kategorije

Za verujoče v Jezusa Kristusa odrešenika

16. april 2022 ob 17:15 | 104
Dragi verujoči v ljubezen in dobroto božjo ter pravičnika, po srcu, telesu tako na zemlji kot v nebesih.

———————

Običaji izhajajo iz časov pred vami.

Ljudje se večkrat držijo običajev po katerih so se ravnali že njihovi predniki. Le malokrat pa se povprašajo po resničnih temeljih teh običajev. Z drugimi besedami, same običaje ne preverjajo pri sebi in s seboj ampak jih preverjajo navzven, če jih že. Navzven pomeni, da jih preverjajo pri drugih in drugod.

Kakšna je resnica dogajanja v zvezi s tem?

Resnica dogajanja v zvezi s tem je, da največkrat ljudje sledijo slepo običajem in ponavljajo nekaj kar počno drugi.

Početi nekaj zato, ker to počnejo drugi ali pa so počeli drugi ob tem pa sam ne vedeti kaj dejansko počneš in zakaj, da bi to res bilo pri tebi tvoji vesti in vedenju neizpodbitno pa je lahko nespametno.

Če je eden od običajev, da je Jezus Kristus odrešenik upodobljen prav tako pa na križu še vedno z vami, naj bo to kot obesek okoli vratu, slika v stanovanju, podoba , ki naj bi predstavljala NJEGA na križu na steni obešena v vaši kuhinji, spalnici in slično le kdaj ste se povprašali in če ste se povprašali pri sebi, kaj POČNETE, ko tako delujete, da to našteto imate?

Tolmačenje se nanaša na razlago nečesa.

OBIČAJNO za takšne OBIČAJE ljudje to razjasnjujejo s tolmačenjem, da jih Jezus Kristus odrešenik na križu spominja na to, da je bil križan za njih. Simbol,ki naj bi predstavljal njega na križu je tako spomin,ki naj ne bi zbledel in se pozabil.

Ta razlaga, tolmačenje in pojasnitev se mnogim je zdela in se jim zdi logična ob enem pa dobra v vseh smislih.

LE REDKI, pa to pojasnitev bi opazili in opazijo, da sama razlaga, pojasnitev, tolmačenje, bistvenost,smotrnost,sprejemljivost tega ima lahko “DVE PLATI”, kot obraz ima dve strani pri katerih je nos na njem ločilo.

Zato vam bom danes pisno prikazal drug del obraza podobe, ki jo uporabljate samovoljno ob tem pa se nanjo sklicujete za odrešitev vaših “križev in težav”.

Kot vera je na vas verujočih prav tako odločitev za vaš naslednji korak in svobodna volja sta z vami in pri vas.

————————————————————–

Ker naj bi Jezus Kristus odrešenik predstavljal v veliki meri svoj obstoj tudi v duhovnem smislu pa se bo tudi prikaz povezoval s tovrstnim aspektom.

—————————————————————

Ako (če) je Jezus Kristus odrešenik bil križan ZA VAS, da vas odkupi grehov POTEM pa snet s križa bil, KAJ VI LJUBE DUŠE počnete, da ponovno pri vas na križu visi?

Ako (če) je Jezus Kristus odrešenik bil križan ZA VAS, da vas odkupi grehov POTEM pa snet s križa bil in pričakujete njegov ponovni prihod, da z vami bi bil, KAJ VE LJUBE DUŠE počnete,ko zaman ga čakate, če pa ga na križu IMATE?

Zdrav razum:

Ako (če) VI-VE ljube duše na križu z žeblji pribiti/e bi bili/e kako z nogami svojimi svoj korak slednji bi storili/e?

Spomin ALI opomin:

Spomin je pomnjenje dogodka, opomin pa je svarilo.

Zgoraj prej omenjeno tolmačenje za ponavljanje običaja je bilo pojasnjeno, kot spomin.

Kaj se zgodi v vaši dojemljivosti, ako (če) pa spomin v pojasnitvi bi bil opomin?

Pravičnik, odrešenik katerega nekdo,kot opomin pribije na križ KAŽE drugim NE STORI, NE POČNI, NE DELUJ,… tako, kot je storil, počel, deloval,…ta, ki je na križu pribit. Pribiti na križu postane SVARILO,OPOMIN drugim, da naj pazijo pri sebi, kako bodo ravnali, kaj storili, kaj počeli in kako delovali, saj, ako (če) tega ne bodo storili enaka kazen jih čaka.

———————————————————————

Torej, ko imate podobo na križu pribito,kot simbol, je ta simbol OPOMIN ali SPOMIN?

Namreč, ako (če) je spomin lahko verujete še naprej, kot ste verovali, saj vera je z vami in vi sebe v vero dajete.

Ako (če) pa je opomin, kaj niste potem posledično eni izmed tistih, ki so omenjenega na križ pribili ter ga tam na križu v opomin drugim pustili?

Kajti, če ste tisti, ki KAŽETE simbol opomina tako sebi, kot drugim ste prenašalci in raznašalci OPOMINA, SVARILA drugim, kaj se zgodi, če pravičen, ljubeč in odpuščanje si.

Komentarji 1

če želiš komentirati, se
nacekpacek
nacekpacek9 mesecev nazaj

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev