**Ljubezen nam je vsem v pogubo **

26. julij 2008 ob 14:53 | 4055

**Ljubezen nam je vsem v pogubo, **je nekoč davno zapisal Tavčar. Nam je res? Prav vsem? Nekaterim že, vsem gotovo ne. Komu je v pogubo?** In kdo so tisti, ki jim ni?** Kdo so tisti, ki jim je ljubezen dala, ni pa jim vzela? **Oni vedo nekaj, česar jaz ne vem? **Kakšno skrivnost? Premišljujem, da bi moral postati akrobat, kajti ljubezen se mi vse bolj zdi hoja po tanki vrvi. Če ljubiš preveč, ni v redu. Če ljubiš premalo, tudi ne. Če si izjemno pozoren in ljubeč, si partnerju nadležen. Če si premalo pozoren in vzdržan, ga zanemarjaš in boš kmalu slišal, da ga nimaš rad. **Je res potrebno ves čas loviti ravnotežje? **Je tolikšno merjenje in tehtanje sploh še ljubezen? Mar ni to samo še preračunljivost? Je ljubezen res lahko preračunljiva? Mar nista razum in ljubezen zakleta sovražnika? Nam res mora biti v čast, da smo bolj ljubili, kot pa smo bili ljubljeni? Je ljubezen res želja, da je drugi srečen? Mar ne ljubimo, če srečo želimo tudi sebi? **Bomo res uzrli ljubezen, če bomo gledali z ljubeznijo? ***Ko pa prepogosto uzremo hrbet ljubljene osebe. Je ljubezen, ki je lahko umrla, sploh bila ljubezen? Je v ljubezni res privlačen samo začetek in zato ljudje tako radi pogosto pričenjajo znova? Je v ljubezni beg edina zmaga? Je ljubezen res tista, ki ti da veliko moč? Ali pa so najmočnejši tisti, ki zmorejo nadzirati čustva in preračunljivo v sebi zatreti ljubezen?** Je res, da ti nihče ne more biti tako zelo tuj kot človek, ki si ga nekoč ljubil? Pravijo, da se ljubezen rodi, živi in umre v očeh. Od tod verjetno solze. Solze, ki ostajajo, ko ničesar drugega več ni.**

Komentarji 20

če želiš komentirati, se
azeleja
azeleja10 let nazaj

ljubezen.....?????

sponka.com
sponka.com10 let nazaj

..ljubezen nam je vsem v pogubo? nekatere osreče, nekatere ugonobi. usoda je tista, koga nam pripelje v življenje.. ljubezen je treba v vseh ozirih negovati, da ne zamre - v dobrem in slabem.. sreča je njim naklonjena, ki dočakajo zlato poroko..

..ljubezen je kot solza, rodi se v očeh, pade pa v srce..

satine
satine10 let nazaj

DOUMETI LJUBEZEN JE NEMOGOČE! VEM, DA OBSTAJA IN ŽELIM SI JO. ŽELIM LJUBITI, VENDAR ISTOČASNO NE DOVOLIM, DA ME LJUBIJO. VSE O MOJI LJUBEZNI JE TUKAJ:
http://ljubim.blog.siol.net/

anabel
anabel10 let nazaj

Ne vem če sem kdaj prebrala tako resnično videnje ljubezni.Vse to sem pred kratkim sama doživela (pa še vedno doživljam ).Ne vem kje sem naredila napako. Sem oseba katera ko ljubi ne pozna meja v dajanju sebe drugemu. In... tu je verjetno moja napaka (ne vem). Če preveč govoriš, prenaporno je za partnerja,če premalo - a me spolh ljubiš. Mislim da se ljubezen mora počutiti v zraku kot nevidna iskra, a ne dokazovati cel čas besedami, ker tako postane plehka.Najbolj plehko pa se mi zdi ko zaljubljenca citirajo tuja besedila iz pesmi. Prava ljubezen je nadgradnja prijateljstva. Partner mora počutiti iz gest in obnašanja drugega kaj se dogaja, kaj počuti drugi.Če nista partnerja v vsakdanjih dogajanjih, če imata zadržkov in tehtata koliko kateri vlaga v zvezo je boljše da čim prej prekineta. Zdaj sem pametna, a vse to se je dogajalo meni in sem vedno zagovarjala sama pri sebi da pač "ženska" mora biti ta katera daje več !

Anna45
Anna4510 let nazaj

ko se rodimo, nam je usojeno...
veseli bodimo ko imamo...
ko ni več, iščimo drugje...
to nam je dalo vesolje...

glongar
glongar10 let nazaj

Ljubezen,žal je to beseda ki je največkrat izrečena.A žal tudi največkrat izkoriščana.Velikokrat nam je nekdo všeč na pogled,a žal to ni ljubezen.Je samo zaljubljenost.Spolna privlačnost tudi ni ljubezen.Je samo zaljubljenost in spolna strast, ki nimata ničesar skupnega z ljubeznijo. A ljudje žal tega ne ločimo. Zato tudi toliko razočaranj.Ljubezen je nekaj več. Nekaj globljega, nekaj kar ni pogojeno z spolnostjo,ampak je spolnost samo posledica.Ljubezen ni v očeh, ni v ušesih ampak je nekaj v nas, notri globoko, nekaj kar čutimo.Če enkrat resnično ljubimo eno osebo jo bomo večno ljubili, ne glede ali bomo z njo ali ne.In če se slučajno najdeta dva človeka,ki začutita drug do drugega resnično ljubezen, je to res nekaj lepega.ta dva ostaneta večno skupaj in drug drugega dopolnjujeta .Sta kot eden, celo razmišljata podobno.Takemu primeru ki pa je žal zelo redek lahko rečemo LJUBEZEN.Vse ostalo je tombola.Ali gre narezen, ali eden vedno popušča in se prilagaja. Trpita pa oba.V takem primeru je bolje če se zveza konča danes kot jutri, in se ne zlorablja beseda ljubezen Kajti to je SVETA BESEDA ki je vse prevečkrat zlorabljena Toliko

biseri
biseri10 let nazaj

zelo lepo napisano

nanisimi
nanisimi10 let nazaj

no vidim da nas je kar nekaj ki se zavedamo besede ljubezen....
ampak kot sem že tolikokrat rekel VPRAŠANJE JE
a se zavedamo izrečenih besed ali je to postalo samo še FRAZA ????

albina
albina10 let nazaj

mislim, da si 100% ugotovil bistvo ljubezni v blogu...

sonce
sonce10 let nazaj

...nikogar ne moreš prisiliti,da te ima rad...žal...

glorija
glorija10 let nazaj

LJUBEZEN.... toliko imen ima, pomeni pa le eno neizgubljeno, zaželjeno, včasih zaslepljeno, vendar vedno lepo, neizmerno iz nežnosti izvrino

rossvita1
rossvita110 let nazaj

LJUBEZEN je potrpezljiva,ni nevoscljiva,ni brezobrazna,se ne ponasa,ne napihuje,vse opravici,vse veruje,vse upa,vse prenasa,veseli se resnice in ne mine...
LJUBEZEN je darovanje samega sebe,ki nas naredi bolje ter nas napor in odpoved poplaca z veseljem.Naj nasih src ne pokvari zelja,da bi postali bogati,ampak,da bi znali ljubiti in biti ljubljeni.Brez ljubezni ni nic mogoce,z ljubeznijo ni nic nemogoce!Nismo bogati,ko imamo denar,bogati smo,ko imamo LJUBEZEN.Vak izmed nas naj bo iskra LJUBEZNI !!!!!!!!!!

Lepmaj
Lepmaj10 let nazaj

zanimivo,ampak---ljubezen je nekaj kar se ne da meriti,tehtati predvidevati,planirati,ali kakorkoli vplivati na njo,pride spontano,nepredvideno,skrivnostno,tako tudi odide-pusti pa včasih globoke rane in solze,razočaranje!

velongy
velongy10 let nazaj

Ljubezen ima svoj čas,sezono in razloge.Ne moreš je prisiliti v to,da bi ostala.Lahko jo le objameš ko pride in si srečen tiste trenutke svojega življenja ko je s teboj.

marko3
marko310 let nazaj

Pisec tega,verjetno se reče .....bloga.....ta pa je mojster pisane besede.Prebral sem vse,celo vejice,pike, klicaje in vse enačaje.Krasen ,krasen, in še enkrat krasen.Ljudje se nismo rodili zato,da bi bili sami.Ko ljubezen mine in ta vedno mine,preide v prijateljstvo ,sta dosegla vrh,donjune smrti.

HAMPOVCANS
HAMPOVCANS10 let nazaj

STRINJAM SE Z NASLOVOM...ŽAL...

biseri
biseri10 let nazaj

Za ljubezen sta potrebna dva;)

Ljubezen
* te sprejema, kakršen si
* poudarja tvoje prednosti
* skrbi zate in želi vedeti, kako ti je
* spodbuja te, da postaneš, kar si želiš
* čuti s teboj
* opogumlja te, da zaupaj vase
* je vljudna, četudi se kdaj ne strinja
* ohranja zase, kar ji zaupaš
* vedno stopi na tvojo stran
* išče in odkriva v tebi dobre stvari
* spregleduje tvoje napake
* moli za tvoje potrebe
* odkritosrčno pove resnico
* je odločna in nežna, odvisno od tvojih potreb
* razume nihanja razpoloženja in čustev

Ne-ljubezen
* te izkorišča zase
* te ima za končno osvojenega
* zahteva, da ravnaš, kot ona želi
* zvrača krivdo nate
* strahuje s povišanim glasom ali jokom
* daje nepotrebne nasvete
* dopoveduje ti v čem so tvoje težave
* vedno ima prav in na vse ima odgovore
* kuja se in zavrača pogovor
* kaznuje te na razne načine
* zapomni si, kar si napačno storil
* spodkopava tvoje zaupanje
* računa z uslugami in jih tehta
* primerja te z drugimi
* obupuje nad tabo
Ljubezen je vzajemni dar dveh svobodnih bitij z vsem,
kar sta – s telesom, srcem in dušo.

nanisimi
nanisimi10 let nazaj

no to pa je odgovor bravo biseri

seedogviolet
seedogviolet10 let nazaj

se strinjam. je vse povedano.

nanisimi
nanisimi10 let nazaj

hočeš nočeš je tako vse preveč vprašanj in vse premalo odgovorov ...
ali bomo sploh kdaj odgovorili na vse ???
mislim , da tisti ki ve odgovore na vse to tudi ljubi in je ljubljen
ter ve kaj je ljubezen !!!!!
zanima pa me samo koliko je takšnih na tem svetu ???
pa naj vsak pove zase če ga ni sram ...
jaz priznam da ne poznam vseh odgovorov ...
zdaj ste na vrsti vi !!!!!

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev