LJUBEZEN

01. februar 2012 ob 12:04 | 187
Tak čas je, da razmišljamo o ljubezni,morda več kot sicer,razmišljamo o njenem pomenu in o ljudeh, ki so se na tak ali drugačen način dotaknili našega srca.In tudi sama razmišljam te dni o tem, pa še Valentinovo je blizu.Prav zanimiv"praznik" je to, če ga lahko tako poimenujem.Ponekod so ga že prepovedali, se bojijo Ljubezni ali le izkazovanja le te?Trgovci si manejo roke, cvetličarji ne utegnejo sproti izpolnjevati želje številnim kupcem, ljudje hitimo nakupovati, vse nekam beži in hiti.V bližnji cvetličarni vidim, kako zrelejši gospodje nerodno prelagajo vrtnice ali šopke ob prihodu iz lokala in jih čim prej shranijo na zadnji sedež avtomobila ter hitijo po opravkih. Mlajši odpirajo papir na vrhu kot bi se še zanjič želeli prepričati, da so kupili prav in najboljše. Ženske nesejo enega ali več cvetov, opletajo z njimi, kot da niso pravkar plačale lepo vsoto za te cvetove. In otroci, držijo rožco popolnoma mirno kot sabljo pred seboj, v spoštljivih mislih na mamico, ki jo bo dobila.In si mislim, zakaj pa ne? Ga pa imejmo ta praznik.Saj, če bodo trgovine zaslužile, so tudi tam zaposleni LJUDJE,ki bodo dobička veseli. Če bo cvetličarna prodala, bodo morda tam zaposleni deležni kakšnega Eura več in bodo njihova delovna mesta sigurnejša.IN če bo ati nerodno poljubil mamo vpričo otrok, ki bodo stali za njim v vrsti s svojimi cvetovi, bo to komu škodovalo?

In če bo zet prinesel tašči vrtnico, bo morda saj takrat imela občutek, da jo vendarle ima vsaj malo rad.

In če bosta sin in hči prinesla bonboniero, naj jo. Mami jo bo vesela. In ko bodo nežne roke vnukov objele babico, je to le še en trenutek več v mozaiku Ljubezni. In ne more biti vsak dan tako, ker tudi nedelja ni vsak dan. I so načini, ko si na tisoč in en način pokažemo Ljubezen in je Valentinovo le še en kamenček več v tem mozaiku za vse, ki jo nosijo v svojem srcu.

[slika=6963:210707:110407:[/slika]


Ljubezen je kot popek vrtnice, ki nekje na nekem vrtu pogleda k soncu. Sramežljiv sprva, boječe in plaho dvigne zeleno čašico k soncu. Morda ga sonce ne opazi takoj, popka na vrtnici, morda je zaposleno z drugimi , lepšimi cvetovi. A slej ko prej, bo tudi na ta popek posijalo, ga ogrelo, počasi bo odvrgel zelene listke, jih zavihal nazaj, in sredi med njimi, bodo vzcveteli najlepši cvetni listki. Vsak zase, kot je v ljubezni vsaka stopnja njene pojavnosti zase, a smo vendarle na nek način na istem steblu povezani med sabo. In se bo cvet odprl, in zažarel v svoji lepoti. Kot ljubezen zažari, ko dozori in ko je obojstranska.In cvetenje traja , dokler sta sonce in cvet obrnjena drug proti drugemu, dokler jima je mar, dokler si znata to naklonjenost pokazati in jo obdržati. In Ljubezen cveti, dokler se držimo za roke, si gledamo v oči in izbiramo iste poti.Potem v naravi cvetov in ljudi pride jesen, ki jo pozlati, in cvet obrobi s sivino, znamenje, da bo nekoč ovenel. Ljubezen hodi naprej z roko v roki, do prvih zimskih dni, ko se na cvet spusti prva slana, ko se v laseh napletejo srebrne nitke. In nam je lahko žal le to, da ne odidemo skupaj. In nam je žal cvetov, ki jih vzame zima. Ostajajo pa prelepi spomini, ostajajo plodovi Ljubezni, ostaja njeno bistvo:" Ljubezen rodi Ljubezen" in njeno vodilo:" Ljubezen prepozna Ljubezen." Tudi , ko dragi ljudje odidejo, ljubezen ne umre.

In če je kakšen dan posebej namenjen temu najvišjemu čustvu, ne more škodovati!

Naj vam bo lepo vse dni, pa tudi na Valentinov god naj bo tako!

Komentarji 2

če želiš komentirati, se
z.zenska
7 let nazaj

Hvala prijatelj sooni, tudi ljubezen je tozemeljsko stanje in najbrž mora ena umreti, da bi se nekje rodila nova, najbrž mora iskati, da bi našla, najbrž se mora izgubiti, da bi jo lahko iskali in našli...Kot vrtnica je, če nisi previden te zbode,nekoč se obrobi s srebrno in počasi oveni....da se lahko morda še isti čas sramežljivo k soncu ozre novi cvetni popek....čudovito je Življenje a ne?

sooni
7 let nazaj

Ljubezen je res nekaj posebnega, nekaj najlepšega kar se nam zgodi v življenju. lahko je res kot cvet, kot vrtnica, mi pa smo njena semena. lepo je, da njeni popki vedno brstijo, da vedno cveti.. Je pa lahko tudi tako, da je ljubezen boleča, ostra kot britev je lahko njena bolečina. Takrat joče duša in krvavi srce.. Ljubezni pa se ne da tudi na silo vzeti niti je nekomu vsiliti. Zelo krasen blog zapis si ustvarila draga prijateljica in zelo se strinjam z zapisanim.. Res je, da ljubezen rodi ljubezen in ravn zato nebi smela nikoli tudi umreti... lep večer, lep pozdravček ....

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev