UMOR, da ali ne ... To je tu vprašanje?

29. december 2011 ob 22:37 | 565
Bi bili sposobni ubiti človeka?

Lep pozdrav!
Jaz nisem avtor tega članka jaz ga le prenašam naprej.

Avtor IZTOK GARTNER, zapisano 6.10.2008

Ko normalen človek pomisli na to, da je nekdo nekoga ubil, ga seveda zmrazi. Še posebej, če gre za kak ogaben umor, kjer je recimo oče ustrelil hčerko, učenec pa svojo sošolko. Kaj pa če bi nekdo ubil ženo, ki ga je varala? Ali pa očeta, ki ga je zlorabljal? Ali še bolje, kaj pa če bi delavec ubil šefa, ki mu je popolnoma po krivici zjebal življenje? Ali pa , če bi nekdo ubil prijatelja, ki bi ga prinesel okoli in ga spravil v hudo krizo?

Saj res, bi kdo izmed vas ubijal, če za to ne bi bil kaznovan? Bi bili sposobni povleči petelina in ustreliti prasca, ki vas je nagnal iz službe, če bi vedeli, da vas ne bo lovila policija? Se torej nazaj držimo samo zato, ker nas čaka ječa? Je človek pravzaprav bitje, ki bi bilo sposobno ubijati tudi v takih primerih?

Razmišljal sem, da po eni strani povsem razumem, da se nekomu strga in da potegne za petelina. Toda to žal ni rešitev, saj končaš v arestu, kjer se tvoje življenje seveda obrne na glavo in si tudi po izhodu na prostost nikoli do konca ne opomoreš. Si zaznamovan, pa še občutki krivde te verjetno razjedajo.

Torej, dragi moji, bi bili sposobni ubiti človeka, ali pa tega morda ne bi zmogli niti v primeru, če bi bilo ogroženo vaše življenje, ali pa če bi napadalec vašim najdražjim storil kaj hudega?

In seveda, ste kdaj razmišljali, koga bi pravzaprav radi ubili? Ali še bolje, za koga bi bili pripravljeni umreti?

Razmislite o tem.
PS. Se opravičujem zaradi nekaj neprimernih izrazov in kraje avtorskih bravic.

Komentarji 10

če želiš komentirati, se
xElx12
xElx126 let nazaj

upam da nebo kakšnega umora v tem prazničnem času posutem z raketami, še bolj pa upam da nebo kakšnega iz strani bralcev tega bloga:).
Srečno novo leto vsem.

letanca
letanca6 let nazaj

ko poči film, je vseeno kdo ali kaj mi je na poti.... in če ne bi bil kaznovan, bi do sedaj pospravil že dve stranki, ki sta mi skoraj uničili življenje... brez pomisleka in slabe vesti...

xElx12
xElx126 let nazaj

si že padel v past tega članka. o počimo film delamo res marsi kaj ne premišljeno. enkrat sta me v 2. ali 3. razredu oš dva sošolca tako podjebavala da mi je počil film in sem pobesnelo skakal po stolih in žalil vse povrsti. jo kaka sramota. pa ti ... bi ras lahko kr preprosto pospravil človeka če nebi šel v zapor. si pomislil na občutek krivde in slabe vesti ali je pri tebi že vse to uhasnilo :)( ?

xElx12
xElx126 let nazaj

mimo grede. za koga bi pa bil pripravljen umret? :D

letanca
letanca6 let nazaj

past tega članka?... ne tukaj ni pasti... skakati po stolih ne pomeni da se ti odpelje, odpelje se ti kadar je vseeno kdo stoji nasproti, kakšen je itd, ko te drugi ljudje komaj zadržijo, da ne storiš tistega koraka.. takrat se ti odpelje...

preveč ljudi to bere, da bi izpisal svojo zgodbo, kjer sta me dva policista komaj zadrževala, pa čeprav nisem nek silak... in v takšnem primeru sem pripravljen ubijati in umreti za svoje najbližje.. verjemi... bil sem tudi že v situaciji, kjer se je šlo kdo bo koga... ki se je na srečo končala mirno... eh... marsičesa sploh ne veste nekateri kako je bilo včasih...

arja
arja6 let nazaj

Ja,bila bi pripravljena umreti za koga,pa tudi ubijati,če bi bil ogroženo moje življenje ali življenje mojih otrok ,če ne bi šlo drugače.O posledicah pa kasneje))

xElx12
xElx126 let nazaj

Lepo. Lepo je če bi svoje življenje dal na mestu nekoga drugega :'(. o posledicah pa še čakam kaj bo? :D

masa76
masa766 let nazaj

Včasih si tako jezen na nekoga da bi ga kar pospravil s sveta...ampak resnica je vseeno čisto drugačna...malokdo je tega sposoben..kaj pa nekatere privede do tega,je pa druga zgodba.

Vaazaaa
Vaazaaa6 let nazaj

Če vem, da se meni šteje slabo bi bil prisiljen ubiti človeka! V drugem primeru pa NE.

xElx12
xElx126 let nazaj

se strinjam, apak mislim da ga tudi nebi mogel jaz ubit če bi bil jaz ali kdo od bližnjih ogrožen ogrožen. :(

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev