kategorije

Ob zadnjih dogodkih na portalu

03. december 2008 ob 11:10 | 1417
Mojvideo.com je zgodba o uspehu
Portal Mojvideo.com sem ustanovil novembra 2006. Začetna vloga portala je bila, da ponudi možnost shranjevanja video posnetkov uporabnikom, ki to potrebujejo. Sčasoma je portal postal mnogo več kot to, postal je prava spletna skupnost, kjer uporabniki dodajate vsebine, se o njih pogovarjate in izražate svoja mnenja o njih. Mojvideo.com se danes uvršča med 10 najbolj obiskanih slovenskih portalov, mesečno ga obišče preko 350.000 različnih uporabnikov, v dveh letih se je včlanilo vanj preko 70.000 članov. Mojvideo.com je v slovenskem spletu zgodba o uspehu.

Portal je uspel zaradi več razlogov
Najbolj pomemben razlog za uspeh ste aktivni člani, ki vsakodnevno dodajate videe in tako skrbite, da so na portalu vedno sveže in aktualne vsebine.
Drugi razlog je ta, da je vodstvo portala vseskozi aktivno spremljalo razvoj portala, po svojih močeh prisluhnilo uporabnikom in portal neprestano razvijalo, vsak dan, brez prestanka.
Eden izmed najpomembnejših korakov v razvoju portala je bil, da smo uvedli sistem, ki izloča dvojno vsebino. Sistem deluje deloma avtomatizirano, deloma pa za izločanje podvojene vsebine skrbijo moderatorji in administrator ročno. Mnogo prostovoljnega dela je bilo vloženega za to, da je ta sistem ves čas zagotavljal, da je večina videov na portalu unikatnih, kar je še posebej pomembno za tiste uporabnike, ki redno prihajajo na portal.
Portal smo že od začetka zastavili tako, da ste člani lahko izražali svoja mnenja, na vsako mnenje, predlog, pritožbo pa smo vam odgovorili. Tega ne počne večina portalov, saj je to težko in zamudno delo. Od vas smo tako pridobili mnogo koristnih predlogov, mnogo smo jih upoštevali in brez teh si danes portala sploh ne bi mogli zamisliti. Vseskozi smo na portalu ohranjali visoko stopnjo demokracije, mnogokrat smo upoštevali predloge članov, četudi vodstvu portala niso bili povšeči.

Žal pa portal ni brez težav
Zaradi takih in drugačnih razlogov, so ga zapustili nekateri uporabniki in čeprav je to v internetnem svetu nekaj povsem običajnega, nam je zelo žal za vsakega od njih. Portal zaradi množice članov z različnimi interesi postaja prava država v malem in upoštevanje vseh mnenj postaja nemogoče. Zaradi previsoke stopnje demokracije postaja portal občasno že težko obvladljiv. Proces izražanja mnenj pa pogosto nekontrolirano zaide v neargumentirane obtožbe in predvsem stran od konkretnih predlogov. Portal se občasno srečuje tudi s pretirano kritičnimi, nestrpnimi in arogantnimi uporabniki, ki izražajo svoje mnenje na družbeno neprimeren način, kar pa je sicer tudi vsesplošen problem interneta in ni nič drugače kot drugod. Res bolijo laži in zbadljivke, ki jih vsakodnevno poslušamo od nekaterih, sicer redkih posameznikov.

Po tehtnem premisleku smo se odločili naslednje
Na portal prihajate zaradi različnih razlogov in zato si vaši interesi, s tem pa tudi predlogi med seboj močno nasporotujejo. Uporabniki boste morali portal sprejeti tak kot je. Žal je na portalu taka množica uporabnikov, da je mnenje vsakega nemogoče upoštevati, saj je en sistem dober za nekoga, drug pa za drugega. Nekateri bolj izkušeni uporabniki želijo z glasnim izražanjem mnenj uveljavljati svoje interese, ki pa niso enako dobri za vse uporabnike portala. Ti uporabniki pogosto izrekajo tudi neresnice, ki jih manj izkušeni uporabniki zaradi nepoznavanja radi upoštevajo in se pritožujejo, čeprav ne zdržijo argumentirane presoje. Vodstvo portala pa mora skrbeti za interese vseh, tudi tistih, ki na portal prihajajo le občasno in tudi tistih, ki na portalu sploh niso člani, pa ga le obiskujejo.

Ocenjevanje
Delovanje portala je dokazano dobro, saj drugače ne bi bil tako uspešen. Zato večinoma portal ostaja enak kot je. Največ pripomb je na sistem ocenjevanja videov. Te debate se vlečejo že dlje časa in stokrat smo slišali že vse argumente za ta ali oni sistem, noben pa ni brez napak. O tem smo mnogo razmišljali. Ne bomo uvedli nobenih sprememb na področju ocenjevanja videov, saj enak sistem uporablja večina svetovnih portalov, je standarden in se uporabniki večinoma nikjer ne pritožujejo čezenj. Pritožbe na sistem ocenjevanja videov na portalu Mojvideo.com prihajajo večinoma s strani članov, ki prejemajo kritike na svoje videe. Logično je, da če vsebino izpostavite, da boste prejeli tudi kritike na te vsebine. Slaba, oziroma najnižja ocena, je anonimna kritika, ravno v tem je njeno bistvo. Obvezne obrazložitve ocene, kar se najbolj pogosto pojavlja kot predlog, pa ne bomo uvedli, saj bi to pomenilo več težav kot koristi (večina uporabnikov ne bi hotela sploh ocenjevati videov in bi ocenjevanje izgubilo smisel, kreirali bi si lažne račune za ocenjevanje, v obrazložitve bi pisali nesmiselne komentarje itd itd). Če bi bil to dober sistem, bi ga uvedli tudi drugje, pa ga niso. Tudi na volitvah ni potrebno obrazložiti svojega glasu, mar ne? Zato lahko posamezniki prenehate protestirati, ker sistema ne bomo spremenili. Spremenili bomo le prikaz ocene (v obliki zvezdic), saj je bilo pri prikazu (ne pa tudi pri izračunu) povprečne ocene res zaznanih nekaj slabosti.

Manjše spremembe v administraciji
Administratorjeva vloga je od sedaj naprej zgolj tehnična pomoč uporabnikom začetnikom. Administrator ni vodja portala, ne rešuje medosebnih sporov, ne posreduje pri pripombah in ne sprejema predlogov. Za predloge bomo odprli posebno podstran, kjer boste lahko kadarkoli izrazili svoje mnenje, administrator bo odgovarjal samo tam in ne tudi na blogih kakih uporabnikov ali na skupnosti ali na zasebna sporočila. Na neargumentirane in pavšalne kritike pa sploh ne bo odgovarjal. Vodstvo portala bo to podstran redno pregledovalo in uveljavljalo dobre predloge na portal. Poleg tega bo še vedno odstranjeval videe, ki kršijo pogoje uporabe in označeval videe, ki niso unikatni.
Moderatorji bodo imeli le dve nalogi. Odstranejvanje neprimernih videov: moderatorji bodo video, ki bo neprimeren, lahko le zaklenili (da se ne prikazuje več), ne pa tudi izbrisali. Pogosto smo namreč slišali neutemeljene pripombe, da videi nekaterim uporabnikom izginjajo in da jih moderatorji brišejo, kar pa ni bilo res. Sedaj dileme ne bo več, saj moderatorji ne bodo imeli pravic za brisanje videov, temveč jih bodo lahko le zaklenili (dokončno zbrisali pa jih bodo lahko le uporabniki sami). Druga naloga pa je označevanje dvojnih vsebin. Za vsako vsebino, ki jo bo moderator označil kot dvojnik, bo uporabnik prejel povezavo do originalnega videa, da bo lahko presodil o primernosti označbe. Z drugimi besedami, za vsak poseg v vsebino uporabnika, bo uporabnik prejel avtomatizirano obvestilo - zasebno sporočilo.

Novosti
Portal kot vedno razvijamo s polno paro in prišli bodo kmalu novi servisi. Zato tisti, ki nam zaupate, ki ste dobre volje in ki ste tako ali drugače podpirali naše delo, ostanite še naprej z nami. Tisti, ki ste tukaj zaradi širjenja nestrpnosti, razkazovanja svojega egoizma, reševanja osebnih problemov, kreganja in zavisti, pa lahko mirne duše odidete, saj ta portal ni pravo mesto za vas.

Tine, ustanovitelj in vodja portala Mojvideo.com

Komentarji 42

če želiš komentirati, se
fabregas95
11 let nazaj

70.000 uporabnikov....in od tega jih je ziher 1/4 ki so se prijavli pol pa jih nikoli ni weč bloo...mislim da bi take mogli brisat madonaa

tintin
tintin11 let nazaj

kaj pa bi dosegli s tem?

jakasraka
jakasraka11 let nazaj

Pri vsem tem manjka to,da bi na tem portalu bilo možno večje videje naložiti in z tem vem,da bi jih še več bilo tukaj.
Tak pa mi jih je že dosti reklo,da so raje na YouTube,ker je možno naložiti večje videje.
Pa še par stvari je tukaj.
Ne zdi se mi prav,da nekdo vleče videje iz vse povsod in jih nalaga tukaj samo zato,da postane super član.
Super član naj bi bili tisti,ki sami naredijo videje.
Drugo kar pa je je pa to,da so na tem portalu nekaterim dovoljeni zelo zelo sporni videji drugim pa se zaklepajo,če slučajno v videju porabi kakšno seksi sliko.
Naj bodo enaka pravila za vse.
In to,da se na tem portalu dovoli žaliti člane,ki se matrajo in sami naredijo videjo.Pa pride ena Anya,ki mnogo kje žali naše videje in naš trud.
Takega čana bi se moralo enkrat opozoriti drugič pa ga brisati iz portala in mu tudi blokirati IP naslov.
Ker se mio zdi,da si ta portal moj video zasluži samo najbolše.
Želim vam še mnogo lepih videov in,da bi bilo čim bol uspešno.
jaka

stankapet
stankapet11 let nazaj

Jakasraka... to ne drži... v zvezi z nalaganjem videov.. če bi malo pobrskal po arhivu bi našel tudi informacijo o tem, da je super članom omogočeno nalaganje videov večjega obsega... se pravi do 100Mb... če pa ti ta datoteka presega 100Mb pa obstaja eden od programčkov, ki se imenuje MediaCoder, kjer lahko filmček malce "stisneš"... )))... jaz ta programček zelo rada uporabljam... se pravi: najprej je treba zadeve preverit, nato pa govorit, ko se prepričaš.... tako da ni frke... Stankapet, moderator

biseri
11 let nazaj

Me veseli, da se bodo vsaj nekatere stvari spremenile.......upam, da se kasneje še z pametnim pogovorom in predlogi, da marsikaj urediti.Lepo je, da se odpre stran, kjer lahko vsak pove svoje mnenje in predloge,ki mu ležijo na duši.....Pri vsem tem se mi pa ne zdi pravilno, se spuščati v razne obtožbe in žaljivke,od vseh nas....saj smo vsi le ljudje,ki ima vsak pravico do svojega mišljenja.....na pošten in korekten način.....Želim nam vsem skupaj veliko potrpljenja do sočloveka.....

metodi
11 let nazaj

NE STRINJAM SE Z SVOJIM MNENJEM!!! PREPROSTO NEMOREM! JE PRIMITIVNO VULGARNO IN POPOLNOMA BREZVEZE. Vi si mislte pa kar hočete!!! PA NE PRENESEM KAPSLOKA!!!!!!!!!!!!!!!!! PA MILJON KLICAJEV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

branac
branac11 let nazaj

)))))))))))

valkira
valkira11 let nazaj

metodi,neki si pozabu )))

Zasledovalec
11 let nazaj

...sam neki mi je brez zveze tuki da če kr označujete za dvojnike ma koga šlivi če sta dvojnika,če bi pa nekdo spammu da bi skoz iste dodajo ga pa samo bannite pa je XD...

jacko
jacko11 let nazaj

kvas ti pametn =)

deniiis
deniiis11 let nazaj

hehe

Nedostupna
Nedostupna11 let nazaj

jp.. zasledovalec ma rešitev za use :D
LooL ....

jacko
11 let nazaj

Nedostupna
11 let nazaj

svaka čast !!!
sam to loh rećem )))

Fukish007
11 let nazaj

Ostajam zvest portalu.. ker tukaj je veliko pozitivnih ljudi ki jih združuje pozitivnost...vsaka sprememba pa je več kot samo dobrodošla

stankapet
11 let nazaj

Odlično!!!

Zasledovalec
11 let nazaj

...MOJ komentar ''Ukori so sux'' sm se matro 2 mesca da bi biu super član za respect pol mi pa u 2 dneh date ukor :@...

denc
denc11 let nazaj

haha..ti se prevec sekiras za ta ukor..jebes..vedno bo isto tukaj..XD..novosti gor al dol..

buki73
buki7311 let nazaj

No prav bomo videli, če bo kaj bolje. Sonce, ne delaj se zdaj preveč lepo in kao dobro. Tudi ti si zagovarjala egoizem tukaj in se norčevala iz nas, ki smo hoteli samo poštenje in ti si zagovarjala zahrbtnost nekaterih, zato te prosim, ne tolči se zdaj po prsih, da ne bo spet rabuka.. Če ne bodo nam nagajali tebi podobno misleči, tudi mi se ne bomo oglašali. Če dobro vse prebereš, se je kreg začel ravno zaradi takih, ki ste zagovarjali to, da ni važno kakšno oceno kdo dobi. Res ni toliko pomembno, samo če človek ve, da se dajejo slabe ocene zaradi nagajanja pa človeka razjezi-mene ne toliko, nekatere pa in zato so že mislili oditi.

buki73
buki7311 let nazaj

Torej, dobrim in pravičnim nebi bilo treba odhajati, če nebi bilo tega nagajanja. Nobeden od ''naše strani''ki smo sedaj protestirali ni delal tukaj krega dokler ni bilo zavisti in nagajanja in prav olikano smo vedno dajali komentarje tudi včasih pod take, ki nam niso bili všeč, ker nismo žleht.
Upam, da razumeš kaj sem hotel s tem povedati..pa brez zamere.
Se opravičujem tintinu. Zdaj mi je jasno .. in vzamem tisto spodaj napisano nazaj.

deniiis
deniiis11 let nazaj

pa pusti ti že Sonce pri miru...

denc
denc11 let nazaj

ce se je zaljubo verjetno..

sonce
sonce11 let nazaj

buki73,glede na to da se tako zelo obremenjuješ z mano se mi kar smiliš.če nisi opazil,se prepir ni začel zaradi mene,ker jaz ne jokam zaradi ocen...eden izmed možnosti portala je ocenjevanje spota...katera beseda v zadnjem stavku ti ni jasna?
aja,dragi moj buki73,nisi na moji listi nezaželjenih članov,zato mi lahko po spisku nafilaš enke,ne bom jokala,ker so v lajfu bolj pomembne stvari kot ocenjevanje nekega spota,pa če v njega vložiš dušo,srce,jetra al pa čreva ;)

zanimivo,da si se spravil name,glede na to,da je to začel nekdo drug...mogoče se pa za tvojim nickom skriva nekdo drug...

drugače pa če govoriva o poštenju : POŠTENO JE DA ČE SO OCENE OD 1-5 OCENIŠ PO SVOJEM OKUSU...JE TAKO?

sonce
sonce11 let nazaj

NAJ TI BO NEKAJ JASNO: JAZ ZARADI NAGAJANJA NE DAM SLABE OCENE AMPAK OCENIM SPOT S PETKO ČE MI JE VŠEČ IN MI NAJVEČKRAT JE,KER IMAM RADA GLASBO,GLASBA JE PA SKORAJ POVSOD PRISOTNA.
OJA,CVEK JE OD MENE ŽE PADEL,NA NEOKUSNE SPOTE,KI SPODBUJAJO NASILJE IN KI SO PORNOGRAFSKE ALI ŽALJIVE

...tko da ne ti men o ocenah,ja?

urnebes
urnebes11 let nazaj

dobrodošla v capslock klub

valkira
valkira11 let nazaj

aja?? bi neki dodala..glede vaše strani..čeprov nisem vedla,da smo zdaj že razdeljeni...
razumem jezo..a ne razumem,ko enkrat ali dvakrat ne oceniš videa neke članice z 'vaše strani'pa te takoj da na črno listo...
toliko o PRIJATELJSTVIH k se kao sklepajo tu gor...torej,če ne oceniš vseh video si pač nepriljubljen...
to je zahrbtnost..če se že menimo o tem...
poleg tega sonce ne nagaja ampak pove kar misli,tak kot ti..kolikor sem seznanjena živimo v demokratični državi..in s spotikanjem,pa dajanjem enic,in črnih listah,potrjujemo sterotip SLOVENCA.

pamet v roke! vsi po vrsti

sonce
sonce11 let nazaj

)))) urnebes,to je zato,da bo lažje prebral


valkira: jebola,če bi bla tip,te oženim,ker isto razmišljaš kot jaz...

deniiis
deniiis11 let nazaj

jp, nekatere moti, da poveš po resnici...potem pa "špilajo" užaljenost...sonce in valkira, ostanita taki, kot sta.....the best sta

stankapet
stankapet11 let nazaj

uf, tu pa je hot ... ;).. mir, otroci ));)

deniiis
deniiis11 let nazaj

ja, mami ;))

Robin
Robin11 let nazaj

To tak al tak smo najboljši video portal pa ne samo v Sloveniji ampak tudi na svetu, no vsaj zame. Tako da keep up the good work!

atoma
11 let nazaj

kot je zapisano--podpiram--

zdekor
11 let nazaj

Lep pozdrav
Tokrat bom bolj kratek ,ker se počutim kar malo krivega za zmedo na portalu ,a žal ni šlo drugače .
Z odgovori ustanovitelja in vodja portala Mojvideo.com sem zadovoljen tako kot z številom mojih videjev,
Spremembe v administraciji so pohvalne ,saj jasno opisujejo naloge moderatorjev .
Kar se pa tiče hudobnežev ,ki delijo enke po portalu pa verjamem ,da se ne bo izboljšalo tak je pač svet so dobri in slabi .
Hvala Tine- ˝tintin˝
Pozdrav vsem ,ki si želijo dobrega vzdušja ,zabave in videjev. Lp zdene

metodi
11 let nazaj

Amen!

Batista2002
11 let nazaj

..ja, Tine ˝tintin˝, ko sem v ponedeljek gledal un film o letalski nesreči v gorovju, se mi je posvetilo,....
...faca, a se je vseeno obrnil in šel nazaj

marko3
11 let nazaj

Tako dobro napisano,da sem še vejice in pike prebral.Marko.

branac
branac11 let nazaj

AMEN!
tako je in tako naj ostane !
100% podpiram

sonce
11 let nazaj

Zato tisti, ki nam zaupate, ki ste dobre volje in ki ste tako ali drugače podpirali naše delo, ostanite še naprej z nami. Tisti, ki ste tukaj zaradi širjenja nestrpnosti, razkazovanja svojega egoizma, reševanja osebnih problemov, kreganja in zavisti, pa lahko mirne duše odidete, saj ta portal ni pravo mesto za vas.
PODPISTjaša OSTAJA zaradi odličnega portala in nekaterih pozitivčkov na njem.

TINE,VSA ČAST !

miska74
miska7411 let nazaj

prav imaš tjaška se pridružujem!!!tu smo zato da se imamo fajn !!!

deniiis
deniiis11 let nazaj

vsekakor se pridružujem....bravo Tine

Zasledovalec
Zasledovalec11 let nazaj

...svaka čast...

valkira
11 let nazaj

bravo!!!!

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev