MOBING

21. februar 2014 ob 11:22 | 238
"Pridite skupaj na en kratek sestanek" je dejal včeraj direktor in nam prikazal situacijo v kateri je zdaj vsa naša preljuba deželica!!!Kriza ,še enkrat kriza,treba je delati kvalitetno ,podjetje je v izgubi in podobno!!!!Potem pa preide na naslednjo točko,odnosi med nami!!!!Ne dovoli da se med sabo obrekujemo,ustvarjamo sovraštvo .......celo z odpovedmi zaradi tega nam nam zagrozi!!!Po končanem sestanku mu lepo rečem da upam da so te njegove besede čuli tudi določeni ljudje ,ki so včasih bili na vodilnih mestih!!
Tu se moja zgodba o mobingu(zdaj vem kako se temu reče!!)lahko začne!!
Po 25 letih se mi je pač zgodilo da so se pojavile nekatere zdravstvene težave.Nihče ni dolžen poslušati tvojih težav saj jih ima vsak svoje in tako nisem nikomur težila in pravila o tem.Po operativnem posegu in nekaj bolniškga staleža sem po prihodu v službo bila klicana iz podjetja za premestitev v invalidsko podjetje v sklopu istega podjetja.Ja tako je prav sem si mislila ,grem tja kjer je lažje delo,tu pa ima možnost zdrav,mlad človek!!!Ko sem s tem seznanila svoje nadrejene so doživeli šok,saj niso predvidevali da imam takšne težave,niso me spustili a sem jim povedala da je pač to pravično,solze so tekle v potokih a sem sprejela usodo.Najprej telesne ,nato še psihične spremembe,to je bilo zelo hudo.
Ko sem prišla v novo okolje ,novo delo,novo ljudje......a jaz sem človek ki se ne uda.Toda že kmalu sem občutila kar si v sanjah niti nisem mogla predstavljati.Oseba na mestu vodje mi je velikokrat stala zadaj za mano,mi težila,ampak največkrat preko drugih oseb,mi devala delati dela ki jih niti ne bi smela delati,gledala pod prste,gledala ko sem šla na Wc......saj se niti ne da opisati.A problem ni bilo le v meni ,veliko se nas je jokalo,hodilo k nadrejenim,sindikatu.......Jaz sem vse to držala v sebi saj nimam navade kogarkoli kdaj trožariti.Tako dolgo da sem celo padla v depresijo.Želela sem nazaj v prejšnje podjetje a to ni več bilo možno,čeprav so mi tam hoteli pomagati ker sem podpisala pogodbo .
Končno so vodilni spregledali in osebo prestavili z mesta vodje!!!!Prišla je oseba ki ji jaz ne morem dovolj reči HVALA ,saj je poštena ,pravična,upošteva vsakega človeka posebej !!!Po tolikem času sem ji hvaležna da grem RADA v službo,kljub letom in težavam!!! Ni mi težko kadar kaj zahteva,saj zahtevajo drugi tudi od nje,sploh v teh težkih časih,a težko mi je kadar vidim da ji kdo nagaja,saj moje srce ne more pozabiti krutosti ki so se mi zgodile!!
Ja upam da so osebe ki so povzročile marsikatere težave čule besede !!!!Saj je nepopisno lepo kadar greš rad v službo kjer se razumeš s sodelavci,kjer ti en mali bonboček in lepa beseda da neizmerno voljo do življenja!!
Beseda HVALA je premalo TEBI zaradi katere je moje življenje tudi lepo!!!!

Komentarji 11

če želiš komentirati, se
ledenakraljica
ledenakraljica4 leta nazaj

K sreči sem sampozaposlena, čeprav mislim, da kmalu to ne bo več sreča, ampak pustimo to. Sem pa slišala ogromno podobnih zgodb kot je tvoja. Res je žalostno, da se to dogaja -.- Držim pesti, da se bodo lepši časi nadaljevali :)

zdenka59
zdenka594 leta nazaj

Že to je veliko da so vodilni malo spoznali da v tej krizi,je le zadovoljen delavec dober delavec!!!

dadada123
dadada1234 leta nazaj

Težko je včasih, sploh, če veš, da se ti godi krivica-a važno je dvignit glavo in iti naprej.Vesela sem, da se ti je obrnilo na lepše...:)

zdenka59
zdenka594 leta nazaj

Težko, res težko in neverjetno kaj lahko naredi človek drugemu človeku, ampak pravijo kar človek seje to tudi žanje!!!

dadada123
dadada1234 leta nazaj

Res je, moja babica je rekla-za vsako rit raste palica....:)

zdenka59
zdenka594 leta nazaj

Ja in tudi paše baje na vsako rit, ha ha!!

arja
arja4 leta nazaj

Naša pokončna, močna, neuklonljiva Zdenka ! *****

zdenka59
zdenka594 leta nazaj

:-D!!!!Hvala!!Včasih je še lepo v življenju,ki je že itak kratko!!

eva-maja
eva-maja4 leta nazaj

zelo lepo napisano... tega je veliko. zavre mi kri, ko vidim kj podobnega....

zdenka59
zdenka594 leta nazaj

Ja veliko je tega, niti se ne da tega opiaati! Moja zgodba ima sreča dober konec,vsaj zaenkraz!!

eva-maja
eva-maja4 leta nazaj

sem tud jaz marskj požrla.... zdj pa ne več... ko se postaviš zase, te nekaj časa res vsi čudno gledajo... ampak počasi se začne gradit drug odnos... tisti pa iščejo naslednje žrtve, ki nimajo dovolj moči...

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev