LJUBOSUMJE ¤ (20)11_OKT_02

06. oktober 2011 ob 09:15 | 116
LJUBOSUMJE

Spoštovano Občestvo, treba je obdelati Pojav ali Fenomen, ki ima velik Pomen v medosebnih Vezah in Odnosih. Gre za Ljubosumje. Čar Bloga je tudi tokrat, da je Bistvo podano brez Dolgovezenja in nepotrebnega Razglabljanja ali Olepševanja Situacij.

Torej, Ljubosumje je Pojav, s katerim smo se v Življenju srečali vsi/e, bodisi neposredno, bodisi posredno. Ljubosumje lahko v tem Kontekstu klasificiram kot izkrivljene Emocije, ki imajo pogojno z Dejanji zelo veliko rušilno Moč. Ne, da Ljubosumje zgolj ni Racionalnost, je več, je Iracionalnost. Ljubosumje v skrajnih Stopnjah doseže celo Sovraštvo. Ljubosumje je v neposredni Povezavi z neustrezno Samopodobo ljubosumne Osebe ali Osebka. K Ljubosumju so nagnjeni Ljudje, ki se počutijo ogrožene že v običajnih življenjskih Situacijah in Partnerja/ico v Vezi ali Odnosu dojemajo kot neko Zagotovilo za Varnost. Takšni Ljudje vzpostavljajo bolestne Odnose in pogosto ustvarjajo tudi Blodnje ali vsaj Psevdoblodnje, češ, da so njihovi Odnosi ogroženi s Strani ostalih Ljudi.

Ostro rečeno bi lahko zapisal, da je Ljubosumje mentalna Bolezen. Ljubosumne Osebe/ki težko (ali sploh ne) prenesejo atraktivne Soljudi in kakršne koli Odnose njihovih ljubljenih Oseb/kov z njimi. Tako se Ljudosumje v intenzivnih Primerih ne vzpostavlja zgolj v Kontekstih potencialnih Prevar, ampak tudi povsem običajnih Druženj. To pomeni, da se ljudosumne Osebe/ki ogroženo počutijo v vseh Situacijah, ne zgolj eksplicitnih in dejansko spornih.

Ljubosumno Vedenje je zelo problematično takrat, kadar ljudosumna Oseba/ek na Partnerja/ico uspe vplivati v tej Meri, da se ta izogiba Občevanju v Družbi. To pomeni, da se pod Vplivom ljudosumne Osebe/ka prične glede na Odnose marginalizirati ali celo asocializirati. Zato Ljubosumje lahko imenujem nevaren mentalni Strup, saj se Osebe/ki, ki Ljubosumje ustvarjajo, zatekajo v Svetove Fobij in na Podlagi tega tvorijo fobično Vedenje. Ker je vmes pogosto Spretnost Manipulacije Partnerja/ice, njihovo bolestno Mišljenje in Vedenje ostane prikrito in je celo dojemano kot Ljubezen. Zato je treba znati ustrezno kritično ocenjevati vedenjske Figure v Odnosih in ločiti med pristno Ljubeznijo in Ljubosumjem, ki je predstavljeno kot Ljubezen.

Naslov Bloga je "Ljubosumje je Maloumje". To pomeni, da Ljubosumje dejansko ovira Izgrajevanje medčloveških Osnosov v Družbi, saj se nekateri Ljudje pod Vplivom Ljubosumih prično izogibati Navezovanju Stikov s Soljudmi in Izgrajevanju širših Odnosov. To zavira Distribucijo zdravih Idej in mentalni ter tvorni Razvoj Družbe. Ljubosumje soustvarja Maloumje s tem, da zavira ali celo onemogoča Komunikacijo med Ljudmi; toliko huje, saj prepogosto temelji na Blodnjah in Psevdoblodnjah. To pomeni, da mentalna Bolezen zavira zdrav Razvoj Družbe.

Zato je dobro vedeti, da so obstojne in smiselne Veze in Odnosi le tiste, kjer Ljubosumja ni, ker so le v njih ustvarjeni Pogoji za širok Razvoj Človeka. Človek namreč ne živi le v Vezi, ampak tudi v Družbi. Do obojega ima Odgovornost in oboje zaradi drugega ne sme trpeti, torej Veza ne zaradi Družbe in Družba ne zaradi Veze. Treba je najti ustrezno Harmonijo v Odnosih in jo vzdrževati ter izgrajevati. Vse ostalo vodi do Nestabilnosti.

Poigravanje z Besedo pokaže, da Beseda Ljubosumje vsebuje kar nekaj zanimivih Elementov. To so LJUB, LJUBO, SUM, JE, UM, UMJE.

POMNI FORMULO: LJUB_SUM_JE.

Ljubosumje poudarja Sumničavost, ki spada med Simptome mentalnih Obolenj. Formula to nazorno ponazori. Namesto Ljubezni do Partnerja/ice se prične gojiti Ljubezen do Sumničavosti. Ljubosumne Osebe/ki gojijo Ljubezen do Blodenj in Psevdoblodenj in se skladno s tem bolestno vedejo.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev