kategorije

450 dolarjev ker je jeo in pio na rimski fontani

Ameriški obiskovalec Rima je kažnjen s 450 evri (450), ker je bil in pio, dokler se nahaja na bočni strani fontane, glede na pravila, ki so predvidena, da bi ohranila "pristojnost" dolarja suočenega s prekomernim turizmom. 55-letnik je odabrao rub Fontane dei Catecumeni, kako bi se namestil za uživanje okoli 1 zjutraj v soboto po lokalnem času, je rekla lokalna policija za CNN. Policajci so intervenirali, ker je moški "nameril piti in jesti na delu fontane" v nasprotju s pravili, osmišljenimi za zaščito monumentalnih fontan, rekla je ... več Ameriški obiskovalec Rima je kažnjen s 450 evri (450), ker je bil in pio, dokler se nahaja na bočni strani fontane, glede na pravila, ki so predvidena, da bi ohranila "pristojnost" dolarja suočenega s prekomernim turizmom.
55-letnik je odabrao rub Fontane dei Catecumeni, kako bi se namestil za uživanje okoli 1 zjutraj v soboto po lokalnem času, je rekla lokalna policija za CNN.
Policajci so intervenirali, ker je moški "nameril piti in jesti na delu fontane" v nasprotju s pravili, osmišljenimi za zaščito monumentalnih fontan, rekla je policija.
Fontanu je 1588.-89. zgradil arhitekt in kipar Giacomo della Porta, a restavrirana je 1997. leta.

Rim izdaja nove zakone za boj proti neobuzdanega turizma
Zaščiten so pravila, ki so bila prvič uvedena leta 1970, kako bi se zaščitile zgodovinske fontane, kipovi in ​​drugi spomeniki.
Ažurirana pravila s poudarkom na vzdrževanju "ekološkega urejanja" mesta na snazi ​​od 2019.
Lokalna policija je v napovedi rekla, da je bilo več kot 300 preizkušenj prejšnjega vikenda z običajnimi patruljami, ki so izvajale pravila, vključno z omejitvami glasnosti glasbe, ki se pušča v barovih.
Zakoni vključujejo tudi zabranu uličnega pijenja, organiziranje pub crawl-a in kupanje v gradskih fontanama.
Policijski službeniki lahko izrečejo novčane kazni, pa tudi zabranijo ljudem dostop do določenega območja do 48 sati. Ponovljeni prehodniki lahko dobijo zabranu do 60 dni.

Kadar so uvedena pravila "pristojnosti", je gradsko vijeće reklo, da se tu " ukvarjajo z mnogimi vidiki gradskega života, s posebno pozornostjo na poštivanje umetniške in kulturne dediščine glavnega grada".
Prav tako so bili namenjeni reševanju simptomov prekomernega turizma, ki je postal poštapalica v Večnem gradu, dokler se bori z ogromnim številom obiskovalcev. Pred pandemijo koronavirusa Rim je vsako leto prejel približno 10 milijonov obiskovalcev.
Bilo je več nedavnih incidentov, ki so vključili kršenja posodobljenih zakonov.
V svibnju je mejna policija uhitila 37-letno Savdijo v mednarodni zračni luči v Milanu, potem ko je umaknil Maserati sletio niz znane Španjolske stube v Rimu in bil napuščen.
Mesec dni kasneje je dva ameriška turista pozneje in nakratko jim je prepovedan umik v mestno središče Rima, potem ko so električni skuterji poškodovali stopnice. manj

Razno ogledov 54 dodan 09. 09. 2022

Komentarji 0

če želiš komentirati, se


stalna povezavakoda s predvajalnikomVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Hiter seznam

Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev