kategorije

Brezdomec je zgradil lastno funkcionalno hišo na Hollywood Boulevard v Los Angelesu

Moški, identificiran kot "Q", je zgradil barako na kolesih s starimi lesenimi deskami z gradbišča, ker so začasne namestitvene možnosti v mestu kot "koncentracijska taborišča". Improvizirana hiša, postavljena na javnem pločniku, je zunaj okrašena z različnimi rastlinami – moški pa je dejal, da je podaljšek šotora, v katerem je nekoč živel. Ta osupljiva zgradba se pridružuje drugim nedavnim zgradbam, ki so jih zgradili brezdomci v Los Angelesu – vključno s šotorom za 10 oseb, ki je imel delujoč pralni stroj. Zapuščeni šotori, rjaveče ... več Moški, identificiran kot "Q", je zgradil barako na kolesih s starimi lesenimi deskami z gradbišča, ker so začasne namestitvene možnosti v mestu kot "koncentracijska taborišča".

Improvizirana hiša, postavljena na javnem pločniku, je zunaj okrašena z različnimi rastlinami – moški pa je dejal, da je podaljšek šotora, v katerem je nekoč živel. Ta osupljiva zgradba se pridružuje drugim nedavnim zgradbam, ki so jih zgradili brezdomci v Los Angelesu – vključno s šotorom za 10 oseb, ki je imel delujoč pralni stroj.

Zapuščeni šotori, rjaveče prikolice in improvizirane strukture so postale običajne od Hollywood Boulevard do Venice Beach – in celo v senci mestne hiše.

Q, rojen v Kansas Cityju, že nekaj let živi v mestu in se že nekaj mesecev skriva v svoji lopi na pločniku.


Verjetno obstajajo boljši kraji od tega, ampak mislim, da tukaj nikogar ne motim, je dejal.

Rekel je, da so mu ponudili začasno bivališče, a ga je odklonil, češ da ima raje svoj začasni dom, ker ga "opolnomoči". Druge možnosti dajejo občutek, kot da živite v "koncentracijskem taborišču".


Lokalni odziv na Q-jev dom je bil mešan, nekateri so z njim sočustvovali, drugi pa so poudarjali njegovo neupravičeno bivanje.

"Ni mi všeč, ni dobro," je rekla ena ženska.


Rance Shaw, ki dela v kavarni City Vibes Coffee čez cesto od Q-jeve hiše, je dejal, da ga ne moti, da živi tam.


"Sploh ne vem, zakaj ali kako - mislim, to je noro," je dejal Shaw. »Milo rečeno noro. Nikogar ne moti in po pravici povedano sem vesela, da je tam, saj se ob njem počutim bolj varno. "Iz neznanega razloga - ne vem zakaj - se mi zdi, da ve, kaj dela, in ni tukaj, da bi koga poškodoval."


Drugi moški je zaklical: "Malo čudno je tam zunaj, vendar je varen in mu ni treba skrbeti, da bi mu kdo zažgal šotor."


Nekateri dodajajo, da razmere v Kew kažejo na vedno večje število brezdomcev v mestu, kar je postalo dominantna tema prihajajočih županskih volitev.

"Ni prav, da je prišlo do te točke," je rekel neki moški. - Dejstvo, da je tukaj, nimam težav s tem.


LAPD se je obrnila na Cuea glede njegove hiše in mu večkrat rekla, naj premakne zgradbo.


Kot vojaški veteran Q sebe opisuje kot "samozaposlenega", ko domačinom popravlja kolesa. V prihodnosti, kot pravi, si želi biti strojni inženir in ustanoviti lastno podjetje. Odločitev za gradnjo doma je sledila številnim srečanjem z delavci mestne čistilnice, zaradi katerih je moral zapustiti šotor, v katerega se je zatekel. Pravi, da namerava še naprej živeti v domu kljub morebitnemu nasprotovanju.


"Ne vem, od kod prihajajo ali zakaj verjamejo, kar verjamejo," je dejal.
Šokantne slike prikazujejo brezdomce v Los Angelesu, ki se borijo za vodo in elektriko v taboriščih, ki rastejo na mestnih ulicah – eno taborišče se ponaša z delujočim pralnim strojem in velikim šotorom, ki blokira vhod v lokalno podjetje manj

Nenavadno ogledov 50 dodan 29. 10. 2022

Komentarji 0

če želiš komentirati, se


stalna povezavakoda s predvajalnikomVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev