kategorije

"Ravnozemljaši"..-.."Globusarji"

04. november 2020 ob 18:15 | 13
Če se distanciram od vseh trditev in argumentov obeh strani, ostaja še vedno neko vprašanje na katerega sam nekako še nisem dobil niti zasledil odgovora ali celo posnetka na to vprašanje.

Videl sem namreč že veliko videov kateri naj bi prikazovali izstrelitev raket v vesolje. Če zadevo pogledam iz lastne perspektive bi na tako raketo sam namestil kamere s čim večih zornih kotov preko katerih bi potem lahko spremljal polet in pa seveda perspektive gledanja iz zornih kotov nameščenih kamer. No, ker sam ne počnem tega in ne izstreljujem raket v vesolje se mi postavlja vprašanje, ki morda ima odgovor pa meni pač ni znan, zakaj denimo nisem še zasledil izstrelitev "vesoljske" rakete, katera bi imela nameščeno kamero v smer izstrelitve (navzgor) in tudi še nisem videl posnetka, ki bi to prikazoval . Na kratko, ko prikazujejo izstrelitev, vidimo perspektive ali rečeno zorne kote gledanja iz Zemlje na raketo, pri čemer je kamera na Zemlji raketa že v zraku in leti, potem pogled s same rakete navzdol, tako, da vidiš, kako se raketa odmekne od tal in začne od njih oddaljevati, vidimo tudi delno stranski pogled, ki ga ponovno kažejo kamere, ki naj bi bile nameščene na raketi, da bi pa videl navzgor se pravi v smeri leta pa tega zornega kota gledanja ali z drugo besedo perspektive ni. Sploh me lahko čudi to, da ni takega posnetka ali da bi ga jaz do danes videl od tal se pravi od Zemlje do vesolja.

Vemo, da smo v dobi, ko denimo Nasi ali SpaceX u ne bi smelo biti problem dobiti kake dodatne kamere ali pa celo telefona s kamero, da ga s trakom zavežejo na raketo, da bi bila let in vzlet čim bolj zanimiva za ljudi, ki si posnetke le tega tako radi ogledajo.
Zakaj se jih prikrajšuje nekako za najbolj hoten vidni "kot" gledanja-opazovanja?
Če malo zavijem s teme pa ne preveč, bi dejal, da ko sem vozil težko motorno kolo in so bili pospeški in hitrost vznemirljivi tudi zaradi gledanja, kako se svet okoli tebe hitro premika, če si pogledal nazaj ali ob stran je bilo zanimivo, nadvse zanimivo pa je bilo, ,ko si gledal naprej, kako se ti tisto pred teboj lahko hitro približuje. No tole z raketami pa je tako, da nazaj lahko vidiš, s strani lahko vidiš in pa od daleč, da bi pa z rakete videl naprej NE TO PA NE, da bi lahko opazoval, kako hitro se približuje oblakom, kako jih reže in pa seveda kako izgleda ko se začneš približevati ali celo dosežeš vesolje.

Če gremo v virtualni svet, kjer se vse to dogaja tudi v igrah je zanimivo, da se tam ne pozabi na tisto perspektivo gledanja in da bi kdo ne namestil kamere za gledanje tudi navzgor. V realnosti pa to zame še kar obstaja s tega vidika neznano, tako, da ne vem ali res nisem še imel sreče in bi videl posnetek, ki omenjeno manjkajoče prikazuje ali pa "znanstveniki" vedno znova in znova pozabijo pritrditi kamero na raketo, katera bi snemala v smeri navzgor. Hm...

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev