, da sama popraviva streho in kar je še huje – nimava denarja za popravilo strehe, saj imava tako nizek mesečni dohodek, da komaj preživiva. Lakota je najina dnevna spremljevalka. Ne vidim in ne najdem več izhoda iz tega začaranega kroga. Sprašujem se, le kdo bo pomagal in rešil mene in mojo ženo?

Z omenjenim dopisom javno opozarjam lastnika stanovanjskega objekta, da poskrbi za streho in uredi objekt tako, da ne bo nevarnosti za življenje in zdravje ljudi, ki živijo v teh prostorih in istočasno opozarjam vse pristojne inšpekcijske službe, da v skladu z zakonom ukrepajo, ker gre v danem primeru za vse znake kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti.

Dovolj imam sprenevedanj, puhlih obljub in raznih šikaniranj, žalitev s strani delavcev pristojnih služb. Res je, da sem Rom, za vas drugorazredni človek, ne pozabite, sem pa državljan Slovenije, kar pomeni, da me mora ščititi Ustava RS in vsi zakoni, ki urejajo pravna razmerja v naši državi.

Rajko Šajnovič

Komentarji 4

če želiš komentirati, se
rsajnovi
rsajnovi8 let nazaj

dule82: HVALA. RES JE ŽALOSTNA MOJA ZGODBA. UPAM, DA SE BO TA ZGODBA SREČNO KONČALA!

rsajnovi
rsajnovi8 let nazaj

ttrauca mettalc: "LAČ, DA TU OVI NAHEL GADŽO"

ttrauca_mettalc
ttrauca_mettalc8 let nazaj

eh če maš gnar za komp pa net boš meu pa tut za streho! ne sam jokat.je treba tut kej narest..

dule82
dule828 let nazaj

žalostna zgodba;( upam da čimprej porihtate nastali problem.

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev