Občutek

22. september 2010 ob 10:26 | 162
Če bi se rodili v življenje z občutkom, da imamo vse kar potrebujemo, takrat bi se v resnici pravzaprav šele začeli spraševati samega sebe, kaj potem sploh je smisel življenja? V tem primeru sedaj, pa mi to ni potrebno, ker se mi zdi da poznam svoj smisel življenja. Moj smisel življenja dojemam kot neko izkušnjo, neko priložnost, ki mi je bila dana, da izkusim v eni priložnosti kaj to življenje sploh je. Učim se njegovih dobrih in njegovih slabih strani in čeprav sama, kot najbrž tudi vsi ostali, uživam le v dobrih trenutkih, pa tako dobre in slabe sprejemam enakovredne, kot del življenja. Zazdelo se mi je pomembno, da slabe sprejemam tako, kot sprejemam dobre, le da se iz slabih nekaj naučim, zato, da se mi v življenju ne bo treba spotikati vedno ob ene in iste napake.

Če imamo nekoga, ki se ga vsak dan prekomerno napije, je prvi pravi korak kako reševati težavo ta, da najprej najdemo pravi pristop kako se osebi približati. V drugem koraku ugotovimo iz kakšnega razloga se je ta oseba sploh začela omamljati z alkoholom. Nekateri bodo rekli, da jih je zapustil partner. Nekateri da so zabredli v finančne težave, nekateri bodo tožili da se počutijo preveč osamljene itd. Ozdraviti tako osebo se ne da stem, da jim bomo preprosto pijačo odvzeli, ampak če imamo dovolj volje, da bi tej osebi radi pomagali, moramo rešiti problem, ki jih je pahnil v ta problem. Lahko jim ponudimo svojo družbo in družbo svojih prijateljev vendar ne na vsiljiv način. Oseba mora sama spoznati, da ni sama na svetu, ter da lahko ima prijatelje. Do trenutka ko tega oseba tudi sama ne bo spoznala, da jo bolj osrečuje druženje in podobne stvari, do tistega trenutka oseba še ne bo nehala piti. Ko bo oseba začutila da je zopet srečna se bo tudi sama začela spraševati, kakšen je sploh še smisel popivanja.
Če se oseba se omamlja zaradi finančnih težav je to delo za nas lahko že bolj zahtevno. Če le lahko poiščemo način kako lahko tej osebi pomagamo priti iz finančne stiske zaradi katere se jim je zazdelo omamljanje pred težavami v alkoholu edina rešitev.
Zame reševanje vzroka hrakti pomeni reševanje posledic. Nesmiselno bi bilo le odvzemati nekaj kar je nastalo kot posledica nekega vzroka, ker to nebi imelo prav velikega smisla. Imamo dva načina. Lahko nekomu prisilno odvzamemo stvari s katerimi se omamlja vendar je vprašanje ali bo to sploh uspešno, kajti vzrok, ki jih je pahnil v to bo še vedno ostal tam.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev