Primorska in nepozabni izleti

05. december 2012 ob 22:01 | 209
Primorska je brez dvoma najbolj raznolika pokrajina v Sloveniji, tako da nas ne sme čuditi to, da so izleti tja tako popularni. Severna Primorska je bogata s hribi in gorami, tako da je pohajanje po tistem koncu kot nalašč za vse ljubitelj neokrnjene narave in telesnih naporov. Soška dolina ni znana le po hribovju, ampak tudi po številnih rekah poleg Soče, kot so Bača, Tolminka in Idrijca ob katerih lahko najdemo krasne kotičke za preživljanje prostega časa. Izleti na tem delu Slovenije so zanimivi tudi iz kulturnega vidika, saj je Primorska pravo vrelišče umetnosti in idej.

Če se spustimo nekoliko nižje proti Novi Gorici, pridemo v osrčje Primorske. Izleti v te kraje se lahko pričnejo v casinojih, nadaljujejo v zabaviščih in končajo v kakovostnih nočitvenih kapacitetah, ki jih Primorska ne pogreša. Kras je tudi ena izmed destinacij, ki je izjemno zanimiva iz izletniškega vidika. Tradicionalne kraške vasice so prava paša za oči, kraško vino in pršut pa za želodec, tako da je zadoščeno prav vsem čutom. Lipica s svojo kobilarno, ki je znana po celem svetu, je odlična vmesna postaja, prav tako pa zna biti zanimiv postanek v Postojnski jami, ki poleg naravnih čudes obiskovalcem ponuja na ogled tudi čudovit Predjamski grad.

Ko gremo še bolj proti jugu pa pridemo do morskega turizma. Primorska, kot že ime pove, je povezana z morjem, tako da se izleti na ta del tako ali drugače približajo slovenski obali in vsem oblikam zabave, ki jih ta ponuja. Slovenska obala je priljubljena med drugim tudi zaradi nočnih zabav, kjer se družijo zlasti mladi. Primorska ima torej vse, kar nam pade na pamet, zato so izleti na ta konec številni in ljudje se tja radi vračajo. Razlog je predvsem v tem, da vse te pestrosti nikakor ne moreš použiti na enem izletu, ampak jih je potrebnih kar nekaj.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev