.:05 07 08 ~ DIREKT ~ KLINIKE:.

.:DEA ~ IDEA ~ IDEAL:. ~ .:DEO ~ VIDEO ~ VIDEOKAMERA:.

Ljudje ogledov 2624 dodan 06. 07. 2008

Komentarji 18

če želiš komentirati, se
albina
11 let nazaj

res prava sramota.....

stankapet
11 let nazaj

po prejšnih komentarjih mi ni potrebno več nič dodat... Le... Že dolgo nisem bila v Vurberku, spomnim pa se gledališke predstave "Oj, mladosti moja"... Superička!

biseri
11 let nazaj

nimam besed - žalostno!!!!

gansandrosis
11 let nazaj

JA JE BLO PA V JUGI PA MAL D4RGAČ!!!

whisky
11 let nazaj

bravo...5-ka

deanbric
11 let nazaj

Lopovi okrog in okrog!!!SRAMOTA!!

Fukish007
11 let nazaj

5ka

crna23
crna2311 let nazaj

nanisimi ni se treba opravičevat za tako dolg komentar..dober prikaz..aja pa še to,katastrofa je to,res,sramota

Gorney
Gorney11 let nazaj

jao ta naša politika...super, 5ka

nanisimi
nanisimi11 let nazaj

ali se morda kdo spominja koliko let nazaj so se začele razno razne dražbe in donacije za pediatrično kliniko v ljubljani ne veste no pa poglejmo

nanisimi
nanisimi11 let nazaj

za novo

Pediatrično kliniko v Ljubljani

TRR:051008010447959

ZBIRANJE SREDSTEV v letu 1997KAM SO ŠLI VSI ?Velika večina aktivnosti v prvi polovici leta 1997 je bila povezana z aktivnostmi MOBITEL-a in izjemno odmevno akcijo Kam smo šli vsi?Že septembra 1996 smo začeli z akcijo zbiranja medvedkov, ki je bila podprta z odmevno oglaševalsko akcijo. Do konca januarja 1997 je na naslov MOBITEL-a prispelo 4.652 medvedkov.Medvedki so bili razstavljeni na razstavi v Cankarjevem domu, ki je bila na ogled od 12. do 22 februarja.

Na razstavi je dobilo nove lastnike 3772 medvedkov, za katere so posamezniki vplačali donacije v Cankarjevem domu. Skupaj s prodajo priložnostnih spominkov je bilo nakazanih v Sklad 9.144.109,00 SIT.

V času priprav na razstvo in televizijsko oddajo je MOBITEL v sodelovanju s Skladom pridobil sponzorje oziroma donatorje, ki so prispevali sredstva v zameno za zlate, srebrne in bronaste medvedke. Skupna vrednost realiziranih donatorskih nakazil za te medvedke je znašala 20.055.155,00 SIT in vrednost sredstev zbranih iz naslova sponzorskih pogodb v višini 9.265.500,00 SIT.

MOBITEL je skupaj s TV Slovenija in Skladom pripravil televizijsko oddajo Kam so šli vsi?, ki je potekala 28. februarja na 1. programu TVSLO.Med oddajo in po njej so donatorji - bilo jih je kar 6.260 - prijavljali donacije, ki so jih po prejemu položnic, ki jim jih je poslal MOBITEL, vplačali v Sklad ( do 1. 8. 1997 je bila realizirana višina 42.347.129,00 SIT donacij).

Ker so se vsi nastopajoči odpovedali honorarjem, je MOBITEL vplačal honorarje na račun Sklada v višini 576.079,00 SIT.

Natančni podatki o vložku MOBITEL-a v celotno akcijio Kam so šli vsi? je na razpolago na sedežu MOBITEL-a.


--------------------------------------------------------------------------------

Zagotovo so prizadevanja MOBITEL -a tista, ki so prispevala levji delež k brez dvoma najbolj odmevni in uspešni humanitarni akciji na Slovenskem.

Sklad je zato MOBITEL- u podelil naziv častni sponzor akcije za novo Pediatrično kliniko.


--------------------------------------------------------------------------------

TOLAR ZA PEDIATRIČNO KLINIKO

Z Bayer pharmo d.d. je bila podpisana pogodba, da so od marca do oktobra prispevali v Sklad po tolar od vsakega prodanega proizvoda. Akcija je bila podprta z oglaševanjem v medijih in kot prva te vrste je vzpodbudila tudi druge proizvajalce in izvajalce, da na podoben način proistopijo k akciji za novo Pediatrično kliniko.

GOLF TURNIR SLOVENSKE NARODNE PODPORNE JEDNOTE

Slovenska narodna podporna jednota, najstarejša in najvplivnejša organizacija Slovencev v Ameriki je v letu 1997 že drugič organizirala golf turnir in zbrala donacijo v Sklad. Sprejeli so tudi odločitev, da bodo turnir organizirali vsako leto, dokler nova Pediatrična klinika ne bo zgrajena. Že s prvo donacijo leta 1996 se je Slovenska narodna podporna jednota uvrstila med glavne donatorje akcije za izgradnjo nove Pediatrične klinike v Ljubljani.

PPS GORENJSKI SEJEM IN PUŠKARSTVO ŠTEH

V okviru Slovenskega sejma kmetijstva in gozdarstva aprila v Kranju so pripravili dražbo puške Puškarstva Šteh in podarjenih umetniških slik.

OKROŽNO DRŽAVNO TOŽILSTVO ZA NOVO PEDIATRIČNO KLINIKO

Na Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani so se odločili, da bodo osumljencem, zoper katere je moč zavreči kazensko ovadbo, če osumljenec izpolni določene naloge, katerih namen je zmanjšati škodljive posledice kaznivega dejanja kot eno izmed nalog naložili tudi plačilo denarnega prispevka v dobrodelne namene in konkretno v Sklad za izgradnjo nove Pediatrične klinike v Ljubljani.

MISS SVETA V PEDIATRIČNI KLINIKI

V sodelovanju s PRO PLUS - POP TV in Slovenskimi novicami je Pediatrično kliniko obiskala tudi Miss sveta gdč. Irene Skliva, in v skladu s svojim poslanstvom, ki ji ga narekuje agencija Morley - lastnik licence za podelitev laskavega naziva Miss sveta, prispevala v Sklad za izgradnjo nove Pediatrične klinike.

POGODBA S KOMPAS XNETOM

Podjetje KOMPAS Xnet v skladu s pogodbo, ki jo je sklenilo z upravo Sklada, v šolskem letu 1997/98 prispeva v Sklad tako, da od vsakega tečajnika, ki se vključi v katerikoli njihov tečaj, nakažejo v Sklad po 500 SIT. Nakazila so mesečna.

ZVEZDE ZA OTROKE

Član uprave Sklada Marjan Podobnik skupaj s prijatelji vsako leto organizira prireditev za novo Pediatrično kliniko. Tokrat so pripravili prireditev Zvezde za otroke na športnem stadionu Ilirije, ki je bila povezana s koncertom, izdajo kasete in turnirjem v ženskem nogometu.

DESETI RAČEK

Mestno gledališče ljubljansko se je odločilo, da na svojevrsten način pristopi k podpori akciji in zbiranju sredstev. Gledališko predstavo za male in velike otroke Deseti raček so namenili akciji tako, da raček v preddverju gledališča vso gledališko sezono zbira pripevke za novo Pediatrično kliniko. Predstavo so zaigrali tudi za velike in glavne donatorje na prireditvi v decembru, ko se je uprava na simboličen način zahvalila donatorjem in sponzorjem.

SLOVENSKO ŽENSKO DRUŠTVO ZA MIR V SVETU

je v sodelovanju z japonskimi članicami pripravilo prireditev "Prikaz japonske kulture". Vstopnina oziroma prostovoljni prispevki s prireditve so bili namenjeni za novo Pediatrično kliniko. Japonske članice društva, ki so se decembra vrnile na Japonsko, so sklenile, da bodo z zbiranjem sredstev za našo otroško bolnišnico nadaljevale tudi na Japonskem. Članice društva so tudi izdelale papirnate žerjave ( origami), s katerimi smo okrasili novoletno jelko v predverju Mestnega gledališča ljubljanskega.

PRISPEVKI V SKLAD NAMESTO OBDAROVANJ, POGOSTITEV IN NOVOLETNIH ČESTITK

Že leta 1996 smo s sporočilom za javnost zaprosili, naj podjetja in posamezniki

sredstva, ki so jih namenili za novoletne čestitke, pogostitve in obdarovanja poslovnih partnerjev raje namenijo v dobrodelne namene in o tem sami ali v sodelovanju s Skladom obvestijo svoje partnerje.

Letos se je veliko podjetij, šol, državnih organov in drugih ustanov odločilo za to humano potezo.

ELEKTRONABAVA d.d. OB PODELITVI CERTIFIKATA KAKOVOSTI ISO 9002

Elektronabava d.d. se je odločila, da bo namesto slavnosti s pogostitvijo ob podelitvi certifikata kakovosti ISO 9002 nakazala miljon in pol v Sklad za izgradnjo nove Pediatrične klinike.

PRISPEVKI NAMESTO CVETJA NA GROB

Vse več je posameznikov in podjetij, ki denarni prispevek namesto cvetja na grob sorodnikom oziroma znancem in sodelavcem namenijo v Sklada. Če darovalci želijo, jim izdamo potrdilo o donaciji. Razmišljamo pa o pripravi posebnega dokumenta v ta namen.

PRISPEVKI ŠPORTNIK0V

Košarkaški as Marko Milič se je s posebno pogodbo odpovedal vsem avtorskim honorarjem za svoje prispevke, ki jih piše v slovenske časnike iz Amerike, kjer ta čas aktivno igra.

Pridružil se mu je tudi naš skakalni as Primož Peterka.

Ob vsakem njunem prispevku je tudi objavljeno, da je njun honorar namenjen v Sklad, tako da med široko populacijo bralcev športnih strani prihaja informacija o njuni humani odločitvi in s tem posredno o akciji za novo Pediatrično kliniko.

Rokometno društvo ROBIT OLIMPIJA je podarilo Skladu kipec rokometašice - delo kiparja Janeza Boljke, ki ga naj bi prodali na dražbi.

KNJIŽNI SEJEM FRANKFURT PO FRANKFURTU

MK TRGOVINA se je odločila, da bo namesto vstopnine na sejmu Frankfurt po Frankfurtu v Cankarjevem domu zbirala prostovoljne prispevke v Sklad.

BOŽIČNI KONCERT V DUPLJAH

Študentki Meta Markič in Mateja Šmid sta organizirali božični konceret v Dupljah, ki je bil nekaj posebnega in na nek poseben način pokazali, da mladi čutijo akcijo za svojo in želijo pomagati vsak na svoj način.

ŠOLE IN VRTCI

Žal nimamo vseh informacij, kaj vse se dogaja na slovenskih osnovnih in srednjih šolah ter v vrtcih, sledimo le prispevkom v Sklad, ki jih je veliko. Sem in tja pa dobimo informacije, da so zbirali star papir in izkupiček namenili v Sklad; da so namesto cvetja učiteljem ob zaključku šolskega leta nakazali denarni prispevek v Sklad; da so na sejmu prodajali svoje izdelke in izkupiček namenili v Sklad ...

MEDNARODNI DAN PROSTOVOLJSTVA V PEDIATRIČNI KLINIKI

Ker so vsi sodelavci Sklada in člani uprave prostovoljci, smo skupaj s Slovensko fondacijo organizirali na mednarodni dan prostovoljcev zelo odmevno prireditev "Prostovoljcii na Pediatrični kliniki", ki so se je s strani Sklada aktivno udeležili Danica Simšič, Marjan Podobnik in Biserka Marolt - Meden. K sodelovanju pa smo povabili tudi znane Slovence in Slovenke, ki so se z veseljem odzvali vabilu, popestrili dan bolnikom v Pediatrični kliniki, jih obdarili in razveselili s pogovori in petjem.

SODELOVANJE Z DAIRY QUEENOM

Z Dairy Queenom smo se dogovorili, da so prispevali v Sklad namesto novoletnih daril in voščil in da bodo v letu 1998 sodelovali s Skladom tako, da bodo prispevali v Sklad od praznovanj rojstnih dni.

SODELOVANJE S SEAM COMMERCOM

SEAM COMMERCE se je s pogodbo obvezal, da bo tri leta mesečno nakazoval v Sklad za izgradnjo nove Pediatrične klinike v Ljubljani donatorski prispevek 1000 DEM v tolarski protivrednosti.

ZAKLJUČNA PRIREDITEV V MESTNEM GLEDALIŠČU LJUBLJANSKEM

Uprava se je odločila, da bo vsako leto v decembru organizirala prireditev, na kateri se bo simbolično zahvalila vsem, ki so prispevali v Sklad in tudi drugače prispevali v akciji za novo Pediatrično kliniko in še posebej glavnim in velikim donatorjem, ki se v tistem letu pridružijo akciji. Ker je bila prireditev decembra 1997 prva, smo se tokrat zahvalili vsem glavnim in velikim donatorjem od leta 1994 do decembra 1997. leta. Posebna zahvala pa je veljala glavnemu sponzorju v letih 1996 in 1997 MOBITEL-u, ki smo ga razglasili za častnega sponzorja akcije za novo Pediatrično kliniko v Ljubljani.

Prireditev smo pripravili v Mestnem gledališču ljubljanskem v sodelovanju s podjetjem ORACLE SOFTWARE d.o.o.

Oblikovalka Marjeti Biščak nam je donatorsko oblikovala posebne zahvale, ki smo jih podelili MOBITEL- u, glavnim in velikim donatorjem ter medijem, ki so nam odstopili svoj oglasni prostor in tudi z rednim spremljanjem akcije veliko prispevali k uspešnosti celotne akcije.


--------------------------------------------------------------------------------

Zahvalne listine so prejeli glavni donatorji :

BAYER PHARMA, d.o.o.
ERICSSON RADIO SYSTEMS AB,
GIZ GRADIS,
KRKA p.o.,
LIBERALNA DEMOKRACIJA SLOVENIJE,
MOBITEL d.d.
SLOVENSKA NARODNA PODPORNA JEDNOTA in
TELEKOM SLOVENIJE.

--------------------------------------------------------------------------------

Zahvalne listine so prejeli veliki donatorji:

ABANKA d.d.,
AGENCIJA RS ZA PLAČILNI PROMET. NADZIRANJE IN INFORMIRANJE,
ASTEC d.o.o.,
BANKA CELJE, d.d.,
BANK AUSTRIA d.d.,
BTC d.d.,
COCA COLA AMATIL, SLOVENIJA d.d.,
DIGITEL d.d.,
DZS, d.d.,
ELEKTRONABAVA p.o.,
EMSO,
GORENJE d.o.o.,
HERMES PLUS d.d.,
HIT d.o.o.,
IMELDA 8000 d.o.o.,
LIONS CLUB LJUBLJANA,
LUKA KOPER,
MAXIMARKET d.o.o.,
MERKUR d.d.,
MESTNA OBČINA LJUBLJANA,
MICROSOFT d.o.o.,
NOVA LJUBLJANSKA BANKA, d.d.,
ORACLE SOFTWARE d.o.o.,
PODOBNIK MARJAN IN PRIJATELJI,
POŠTA SLOVENIJE p.o.,
PRO PLUS.
REGAL d.o.o.,
RTV SLOVENIJA,
SIEMENS,
SLOVENSKE NOVICE d.d.,
SGP PRIMORJE AJDOVŠČINA,
SMART COM d.o.o.,
TEHNOUNION, d.d.,
TRENČA, d.o.o.,
VI -TEL d.o.o.,
ZAVAROVALNICA TRIGLAV d.d. Celje,
ZVEZA HKS SLOVENIJE

--------------------------------------------------------------------------------

Zahvalne listine za prispevek v akciji za izgradnjo nove Pediatrične klinike pa so prejeli :

CANKARJEV DOM,
DELO,
DELO REVIJE,
DNEVNIK,
GLAS SLOVENIJE, AVSTRALIJA,
GORENJSKI GLAS,
JANA,
MAG,
MLADINA,
MLADINSKA KNJIGA, ZALOŽBA,
MOŠKI SVET,
NAŠA ŽENA,
OTROK IN DRUŽINA,
PRISTOP,
PRIMORSKE NOVICE,
RADIO SLOVENIJA,
SLOVENSKA TISKOVNA AGENCIJA,
SLOVENSKE NOVICE,
STOP,
TELEVIZIJA SLOVENIJE,
VEČER.

--------------------------------------------------------------------------------

DRAŽBA PODARJENIH SLIK LIBERALNE DEMOKRACIJE SLOVENIJE

Žal nam zaradi prezaposlenosti zadolženega člana uprave ni uspelo izpeljati dražbe slik. Dražba ostaja prioritetna naloga v letu 1998.


--------------------------------------------------------------------------------

INFORMIRANJE IN STIKI Z JAVNOSTMIUprava Sklada še vedno zelo dobro sodeluje z mediji, ki dokaj redno objavljajo sporočila za javnost ( v letu 1997 smo jih poslali približno 20) in sodelujejo na tiskovnih konferencah, ki jih sklicuje Sklad samostojno ali v sodelovanju s partnerji, ki so nosilci posameznih aktivnosti v akciji za novo Pediatrično kliniko. Tako smo tiskovne konference sklicali skupaj z MOBITEL-om, Bayer Pharmo, Mestnim gledališčem ljubljanskim in Slovensko fondacijo.

Mediji še vedno brezplačno objavljajo žiro račun Sklada in tudi poročajo o aktivnostih v podporo akciji za novo Pediatrično kliniko.

Na Pediatrični kliniki smo s pomočjo učencev in učenk Bolnišnične šole Ledina in njihove vodje ga.Tanje Bečan napisali preko sto razglednic, ki so jih izdali v MOBITEL-u in jih poslali na naslove ustanov in posameznim politikom z željo, naj sodelujejo v akciji za novo Pediatrično kliniko. Akcijo bomo ponovili v letu 1998.

Družba PRISTOP sponzorsko pripravlja pregled objav v večjih tiskanih in elektronskih medijih.


--------------------------------------------------------------------------------

FINANČNO POROČILOVsota zbranih prostovoljnih prispevkov v letu 1997 na žiro računu Sklada je bila 108.068.000,00 tolarjev .

Na račun obresti od vezanih sredstev se je v letu 1997 zbralo 17.894.000,00 tolarjev.

Od leta 1994, ko je bil Sklad ustanovljen pa do 1. januarja 1998 je bilo zbranih skupaj 163.917.684,00 tolarjev prostovoljnih prispevkov.


--------------------------------------------------------------------------------Vse delo članov in članic uprave sklada je prostovoljno brez kakršnihkoli denarnih nadomestil oziroma nagrad.

Revija Otrok in družina redno mesečno objavlja imena darovalcev in njihove prispevke.

nanisimi
nanisimi11 let nazaj

IN RES SE LAHKO VPRAŠAMO KAM SO ŠLI VSI .....

nanisimi
nanisimi11 let nazaj

se opravičujem za dolžino komentarja ampak me je res razkurilo NAJBOLJ PA TO ,DA SO OTROCI ,KI SO TAKRAT DONIRALI ZA KLINIKO DANES ŽE STARŠI IN ŠE VEDNO BREZ NUJNO POTREBNE USTANOVE
S R A M O T A

seedogviolet
seedogviolet11 let nazaj

podpis. 10ka

miska74
miska7411 let nazaj

100% se strinjam z tabo!!

josjos
josjos11 let nazaj

podpis,podpis ,pa še kaj

HAMPOVCANS
11 let nazaj

O, JEJ SRAMOTA, PO MOJE, DA SE GRADNJA VLEČE TAKO DOLGO, SRAMOTA ZA POLITIKO, MINISTRE...ZA VSE VPLETENE... NEBEŠKA 5

josjos
11 let nazaj

besedilostalna povezavakoda s predvajalnikomVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev