kategorije

Moji prvi trije meseci spremembe!

25. januar 2012 ob 15:11 | 156
Ste že slišali kdaj koga, ki vam je rekel, da izgledate iztrošeno, utrujeno ali da ste se zredili? No, meni je čistega vina nalil nekdo,ki mi je zelo blizu. Jah, itak ne špara jezika, a ko mi je v preteklosti npr. omenjal, da jakna, ki sem jo nosila, ni višek modne usklajenosti, sem jakno odvrgla in občutek nelagodja je minil, pred nekaj meseci pa me je gledal, kot bi padla iz lune, nato pa počasi, kot bi rezal z nožem vprašal: “A si se ti slučajno zredila?” Ja, no, valjda … očitno se pa le opazi (hmm ja, le kako se ne bi, a do takrat sem si zatiskala oči) in ko je še nadaljeval z: “Ja, in to kar močno! Pa kaj pa delaš, ženska?”, sem se zgrbila v najmanjšo kepo na svetu … ah, ja, najraje bi se pokrila čez glavo in odšla nekam daleč stran. Tisti dan je minil …. ah, kaj vem kako … bila sem nataknjena, depresivna … grozna. In naslednji dan tudi. In najbrž še nekaj naslednjih. Potem pa je bilo tega dovolj, pobrala sem se in …. ja, že je nekaj časa naokoli in jaz sem gibanju dodala še krožnik, na katerem ni več sladic, kruha, krompirja in testenin. Torej tudi takšne besede pomagajo. Le, da takšne najprej zabijejo, nato pa dvignejo do neba in še višje. Pa kje je hodil ta človek, da mi ni kaj takšnega zabrusil že kakšnih 5kg nazaj?
Po obisku osebne zdravnice,ki mi je ponudila pomoč in predlagala Šolo hujšanja,sem to z veseljem sprejela. Tako se dobivamo 16 tednov,vsak četrtek v zdravstvenem domu,kjer imamo tehtanje in predavanje 1 uro,po tem pa 1 uro telovadbe v telovadnici ŠIC-a. Danes, po 3 mesecih “hujšanja” ,izgubila sem 13 kg,pa še nadaljujem z enakim tempom,brez vseh diet,shujševalnih napitkov,stradanja,raznih čajev in trošenja denarja za fitnes ali druge naprave,ki jih tako z veseljem prodajajo na TV,sem se v tem času spomnila na prve dni, na tiste prve korake, tiste najtežje, ko v glavi nekako že skleneš, da boš TO naredil, a še preden dobro dvigneš nogo, tvoj korak že zavije povsem v drugo smer.
Do tega trenutka sem si zatiskala oči in sama sebe prepričevala, da bom naslednji dan jedla le kvalitetno dobro hrano, si vzela čas za obrok, se ogibala sladicam, belemu kruhu, pizzam,žlicam Nutelle,ter ne bom pospravila v želodec vse,kar otroci pustijo na krožniku,ker se mi zdi škoda vstran vreči hrano in tako so minevali dnevi, tedni, meseci,leta, prazniki takšni in drugačni, tisoč in en izgovor, jaz pa sem uspela pridelati še 25 kg zraven!
Vendar,če vztrajaš gre! To je bistvo. Sploh ni težko in ne vem zakaj sem rabila toliko časa, da sem končno sklenila temu narediti konec?! Veliko je takih,ki razmišljajo enako. In sedaj je konec s tem! Prišel je trenutek odločitve! Obrnila sem nov list v svojem življenju! Tudi vi razmislite pri sebi o sebi in zaživite lažje,lepše, boljše ,ter srečno zdravo življenje,brez odrekanj in raznih diet! Spremeniti je potrebno mišljenje in prehranjevalne navade. Pa gre!
Vsedite se ,dajte roko na srce in se vprašajte: ZMOREM ali NE ZMOREM?
Odločite se in začnite živet zdravo,hrano jejte z užitkom in veseljem,v 5-obrokih čez cel dan po malo,pijte vodo do 2 litra,vključite 2 obroka sadja(malica dop.in pop.),ter kilogrami bodo šli vstran. Želim vam veliko uspeha,trdne volje in uživanja,če se odločite enako,kot sem se jaz!
Lep pozdrav,Suzana!

Komentarji 2

če želiš komentirati, se
arja
arja10 let nazaj

Vse začne se v glavi.Jemo zato,da živimo in ne obratno!Zdrav duh v zdravem...kot rečem jaz-trupluSrečno!

dadada123
10 let nazaj

Vse pohvale...če pozabimo skrbeti zase,tudi za druge ne zmoremo več....

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev