kategorije

Moj poklic

28. julij 2014 ob 12:27 | 214
Oče je s svojim 10-letnim sinom odšel v nakupovalni center. Fant se je igral s kovancem za en evro, tako da ga je metal v zrak in ga ujel z zobmi.
Ko sta hodila po nakupovalnem centru, se je nekdo zaletel v fanta v ravno nepravem trenutku. Kovanec je pristal v fantovem grlu, kjer se je zataknil. Fant se je takoj začel daviti in postajati čedalje bolj moder. Oče pa je postajal čedalje bolj paničen in začel na ves glas klicati na pomoč.
V bližnji kavarni je sedel moški srednjih let v sivi obleki precej nevpadljivega videza. Ko je zaslišal hrup, je pogledal, od kod prihaja, ter odložil skodelico kave na krožniček in lično zložil časopis, ki ga je bral, na mizo.
Vstal je od svoje mize in začel mirno hoditi do očeta s fantom. Ko je prišel do fanta, ki je še komaj stal, ga je objel in čvrsto stisnil. Po nekaj sekundah je fant izkašljal kovanec, ki ga je moški ujel s svojo prosto roko.
Nato se je moški mirno in brez besed vrnil nazaj za svojo mizo v kavarni. Takoj, ko se je prepričal, da je z njegovim sinom vse v redu, se je oče hitro odhitel zahvaljevat neznanemu gospodu.
Moškemu je bilo ob zahvaljevanju očitno nerodno, zato je hvalo na hitro odpravil. Ko se je oče ravno želel vrniti nazaj k sinu, mu je postavil še zadnje vprašanje. 'Še nikoli nisem nikogar videl storiti česa takega - bilo je fantastično - kaj ste pa po poklicu, zagotovo kirurg ali kaj podobnega?'
'Ne' je odvrnil moški, 'Delam na davčni upravi in moja služba je, da pripravim ljudi, da izkašljajo, kar imajo.'

Komentarji 2

če želiš komentirati, se
gizmus
7 let nazaj

Verjetno je končal magisterij za izkašljevanje

snebetje
snebetje7 let nazaj

vsaj enkrat je pravega prisilil..

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev