kategorije

8. preprostih korakov do sreče

22. november 2009 ob 20:37 | 237
Zdi se, kot da je iskanje sreče, postalo podobno legendi o svetem gralu. Vsi jo iščemo, a smo tako zapleteni v svoja zmedena življenja, da več ne vemo, ali še sploh obstaja. A čeprav se zdi, da je sreča neka velika oddaljena skrivnost, se skriva blizu – v majhnih stvareh.

1. Nehajte »viseti« pred televizorjem
Čeprav lahko uživate v spremljanju svojih najljubših oddaj, vas prekomerno gledanje televizije, vleče v melanholijo in depresivno počutje.
Srečni ljudje preživijo 30 % manj časa pred televizijo kot ljudje, ki se imajo za nesrečne. Zato poglejte svojo nadaljevanko, nato pa skočite s kavča in se raje odpravite na sprehod!
2. Določite si cilje
Naj vaši dnevi ne bodo rutina brez smisla. Vprašajte se, kaj v življenju še želite doseči. Lahko so to novi poslovni cilji, učenje tujega jezika, lep zeliščni vrt …
Cilji bodo dali vašemu življenju nov smisel. Hkrati bodo vaši dnevi bolj organizirani, kar je značilnost ljudi, ki se počutijo srečne. Poleg tega pa bodo gradili vašo samozavest, saj se boste vsakič, ko boste dosegli nov cilj, počutili sposobne in zadovoljne v svoji koži.
3. Bodite v središču
Srečni ljudje so močno povezani s svojo družino, prijatelji, sosedi, pa tudi s sodelavci. Tisti ljudje, ki so bolj v središču svoje socialne mreže, pa so hkrati srečnejši kot tisti, ki so bolj na robu.
Kako to dosežete:

* kadar vas ljudje potrebujejo, si vzemite čas zanje,
* ne bodite preveč strogi do drugih,
* ljudem pokažite, da jih cenite,
* prosti čas preživite z njimi in ne zaprti med štirimi stenami …

4. Ne premlevajte vsake misli
Mnogo ljudi pretirava s skoraj obsedenim premlevanjem vsake male podrobnosti. Ste se že kdaj zalotili, da razmišljate »Le kaj mi je želel povedati s tem pogledom?«, »Ali me niso povabili na sestanek, ker so razpravljali o meni?« itd.
Zaradi takšnega načina razmišljanja boste le še bolj obremenjeni. Vaši sklepi pa bodo pristranski in negativni.
Ne sklepajte brez podatkov! Tako boste druge in sebe hkrati vedno videli v najslabši luči.
5. Organizirajte svoj čas
Če ne znate pravilno izkoristiti svojega časa, vas to vodi v nesrečo in povečan stres. Do nesreče vodita obe poti – tako premalo kot preveč časa!
Premalo ur v dnevu je že kar stalnica sodobne družbe. Večinoma imamo vsi preveč obveznosti, ki jih čedalje težje usklajujemo. A raziskave so pokazale, da 51% ljudi, ki so nesrečni, menijo, da imajo na voljo preveč časa.
Torej – zdrava mera je prava mera!
6. Obkrožite se s srečnimi ljudmi
Sreča je nalezljiva! Nalezete se je lahko tako od prijatelja kot od znanca. Zato se osredotočite na ljudi, ki so zadovoljni s svojim življenjem.
Hkrati pa ste lahko brez skrbi, tudi če je vaš najboljši prijatelj nergač. Negativna čustva se namreč prenašajo veliko počasneje kot pozitivna.
7. Bodite hvaležni
Raziskave so pokazale, da hvaležnost pozitivno vpliva na človekovo razpoloženje, zdravje in navade. Ljudje, ki se večkrat na teden opomnijo, za kaj vse so lahko hvaležni, so srečnejši, bolj aktivni in bolj zdravi.
8. Bodite aktivni
Srečnejši ljudje manj gledajo televizijo, več časa preživijo v družbi, več berejo, se bolj ukvarjajo s športom in celo več delajo. Čeprav znanstveniki še ne vedo, ali je sreča vzrok za aktivnost ali obratno, pa aktivni življenjski slog in sreča vsekakor hodita z roko v roki.

Komentarji 2

če želiš komentirati, se
pirat4ever
10 let nazaj

En sam preprost korak do sreče:
zjutraj si obujte dve številki premajhne čevlje. Vsaj do poldneva bodo vse vaše siceršnje tegobe drugotnega pomena. Zvečer, ko se boste sezuli, ne bo na svetu srečnejšega človeka.

ss13
ss1310 let nazaj

Ja tud tako nekako gre sam za nekaj časa...pa potem zopet vse po starem...kaj praviš???

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev