SEKS ¤ (20)11_SEP_28

06. oktober 2011 ob 09:06 | 187
SEKS

Ko je Govora o Ljubezni, ni možno zanikati Pomena Seksualnosti v njej. Pristna Ljubezen je aktivna na duhovnem in telesnemNivoju. Ker je pristna, je Harmonija vzpostavljena.

V Udejanjanju pristne Ljubezni ne gre zgolj za Seks, ampak gre za Ljubljenje. Nasploh je treba poudariti, da je Seks Izraz za neko Početje, ki ustrezno Konotacijo dejansko prejme, ko se Akt odvija. Ni vsak Seks le Seks. Seks s pristno Ljubeznijo je Ljubljenje, Seks brez pristne Ljubezni je, denimo, Seksanje, Seks brez Ljubezni pa je, denimo, Kavsanje ali Fukanje.

Poudariti je treba, da ob pristni Ljubezni obstaja tudi Forma Ljubezni, ki se manifestira, denimo, skozi Navezanost. Ta Forma za vrhovno Vrednoto ne postavlja Zvestobe, zato je ni možno označiti kot pristno Ljubezen, spada pa v duhovno Kategorijo Ljubezen. Je Oblika Sobivanja z neko določeno Mero Spoštovanja. Kot taka še dopušča Nezvestobo in Promiskuitetnost. V trenutni človeški Družbi je pretežno ponavljajoča se Forma, zato je tudi prisoten tako visok Odstotek Razpadov partnerskih in zakonskih Zvez. Zveze razpadejo takrat, kadar niso zgrajene s pristno Ljubeznijo.

Bistveno je torej dojeti, kako se Fenomen, v tem Primeru spolni Akt, konotira glede na Okoliščine. Poglavitni Element Konotcije pri Spolnosti je Oblika in Vsebina Ljubezni. V Osnovi obstaja Seks kot Pojem, ki širšo Oznako prejme šele v Okoliščinah, v katerih se udejanja.

Za Doumevanje pristne Ljubezni bo služilo tudi sledeče: ker je Ljubezen nekaj metafizičnega, Dejanja Ljubezni, med katere spada tudi Seks, pa fizičnega, je o pristni Ljubezni možno gvoriti takrat, kadar se metafizični Svet prepleta s fizičnim. Izraženo preprosto, pristna Ljubezen je eksistentna takrat, kadar so Dejanja skladna z Mislimi, Misli pa so zdravoetične in moralne. Torej Zvestoba, Lojalnost, Odkritost, Poštenost...

Seks je torej možno pojmovati in označevati kot Ljubljenje, kadar je udejanjan s pristno Ljubeznijo. Takrat Akt postane skladen z Idejo in tudi Imenovanje Početja je izpeljano iz Pojma Ljubezen. Ljubezen ¤ Ljubljenje, Seks s pristno Ljubeznijo je Negovanje, Jačanje in Širjenje pristne Ljubezni.

POMNI FORMULO:

SEKS + PRISTNA LJUBEZEN = LJUBLJENJE

SEKS + LJUBEZEN = SEKSANJE

SEKS + NONŠALANTNOST = KAVSANJE ALI FUKANJE

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev