Življenje...

08. september 2009 ob 11:09 | 550
Starejši gradbenik je bil pripravljen na upokojitev. Svojemu delodajalcu je povedal, da želi zapustiti gradbeni posel in živeti mirnejše življenje s svojo ženo in družino. Pogrešal bo svoje prijatelje, sodelavce in dobro plačo, ampak resnično je potreboval upokojitev. Bodo že zmogli brez njega.
Delodajalcu je bilo žal, ko je spoznal, da njegovo podjetje zapušča zanesljiv in dober delavec. Preden pa sta se dokončno poslovila, gaje prosil, da zgradi le še eno hišo, zgolj kot osebno uslugo. Gradbenik je privolil, a s srcem prav zares ni bil več pri stvari. Zbral je ekipo, nakupil ustrezno orodje in surovine. To pa zares ni srečen konec moje kariere, si je mislil.
Ko je gradbenik končal in je delodajalec prišel preverit njegovo delo, je stopil do njega in mu v roke potisnil ključe od vhodnih vrat zgrajene hiše: "To je tvoja hiša, je dejal, moje darilo tebi".
Kakšen šok! Kakšna nerodna situacija! Če bi vedel, da gradi sebi lastno hišo, bi jo zgradil čisto drugače. Sedaj pa bo moral živeti v hiši, ki je sploh ni naredil tako dobro in s srcem.

Podobno je z nami.

Naša življenja gradimo odsotno, iščemo linijo najmanjšega odpora in se izogibamo stvarem, ki bi od nas zahtevale spremembo. V ključnih točkah našega zasebnega in poklicnega življenja ne pokažemo tistega najboljšega,ki je v nas. Potem pa z grozo spoznamo, da živimo v hiši, v kateri ne maramo živeti, a moramo, ker smo si jo sami zgradili. Če bi vedeli že prej, bi to naredili popolnoma drugače.
Razmišljate o sebi kot o graditelju. Razmislite o svoji hiši. Vsak dan zabijate žeblje, postavljate oder in nameščate stene. Gradite modro. Tudi če živite le še en dan, si ta dan zasluži, da ga živite polno in dostojanstveno.
Zavedajte se, da je življenje projekt, imenovan naredi-si-sam. Vaše današnje življenje je rezultat vašega odnosa in izbir v preteklosti. Vaše jutrišnje življenje pa bo rezultat vašega odnosa in današnje izbire.
Vsak dan je izgubljen, če življenja ni v njem, če iskrenih ni nasmehov in nekaj majhnih, "luštnih" grehov!
(dobila na mail)

video od rastalove: Jekleno življenje


Komentarji 14

če želiš komentirati, se
GRCNARKA
GRCNARKA8 let nazaj

Kako resnično, vse čestitke

majdy
majdy8 let nazaj

Tole razmišljanje v blogu je kar resnično napisano,ČESTITAM;))

Specially
Specially8 let nazaj

Napisano v blogu ni moje delo...sem pa vseeno vesela, da vam je všeč...:-)

tiskarka
tiskarka8 let nazaj

Življenje moramo uživati prav do dna, užitki naj se nikoli ne končajo.In dnevi, ki prihajajo, naj bodo le z užitkom pretkani.Ampak za vse to se moramo potruditi.Čestitke za lep blog.

atoma
atoma8 let nazaj

zelo dobro napisan blog in kako res je...

pandafaca
pandafaca8 let nazaj

ČE-ah ta če..............če bi ČE ne imeli-na WCju ne bi ČEpeli,ampak bi peli-šalo na stran
ZANIMIV IN POUČEN BLOG-BRAVO-HVALA

skrivaneki
skrivaneki8 let nazaj

JA PA ŠE KAKO RESNIČNO,POHVALA...

marko3
marko38 let nazaj

Mater vola mi je všeč.Resnično,odlično.

Specially
Specially8 let nazaj

Men tud...:-)

dusankragelj
dusankragelj8 let nazaj

Ne glede na to, kje si dobila, si ti objavila, predvsem pa dodala svoje razmišljanje, ki je izjemno...kar rad priznam ! Jaz bi k temu dodal naslednje : "Hišo bi nadomestil z gradom ", kajti mi vsi želimo imeti nek grad, kjer bo veliko soban....A to ni zadost....Hočemo imeti kraljično, kralja...ki najlepši v deželi bo tej....Pa ni zadosti....Je treba imeti izjemen avto in seveda pravi račun na banki.....Pa ni dovolj...je treba imeti še svoj imperij (beri :kraljestvo), pa spoštovanje in še bi lahko našteval.....
Vendar so stvari tako narejene , da ne gre vse po načrtih in predvsem ne gre tako enostavno.....

V celoti pa je res , kakor razmišljaš....Če bi vedeli , če bi hoteli in znali...presoditi stvari, bi se v tem primeru drugače obnašali (nekateri) ljudje, kot se....

Vendar pride "kritični trenutek", ki nam ga omogoči čas, ko se nam odpirajo oči, ko prepoznavamo stvari takšne, kot so in jih ne jemljemo takšne, kot "naj bi bile".....!
In se znajdemo perd večnim problemom : želel sem to, izpadlo pa je drugače.....
Nenadoma nam tudi hiša ni prava, vzdušje je čudno, na banki kar naprej nekaj hočejo in grozijo.....
Takrat bi se radi vsedli in z nekom pogovorili, načeloma s tisto osebo, s katero (ali za katero) smo hišo gradili v nekem "pogojnem prepričanju ", da je taka naša usoda in da več kot odlično....nam ne more biti niti..iti.....
Kaj rado se zgodi, da ima tak lastnik hiše v trenutku želje po pogovoru s sebi drago osebo pred seboj vse, samo tiste osebe ne....Pod vse pa mislim vest, spomin, razmišljanje, ocenjevanje, spoznavanje svoje vrednosti, analiziranje svoje osebnosti.....in takrat pride do monologa..in posledic, največkrat želje, da se vse še enkrat začne....da nam še enkrat dajo ključ "hiše "v roke, da bi še enkrat gradili kraljestvo.....Toda...načeloma (z izjemami) z drugo osebo, se vozili z drugačnim avtomobilom, se ljubili, si zaupali in uživali v sreči...ki je znotraj nas in ne le..okrog nas....
Čestitam za krasno razmišljanje v tvojem blogu.Srečno !

Specially
Specially8 let nazaj

Lepo napisano...:-)
Hvala za ogled...

dusankragelj
dusankragelj8 let nazaj

Zaslužila :))

Pupyka_89
Pupyka_898 let nazaj

Specially super napisano tole...in še kako resnično...

Specially
Specially8 let nazaj

Se strinjam...:-)

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev