Spoštovani uporabniki,

obveščamo vas, da smo se zaradi poslovnih odločitev odločili ugasniti portal mojvideo.com. Portal bo ugasnil dne 31.3.2023. Zahvaljujemo se vam za vašo zvestobo in zaupanje v našo platformo ter se vam opravičujemo za morebitne nevšečnosti, ki bi lahko nastale zaradi te odločitve. Prav tako vas vljudno prosimo, da si čim prej shranite vsebino, ki jo želite ohraniti, na svoje računalnike ali druge shranjevalne medije, saj bo po ugasnitvi portala ta vsebina nedostopna. Upamo, da nam boste lahko sledili na drugih platformah in se vam zahvaljujemo za razumevanje.

Hvala in lep pozdrav,
mojvideo.com ekipa

kategorije

Bosanci naredili toplotno črpalko

Lani je bilo v Evropi prodanih rekordno število toplotnih črpalk, ki so pravi odgovor na potrebo po prilagajanju novim cenam energije in obračanju k energetsko učinkovitejši prihodnosti. Te podatke potrjuje tudi domače podjetje ThermoFLUX iz Jajca, ki je pred dvema letoma v svojo ponudbo vključilo toplotne črpalke najvišje kakovosti, kot kakovostno alternativo modelom ogrevanja na pelete. Danes vsaka druga toplotna črpalka, nameščena v BiH, nosi blagovno znamko ThermoFLUX, saj ima podjetje več kot 50-odstotni tržni delež, svoje ... več Lani je bilo v Evropi prodanih rekordno število toplotnih črpalk, ki so pravi odgovor na potrebo po prilagajanju novim cenam energije in obračanju k energetsko učinkovitejši prihodnosti.


Te podatke potrjuje tudi domače podjetje ThermoFLUX iz Jajca, ki je pred dvema letoma v svojo ponudbo vključilo toplotne črpalke najvišje kakovosti, kot kakovostno alternativo modelom ogrevanja na pelete.


Danes vsaka druga toplotna črpalka, nameščena v BiH, nosi blagovno znamko ThermoFLUX, saj ima podjetje več kot 50-odstotni tržni delež, svoje izdelke pa izvaža v EU. V družbi poudarjajo, da je povpraševanje na domačem trgu doživelo razcvet, predvsem zaradi izjemno varčne tehnologije, ki poleg ogrevanja omogoča tudi hlajenje.


Pravo vprašanje je, kako toplotne črpalke dejansko delujejo?

Za začetek te naprave za proces ogrevanja uporabljajo toploto iz okoliškega zraka, podtalnice ali zemlje. Če ogrevate svoj dom, bo toplotna črpalka absorbirala toploto od zunaj (bodisi iz zraka ali zemlje, odvisno od modela) in jo prenašala v notranje prostore.

Če hladite svoj dom, toplotna črpalka deluje ravno nasprotno, absorbira toploto iz notranjosti in jo prenaša navzven. Za ta prenos toplotne energije se porabi veliko manj energije od prenesene energije, kar zagotavlja visoko učinkovito ogrevanje in hlajenje.Tako za 1 kWh porabljene električne energije za pridobivanje toplote iz obnovljivih virov dobimo na izhodu toplotno energijo od 3kW do 5kW. Toplotne črpalke lahko poleg ogrevanja in tople vode tudi hladijo, kar je velika prednost v primerjavi s klasičnimi sistemi ogrevanja.
Dimnik ni potreben, za vgradnjo je potreben le 1m2. Je neodvisen od fosilnih goriv in prispeva k zmanjšanju CO2 ter tako prispeva k ohranjanju narave.


»Število vgrajenih toplotnih črpalk iz dneva v dan narašča, saj se občani zavedajo, da naložba v ta produkt pomeni prihranek. Manjša poraba energije pomeni nižje mesečne stroške.
Poleg tega z enim sistemom ogrevamo prostor v zimskih mesecih in hladimo poleti. Nižja poraba energije, hitra povrnitev investicije, tih način delovanja, minimalno in enostavno vzdrževanje ter dolga življenjska doba naprave so le nekatere od prednosti toplotne črpalke. Resnično smo ponosni na naše dosežke in izdelke z zmanjšanimi emisijami prahu, ogljikovega dioksida in monoksida, ki ogrevajo in hladijo domove po vsej regiji in Evropi,« so sporočili iz ThermoFLUX. manj

Reklame ogledov 52 dodan 03. 03. 2023

Komentarji 0

če želiš komentirati, se


stalna povezavakoda s predvajalnikomVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Hiter seznam

Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev