Blokada !

03. marec 2012 ob 23:19 | 241
Vedno sem imel samega sebe za razgledanega človeka , svetovljana , (kljub svoji težkometalni glasbeni usmeritvi),za dokaj tolerantnega človeka . Kar je pa preveč , je tudi zame preveč . Prekletstvo ali blagoslov , da me služba meče po svetu , sem vzel v zakup - tako pač je ! Problem nastane , ko pridem domov . Gledam generacijo , ki pač bije bitko z vsakdanom - eni tako , drugi drugače . Ko pridem v družbo znancev in prijateljev pa opažam vedno večjo distanco in odtujevanje . Razlog : Delam v podjetju , ki je v privatni lasti - ne moji in gre mi DOBRO. Lahko bi bilo bolje - kako da ne , lahko bi bilo veliko slabše . Opazil pa sem (pri ljudeh,ki so mi blizu od otroštva), vedno večje razslojevanje . Imam 5.stopnjo izobrazbe - kot večina njih . Potem pa udari :"Jaz sem referent na ZPIZ-u , drugi v zavarovalništvu , tretji se vrti na Elektro in čaka-čaka napredovanje, ...... O.K ! Jaz sem pač vodja skupine elektrikarjev - prekleto dober , ki gradi in vzdržuje hotele po Evropi . Potem pa pride : čas je , da pomisliš na prihodnost !? Državna služba , zajamčeni prilivi , sigurnost . Dobro ; Sem dosti na avtocestah , na letalih , marsikaj se lahko zgodi . Toda : Od kdaj je merilo državna služba in (ali) pisarna ? Sem tehnični človek , ki rad vidi učinke svojega dela . Delo in plača sta stalna in redna (recesije o kateri berem na 24ur) ne čutim in je še lep čas ne bom . Z plačo lahko pariram večini ( Ne sprašujem - vidim) . " Koliko denarja moreš imeti po tolkem času ? Toliko kot si zaslužim . Nekega dne ti bo žal . A res ? Zakaj ? Ker se preživljam z delom ? Tega nikakor ne morem prebaviti . Vem , življenje obrača in obrne - garancije ni . Za nikogar ! Pač nisem javni uslužbenec , nikoli ne bom . Garancije - dokler imam znanje , pa ne potrebujem . Če mi bo Slovenija postala premajhna , bom šel drugam . Toda grenak priokus ostaja - kot delavec postajam (kao) državljan 2.reda . Mar res postaja delo v SLO. psovka ? Nekdo , ki se z njim preživlja pa norec ? Ni absolutne resnice in tudi jaz ga pihnem mimo zato bo vsak komentar , tak ali drugačen , dobrodošel .

Komentarji 14

če želiš komentirati, se
arja
arja6 let nazaj

Če je tebi tako dobro, se ne oziraj na druge.So stvari, ki osrečujejo in nas delajo zadovoljne, le da mora človek do tega spoznanja priti.Ne, to ni denar, ni dober avto......druge stvari so, ki so nam samoumevne, za življenje pa prekleto pomembne.Pravzaprav to niso malenkosti....

tezkakovina
tezkakovina6 let nazaj

Živim pač life kot ga poznam . Zadovoljen ? Tako kot vsak - enkrat bolj , drugič manj . Toda " It's my life ! Krojim ga sam (seveda se moram ozirati na bližnje) , ki zaenkrat še niso izgubili živcev he-he . Hvala Arja !

letanca
letanca6 let nazaj

oh in ah.. jaz ne znam pisati takih odgovorov.. sorry.. tudi jaz sem samo 5 stopenjski delavec, ki za 1x še rad delam kar delam, čeprav ne delam tistega kar sem se izučil (mrzil sem šolo in ta poklic, dokler nisem izgubil službe, kjer sem opravljal ta poklic)

a veš... vsi se duvajo z nekimi šolami... en tak banalen primer je žena bišega sošolca (nekoč prijatelji ampak nismo na 1x več bili dovolj izobraženi).. naredila je:
- 5. stopnjo medicinske
- 6. stopnjo kemije
- 7. stopnjo ekonomije
- delala v računalniški firmi, kjer je na terenu izvajala, promovirala in servisirala programe
- opravila tečaj za maserko
- opravila tečaj nemščine

na žalost pa je pozabila ostati človek... mož jo je prevaral z bivšo družinsko prijateljico, ostala je brez službe, sedaj pa išče nazaj stara znanstva in prijatelje... in mo j odgovor?.. KO JIH JEBE KMETE... jaz pa sem še vedno v istem poslu, se vsak dan borim in prijatelj, ki mi je ostal, mi več kot zadostuje za moje dobro življenje (kar pa ni pogojeno z denarjem)

tezkakovina
tezkakovina6 let nazaj

Hvala za mnenje . Izgleda sem po vseh avtobanih in letališčih izgubil čas zase . Včasih bi se človek moral ustaviti , pogledati nazaj , naprej , se ozreti vase in se rešiti navlake . Fuck je samo , da ima dan le 24ur , tempo pa je ubijalski . Toda kjer je volja , tam je pot . Hvala še enkrat .

Vaazaaa
Vaazaaa6 let nazaj

Ne morejo imeti vsi dane sreče razen, če se ne potrudiš sam, je pa težko v tem času. Kar pa se tiče kolegov jih pa je večinoma propadel zaradi okoliščin. Ostal mi je samo še en prijatelj, ki skupaj sva odraščala in se poznava še naprej. Izobrazbo ima zelo večjo od mene ampak to še ne pomeni, da sem mu fouš . Še vedno se slišiva, vidiva, ga žurava, poznam njegove ljudi, on moje in spoznavam nove ljudi, ki ne delajo razlike. Nima veze koliko imaš pod palcem apmak, koliko si pripravljen se zbližati. :) kar neki Butam :D

tezkakovina
tezkakovina6 let nazaj

To je to . Tudi moja predstava prijateljstva je taka . Na račun kvalitete trpi kvantiteta . Bolje manj prijateljev , toda dobrih . Hvala ti ! :D

V---
V---6 let nazaj

Polozaj, materjalno stanje ipd. ne bi smelo biti merilo za vrednost posameznika, ker bi bla ta povsem drugje, v poglobljenosti ... Deluje mi, da moras bit mocna, vztrajna osebnost ... vsaj kot si jaz predstavljam ni ravno enostavno ... mogoce se ravno zaradi tega ljudje odlocajo za nekaj, kar jim deluje bolj enostavno, zagotovljeno ... Ne vem cesa bi ti moglo bit zal, vsak se odloci za zivljensko pot, ki mu najbolj "ustreza", v kar pa se okolica ne bi smela umesavati, odvisno s kaksnim namenom ... :)

tezkakovina
tezkakovina6 let nazaj

Hvala tudi tebi . Res , teren je neizprosen in ni za vsakega in verjetno te spremeni , pa če hočeš ali ne !

nanisimi
nanisimi6 let nazaj

Tudi jaz vsake toliko srečam človeka ki sem mu v prejšnji službi bil šef in ko pogovor nanese na mojo novo službo... največkrat slišim... aja a to zdaj delaš kako pa to... pa saj je vredu važno,da je denar...
Tako pač je to, dokler imaš službo kjer lahko kateremu od teh "RITI" pomagaš je vredu.

Tvoji prijatelji pa tudi najbrž vidijo tvoj uspeh zato, to njihovo "hvaljenje" vzami kot foušijo. :D

tezkakovina
tezkakovina6 let nazaj

Lepa hvala maestro . Izgleda , da teren vzame toliko časa , da človek enostaavno pozabi gledati okoli sebe .

arja
arja6 let nazaj

Verjetno je državna služba za marsikoga varnost.In nič delati,pa veliko zaslužiti.Vsaj ne delati fizično,to je-opažam-marsikomu pod častjo,sploh,če je delo slabo ali slabše plačano.

tezkakovina
tezkakovina6 let nazaj

Ja , bo kar držalo . Predolgo se družim in delam z Nemci , morda sem začel celo razmišljati kot oni . V Nemčiji sem gospod , v SLO. pač nekdo , ki ima - kako in zakaj so detajli , ki se tičejo samo mene . Rezultati štejejo in naj ostane tako . Hvala Lady + sleep well !

arja
arja6 let nazaj

Lady bo šla spat ob 8.00.;)

tezkakovina
tezkakovina6 let nazaj

To pa je pozno ? Zgodaj ?

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev