kategorije

Ponovno vam bi rad nekaj pojasnil in delil svojo misel, zakaj je toliko vprašanj glede covid19

25. november 2020 ob 23:59 | 61
Pozdravljeni

Ponovno vam bi rad nekaj pojasnil in delil svojo misel, zakaj je toliko vprašanj glede covid19, pa tudi zakaj mnogim zdravnikom, ki se "oglašajo" po svetu vse skupaj "kravžlja" živce med tem ko se nekateri obnašajo, kot, da je vse logično in razumno.

Najprej kratko predstavim, kar je splošno javno znano in opisano.
Etimologija:
Beseda virus izhaja iz latinske besede srednjega spola virus, ki se nanaša na sluz, slino, strup ali druge škodljive snovi. Ima enako indoevropsko osnovo kot sanskrt viṣa, staroavestijsko vīša in starogrško ἰός: ios, kar vse pomeni strup.
-------------------------------------
Torej je govora o strupu, slini, sluzi ali drugih škodljivih snoveh.
Tako se beseda virus uporablja za skupen "opis" navezovanje na te prej naštete elemente.

Kot sem že omenil v drugih temah je razlika pri splošni javnosti ali tej govoriš o strupu ali ji govoriš o virusu, saj splošna javnost ni poučena o tem, kaj je eno in kaj je drugo in da je drugo prvo in prvo drugo.

V prejšnji temi o naravnih ciklusih sem dejal, da je moje mnenje, da se gre za naraven pojav.
Med tega sodijo tako, sline,sluzi in pa strup, saj vse te elemente najdemo tudi v naravi v prvotnih oblikah.

Kar "bode" v oči je to, da se govori o uporabi razkužil, razkuževanju,kuženju itd.

To pa je z določenega zornega kota zelo na glavo postavljeno razumevanje, sploh če ponovno gledamo splošno javnost, ki take informacije vsako dnevno prejema.

Pa dam primer:
Če imate doma v kopalnici neko razkužilo v tekočini, ki je strupeno, (ne kužno) imate na njem etiketo, tudi "varnostni list" in zapisano opozorilo, da v primeru zaužitja le tega ali če le to pride v stik z očmi takoj izpirate z veliko vode in poiščete zdravniško pomoč s sabo k zdravniku pa vzamete etiketo ali podatke za kakšno snov se gre.
Zakaj?
Zato, ker je snov strupena (strup ne virus) in je potrebno samo zaužitje ali mesto stika čim prej nevtralizirati in ne razkuževati.
Se razumemo?
Drug primer:
V gozdu vas piči kača. Ko pridete k zdravniku je priporočljivo, da zdravniku poveste za katero vrsto kače gre, če pa ne veste pa, da mu podate opis o kači in vrsti terena,..., da bi ta lahko iz opisa čim lažje zaključil za katero vrsto kače se gre. To pa zato, da ve ,kateri proti strup vam mora dati ali kateri bi bil primeren ali morda kako drugo zdravljenje.
Tudi pri kačjem strupu se gre pri proti strupu za nevtralizacijo samega strupa, ki je v telesu in nikakršno razkuževanje.

Tudi za vse ostale strupe in detoksikacijo je na mestu beseda nevtraliziranje. Gre se za bazičnost in kislost PH vrednosti.
Zato je nevtralizacija tista, ki nevtralizira strup in izvede detoksikacijo ali z drugo besedo razstrupljanje.

Če zgoraj opisano razumete, potem je logično, da pa to kar nam vsak dan "mediji" govorijo o ukrepih, kako je treba razkuževati in ne nevtralizirati nima ravno jasnih izhodiščnih pa tudi ne zaključnih točk.

Kot sem že omenil je tudi samo razkužilo strup (strupeno), saj je menda jasno, da ni primeren za uživanje, vsaj ne taki, ki jih mnogi uporabljajo in tako še bolj protislovno in ne logično, da pa se uporablja strup (razkužilo-vse možne sorte) za nevtralizacijo drugega strupa, denimo SARS-cov2, ne pa dokaj točno določen nevtralizator za nevtralizacijo, detoksikacijo.

Če se že izdelujejo cepiva pomeni, da mora aktivni ( učinkovit) nevtralizator že biti poznan in preizkušen in bi kot tak tudi moral biti pojasnjen in razglašen splošni javnosti, če se mora komplet javnost v tem primeru tudi vsa prilagajati tem okoliščinam in slediti navodilom medicinske, farmacevtske stroke.
Da se sredstvo za nevtralizacijo tega omenjenega strupa (toksina), ki naj bi obstajal ne razglasi javno pa je v prvi vrsti to lahko hinavščina in nima veze z nobeno skrbnostjo do javnosti ampak se več kot očitno lahko kaže zelo pristransko in zavzeto k temu, da gleda na lastno korist in ne korist javnosti, populacije, naroda, državljanov, živih ljudi.

Torej imejte, če ste razumeli v mislih detoksikacijo, nevtralizacijo in ne razkuževanje. Ker so same besede lahko zelo zavajajoče pa je tudi informiranje javnosti kot take to lahko zelo mogoče. In če je to namerno se je še toliko bolje povprašati določene stvari kot pa jim slepo ali gluho verjeti.

Za konec pa še to. Sam nisem stroka iz teh znanih naslovov in vedno dopuščam možnost, da se lahko zmotim, saj se živ človek lahko. Sem pa napisal, kar vem ali mislim, da vem in to z vami tudi delil. Če pa mislite, da se motim pa tako kot jaz mislim, da imam prav me lahko tudi popravite in vi poveste svoj prav.

Za konec pa še to.
Na svetu je več različnih elementov za detoksikacije (odvisno česa), nevtraliziranje, kar pomeni, da nekaj postane nevtralno in nima negativne niti pozitivne indikacije.

Za konec pa še to:
Če mi kdo od vas sledi ali bolje rečeno bere moje zapise lahko prihaja do nekih ugotovitev in sicer kakšen element obstaja za naše telo, da se lahko redno človek nevtralizira in nima omenjenih negativnih in pozitivnih indikacij. En znan element in nevtralizator je voda, drugega, sicer jih je več pa sem tudi že omenil in ve o čem govorim, tisti, ki je bral moje zapise.

Zdravi bodite ter v budnem ne zaspite.

Komentarji 2

če želiš komentirati, se
TheDar
1 mesec nazaj

Zapis je bil pisan za drug forum, zato je v opisu omenjeno, da sem nekaj omenil že v drugih temah.

tigers
tigers1 mesec nazaj

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev