Brezpilotno plovilo,navdušilo tuje investitorje

Podjetje Modri planet je s produktom za geodetska podjetja prepričalo investitorje visokotehnološke investicijske konference Coinvest. "To je dobra osnova za pogajanje z vlagatelji," meni član ekipe.Ekipa Modrega planeta je s predstavitvijo prepričala tuje investitorje, ki so njihov proizvod 3D Survey na visokotehnološki investicijski konferenci Coinvest Venture Days v Novi Gorici izbrali za najboljšega med 70 predstavljenimi proizvodi. Gre za brezpilotno plovilo z dodelano programsko opremo, specializirano za zajem podatkov iz ... več Podjetje Modri planet je s produktom za geodetska podjetja prepričalo investitorje visokotehnološke investicijske konference Coinvest. "To je dobra osnova za pogajanje z vlagatelji," meni član ekipe.Ekipa Modrega planeta je s predstavitvijo prepričala tuje investitorje, ki so njihov proizvod 3D Survey na visokotehnološki investicijski konferenci Coinvest Venture Days v Novi Gorici izbrali za najboljšega med 70 predstavljenimi proizvodi. Gre za brezpilotno plovilo z dodelano programsko opremo, specializirano za zajem podatkov iz okolja.
Nišno razvit proizvod za geodetske meritve


"3D Survey je nišno razvit proizvod za geodetska podjetja, ki smo ga razvijali štiri leta," je za Planet Siol.net povedal Marko Mesarič, ki skupaj s Tomažem Izakom in Vidom Petermanom (ki sta tudi ustanovitelja podjetja Modri planet) sestavlja zmagovalno ekipo. "Iščemo investicijo 200 tisoč evrov, zmaga pa pomeni dobro osnovno za nadaljnja pogajanja z investitorji."

Paket, ki ga sestavljata dron in programska oprema

Ekipa je že dogovorjena za sestanek z resnim investitorjem, ki bi v njihov paketni proizvod vložil svoj kapital. 3D Survey je namreč paket programske opreme za obdelavo aerofotografij ter brezpilotnega letalnika (drona).

Marko nam izdelek in njegovo delovanje opiše takole: "Geodet se z dronom odpravi na teren, letalnik zajame fotografije in kontrolne točke. Ko se strokovnjak vrne v pisarno, podatke s koordinatami naloži na softver, program pa mu poda meritve, izračune in izriše 3D-modele."

S tem je delo geodetov močno olajšano, z dobljenimi podatki in slikovnim gradivom pa lahko med drugim izdelujejo gradbene načrte, geodetske izmere, preučevanje poplavnih območij in podobno.
Modri planet je hitrorastoče podjetje, ki razvija in trži lastne, samostojno razvite napredne proizvode s področja geodezije. Natančneje, identificirajo specifične potrebe geodezije in razvijajo storitve, ki omogočajo konkurenčno prednost na trgu ter področjih obdelave in zajema podatkov. Delujejo na področju geodetskih meritev, te pa so pomemben del gradbeništva, arhitekture in prostorske informatike.
Najprej prodajali storitev, zdaj prodajajo izdelek


3D Survey so namreč ponujali kot storitev, a spoznali, da so pri delu močno omejeni na lokacijo. Ker niso hoteli hoditi v zelje drugim geodetom, so se odločili za ponudbo paketov. V slabem mesecu, odkar pakete (ti stanejo 2.780 evrov) prodajajo, so prodali tri, njihov potencial pa je ogromen, meni Marko Mesarič.

Pri testiranju sodelujejo tudi z geodetskim in geološkim inštitutom ter fakulteto za gradbeništvo in geodezijo, s čimer preverjajo tudi strokovnost in natančnost meritev in delovanje programske opreme. manj

Znanje ogledov 153 dodan 13. 11. 2014

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

stalna povezavaVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev