Dars oglobil besnega parlamentarca

31. marec 2009 ob 19:52 | 390

Malo za tem, ko je parlamentarec prečkal mejni prehod, ga je ustavila Darsova kontrola.
Čeprav je slovensko vinjeto mogoče kupiti tudi v sosednjih državah, je nemški parlamentarec Manfred Schneider prejšnjo soboto brez vinjete zapeljal v Slovenijo. Tu ga je po poročanju časnika Finance zasačila Darsova kontrola in mu izstavila kazen v vrednosti 150 evrov.

Čez Šentilj brez vinjete

Okoli enih ponoči se je Schneider iz Avstrije čez Šentilj pripeljal v Slovenijo, kjer je bilo po njegovih besedah na mejnem prehodu vse zaprto. "Za nakup vinjete sem imel v roki že pripravljenih 35 evrov. Po približno sto metrih me je ustavila rutinska kontrola, pregledali so dokumente vozila in od mene zahtevali 150 evrov kazni, ker nisem imel vinjete," je v svojem protestnem pismu Darsu zapisal Schneider.

Kljub protestu je razburjeni parlamentarec prejel kazen, hkrati pa je moral odšteti še 35 evrov za polletno vinjeto. V svoj zagovor je povedal, da pri vstopu v Slovenijo ni imel možnosti kupiti vinjete, saj naj bi bila kontrolna točka približno 500 metrov od meje, prvi bencinski servis pa šele po njej. Po njegovem mišljenju bi moralo biti ravno obratno.


Dars nemškim pritožbam ne popušča.
DARS: Pritoži naj se v slovenščini!

Razburjeni član nemške stranke FDP, ki očitno ne ve, da je slovensko vinjeto mogoče kupiti tudi v sosednji Avstriji, je s pismom v nemščini zaprosil Dars, naj mu prekliče 150 evrov kazni, takoj za tem pa je zagrozil, da bo o svoji slabi izkušnji s Slovenci seznanil strankarsko kolegico, članico evropskega parlamenta, ki bi lahko zadevo razkrila še poslancem v Bruslju.

Dars, ki ga vodi Tomislav Nemec, je po poročanju Financ Schneiderju na njegovo pismo odgovoril v angleščini. V odgovoru naj bi mu pojasnili, da ima osem dni časa, da plača polovično kazen v znesku 150 evrov. V primeru, da se s kaznijo ne strinja, pa lahko po besedah predstavnikov Darsa Schneider upravnemu organu pošlje pisno pritožbo na izrečeno kazen v slovenskem jeziku.

Komentarji 2

če želiš komentirati, se
Stigmata666
Stigmata6669 let nazaj

čist prav jim dam... tukaj je slovenija in uradni jezik je slovenščina... kdo pa je on, da se bo vozil brez vinjete? Kakšen prepotentnež....

CWIZO
CWIZO9 let nazaj

Tu je Slovenija ja, ki pa je del EU, v kateri imajo njeni prebivalci z uradnimi ustanovami pravico komunicirati v svojem materinem jeziku, neglede na državo v kateri so (znotraj EU se razume).

Se pa seveda strinjam, da bi mogu pač v Avstriji kupiti vinjeto, je pa vprašanje če je pred avstrijsko mejo dobro označeno da je tu (kjer pač prodajajo) zadnja točka, kjer lahko vinjeto kupiš preden boš zapeljal v Slovenijo in s tem tvegal da te dobijo...

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev