kategorije

PRIJATEŁJA

30. avgust 2008 ob 23:04 | 471
Bila sta prijatelja. Vse sta si zaupala. Le ena skrivnost je bila med njima: ljubila ga je.

Ni želela uničiti prijateljstva, hkrati pa je vedela, da tako ne gre več naprej.

Zbirala je pogum, bilo jo je strah. Vedela je, da je zanj le prijateljica. Bilo ji je hudo, ko ji je govoril o vseh dekletih, a vendar je želela le, da bi bil srečen. Četudi ne z njo.

Bil je poletni večer, sobota. Povsod Odločila se je, da mu tokrat pove resnico, resnico o ljubezni.

Dobila sta se v gostilni in se pozdravila s prijateljskim objemom. Bilo ji je težko, a napočil je čas resnice. Prosila ga je, da naj gre z njo na sprehod.

Tam mu je vse priznala. Prestrašena je čakala na njegovo reakcijo. Mislila je, da jo bo razumel in hotel, da bosta še naprej le prijatelja.

Čakalo jo je ravno nasprotno. Ko je začel govoriti, je bilo, kot da je izbruhnil vulkan. Začel je kričati nanjo, kako si upa; da bi morala že vedeti, da bo zanj vedno le prijateljica; da ljubi drugo; da jo sovraži, da noče več slišati zanjo, da mu je s tem uničila življenje!

Tega ni prenesla. Želela si je le umreti, oditi stran od bolečine in stran od njega, ki ga je tako ljubila. Ni več zmogla. Stekla je stran, on pa je še vedno kričal nanjo.

Stekla je na cesto, in v istem trenutku je pripeljal tovornjak. V grozi se je ustavila, in še enkrat zakričala LJUBIM TE!

Tovornjak jo je zadel in padla je. Njen prijatelj je prihitel in zadnje njegove besede, ki jih je slišala, so bile OPROSTI in LJUBIM TE!

Njegov ponos je bil kriv. Tudi on jo je ljubil, a tega ni želel priznati. Vedel je, da brez nje ne bo mogel živeti, da bo le ona za vedno v njegovem srcu. Čutil se je krivega za njeno smrt.

Odšel je s tistega žalostnega kraja. Želel je umreti, in oditi skupaj z njo v večnost. Šel je domov, a tja nikoli ni prišel. Zbil ga je pijani voznik. Doletela ga je ista usoda, kot prej njo. Z zadnjimi močmi je zakričal LJUBIM TE!!! In želja se mu je uresničila

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev