kategorije

.:06_02_09 ~ DIGITTALIS ~ REAL@VIRTUAL ~ TRETJI_DEL:.

06. februar 2009 ob 21:00 | 351
VPLIV UPORABE OSEBNIH RAČUNALNIKOV NA DOJEMANJE REALNOSTI & VIRTUALNOSTI
~
Osebni Računalniki Imajo Vpliv na Dojemanje Realnosti in Virtualnosti. Gre za Naprave, katerih Uporabnost in Uporaba Naraščata. Stopnjo Uporabe osebnih Računalnikov bo čez nekaj Let v kvantitativnem Oziru možno Primerjati z Uporabo Vozil in Televizorjev. S Pojavom in Razvojem svetovnega Spleta osebni Računalniki Zavzemajo Mesto primarnega aktivnega strojnega Komunikatorja z virtualnim Svetom ter v virtualnem Svetu.
~
Kakor pri vseh Napravah, je tudi pri osebnem Računalniku treba Dojeti Idejo, Bistvo in konstruktivno Uporabnost. Prvi Korak konstruktivnega Dojemanja je vselej ustrezna Percepcija Imena in Poimenovanja Naprave.
Na Primeru osebnega Računalnika Je treba v Umu Imeti Naslednje:
Termin Računalnik Poimenuje Napravo, Namenjeno Računanju. Računanje Je matematični Postopek in Proces, kateri je aktualen v realnem in virtualnem Svetu.
Pridevnik »osebni« strojni Napravi Doda Komponento osebnega in osebnostnega Identificiranja. Pod »osebno« določena Množica Ljudi Pojmuje tisto, kar Posedujejo, kar jih Izkazuje ali identificira in Naredi Prepoznavne v Množici, v realnem in virtualnem Svetu.
Osebni računalnik v določenih Pogojih Postane neke Vrste podaljšek realnega Uma. Zaradi Percepcije Imena OSEBNi RAČUNALNIK, zaradi Možnosti Komuniciranja z ostalimi realnimi Osebami s Pomočjo virtualnega Sveta.
Osebni računalnik je torej Naprava, s katero se Oseba v določenih Segmentih duševnega in psihološkega Ustroja aktivno Identificira v realnem in virtualnem Svetu.
~
Igranje virtualnih Iger z osebnim Računalnikom Sproža reakcije Organizma v realnem Svetu. To Pomeni, vsak virtualni Korak Povzroči določeno Mero realnega Premika.
Primer: Ubijanje v virtualnem Svetu Sproža realne emocionalne Odzive Osebe, katera Igro Programira. Stopnja Aktivacije realnih emocionalnih Komponent je Odvisna od duševnega in psihološkega Ustroja Osebe. Destruktivnim virtualnim Vplivom na Realnost so bolj podvržene labilne Osebnosti in Osebe.
~
Za Konstruktivno Dojemanje in Uporabo osebnega Računalnika je torej zahtevana ustrezna Percepcija Naprave kot takšne in ustrezni konstruktivni Motivi Uporabe, kateri Zagotovijo, da Naprava Postane konstruktivni Podaljšek Uma in ne edino brezkritično strojno mentalno Vodilo z Elementi Hipnoze, katera v nekaterih Pogojih Privede do Odvisnosti Človeka od Stroja.
~
.:TOŠ@TOSCH_Mihael:. ~ 13_02_09

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~


.:06_02_09 ~ TOŠ@TOSCH ~ DIREKT ~ FORMULA_01:.


.:06_02_09 ~ DIGITTALIS ~ MOZAIK_RESNICE ~ FORMULA_01:.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~


.:COMMODORE_64 ~ COMMANDO:.


.:COMMODORE_64 ~ BLUE_MAX:.


.:COMMODORE_64 ~ GHOSTBUSTERS:.


.:COMMODORE_64 ~ GHOSTBUSTERS:.


.:COMMODORE_64 ~ WINTER_GAMES:.


.:COMMODORE_64 ~ SUMMER_GAMES:.


.:COMMODORE_64 ~ SUMMER_GAMES_02:.


.:OSEBNI_RAČUNALNIK ~ MICROPROSE ~ FORMULA_01:.


.:OSEBNI_RAČUNALNIK ~ WOLFENSTEIN_3D ~ INTRO:.


.:OSEBNI_RAČUNALNIK ~ WOLFENSTEIN_3D ~ PRVA_SLIKA:.


.:OSEBNI_RAČUNALNIK ~ WOLFENSTEIN_3D ~ HITLER:.


.:OSEBNI_RAČUNALNIK ~ WOLFENSTEIN_3D ~ HITLER ~ NOŽ:.


.:OSEBNI_RAČUNALNIK ~ UBISOFT ~ FORMULA_01:.


.:OSEBNI_RAČUNALNIK ~ UNREAL:.


.:OSEBNI_RAČUNALNIK ~ STRELSKE_IGRE:.

Komentarji 1

če želiš komentirati, se
dusankragelj
dusankragelj12 let nazaj

Me veseli prebrano in pogledano. Veliko novega izvem, hvala...Čestitam !

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev