kategorije

ZLORABE PSOV SO BOGOKLETSTVO ¤ (20)15_OKT_29

29. oktober 2015 ob 23:23 | 381
MIHAEL TOŠ TOSCH & LUNO


ZLORABE PSOV SO BOGOKLETSTVO

„Bolj kot poznam ljudi, raje imam pse“, misel, ki je med ljubitelji psov zelo pogosta. Temelji predvsem na soočanju z naravnanostjo sodobne družbe, družbe potrošnje in uničevanja sveta. Ko človek uničuje naravo, seveda uničuje tudi rastlinstvo in živalstvo. Izhajajoč s stališča izkrivljenega ega zavzema pozicijo, ki mu sugerira, da je nad vsem in da posledično lahko odloča o vsem. Grobi nepremišljeni posegi v naravo se kažejo kot rušenje naravnega ravnovesja, to rušenje pa se posledično občuti na in v vseh segmentih. Če se izrazimo podrobneje, ker je svet dejansko povezan na vseh nivojih, so spremembe na določenih nivojih oziroma segmentih učinkovite v celoti. In zato se upravičeno zahteva pristno zdravo etiko in moralo, zato, ker ustrezno vedenje, v smislu znanja in naukov, mora usmerjati vedenje, v smislu obnašanja in početja.
Ko se osredotočimo na problematiko spolnega zlorabljanja živali, se moramo poglobiti v analizo motivov za tovrstno početje. Kot osnovni motiv lahko definiramo posamezne osebnostne motnje, ki storilce spremljajo in zaznamujejo v daljšem časovnem obdobju. Odklonske spolne nagnjenosti in prakse, ki iz teh motenj izhajajo, se stopnjujejo in od blagih oblik, denimo zgolj na miselnih in fantazijskih nivojih, prehajajo do ostrejših, konkretnejših oblik, ki se v skozi dejanja manifestirajo v različnih intenzivnostih. Realno gledano se zloraba živali dogaja že na nivoju prehranjevanja, kjer se z brutalnimi vzrejnimi metodami živalim odreka skoraj vsakršno dostojanstvo. Ko se to brutalno početje nadgradi še s spolnimi zlorabami, lahko govorimo o ekstremni perverznosti. Zavedajmo se, da stališče, mi smo ljudje, živali so manj od nas, zato lahko z njimi počnemo karkoli, ni zdravorazumsko, ampak je bolestno. In tovrstna stališča se oblikujejo skladno s percepcijo sveta. Bolj kot je ta zdrava, bolj so stališča zdravorazumska. Zato je za preprečitev te spolne odklonskosti treba zagotavljati zdravo percepcijo in zdravorazumskost.
Za dosego popolnega zavedanja o perverznosti in bizarnosti spolnega zlorabljanja živali in spolnih zlorab nasploh si v zavest zasidrajmo formulo, ki povsem nazorno ponazori motive za perverznosti in bizarnosti; uporaba zla (zlo+raba) je zloraba. K temu dodajmo še dejstvo, da angleško poimenovanje psa, torej dog, zrcalno prebrano pomeni god. S tem zavedanjem se soočimo z odklonskimi perverzijami in dodajmo svoj prispevek k preprečitvi, odpravi in sankcioniranju teh.
Vsaka spolna odklonskost s seboj nosi določeno problematiko. Ko pri odklonskosti gre za zoofilijo oziroma sodomijo, je ta problematika toliko bolj perverzna. Zato je treba vselej skrbeti za ustrezen duhovni in duševni razvoj na vseh nivojih in nastanek vseh odklonskih spolnih praks preprečiti, preden sploh nastanejo. Ustvarimo in ohranjajmo družbo, kjer bo vsaka sodomija deležna ustrezne sodbe oziroma obsodbe. In ne pozabimo, dog zrcalno pomeni god, torej Bog. Poniževanje in zloraba Boga pa je Bogokletsvto, zato si dovolimo, da zlorabljanje psic in psov dojemamo in obsojamo ter sankcioniramo kot bogokletsvto.

Komentarji 4

če želiš komentirati, se
snebetje
snebetje5 let nazaj

......in obsojamo ter sankcioniramo kot bogokletsvto. IN KAKŠNE SO TE SANKCIJE ?

DonciBalonci
DonciBalonci5 let nazaj

Edina doslej meni znana sankcija (bolj eliminacija) je tista, ko so Baričevića/ćko kaznovala lastna psa.
Butlja, ki je pa psa šlepal do smrti, so pa tako sankcionirali, da se lahko še naprej mirno posmehuje tistim, ki so ga prijavili.

snebetje
snebetje5 let nazaj

škoda da nista sankcionirala še ostalih udeležencev zabav...

gizmus
gizmus5 let nazaj

enako bi moralo bit kaznovanje, kot za OSEBO

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev