kategorije

California, USA - Alcatraz

Bi vas mikalo prenočiti na Alcatrazu? Natisni | Pošlji Otok Alcatraz še neodkrit naravni park .. Alcatraz privablja turiste z vseh koncev in krajev sveta, a zanimiv ni samo zloglasni zapor. Otok je namreč poln še neodkritih naravnih lepot. Ameriški urad naravnih parkov tako razmišlja, da bi na Alcatrazu postavili hotel, ki bi navdušencem nad zaporom ter naravo in naravnimi parki ponudil možnost, da otok dobro raziščejo. Ponudili bi jim 24- ali večurno izkušnjo življenja v zaporu, združeno z občudovanjem naravnih lepot, ne da bi ... več Bi vas mikalo prenočiti na Alcatrazu? Natisni | Pošlji
Otok Alcatraz še neodkrit naravni park ..
Alcatraz privablja turiste z vseh koncev in krajev sveta, a zanimiv ni samo zloglasni zapor. Otok je namreč poln še neodkritih naravnih lepot.

Ameriški urad naravnih parkov tako razmišlja, da bi na Alcatrazu postavili hotel, ki bi navdušencem nad zaporom ter naravo in naravnimi parki ponudil možnost, da otok dobro raziščejo. Ponudili bi jim 24- ali večurno izkušnjo življenja v zaporu, združeno z občudovanjem naravnih lepot, ne da bi se morali voziti nazaj v San Francisco.
Hotel bi spominjal na zaporniške celice, v katerih so sedeli največji ameriški zločinci, a bi ponujal nadstandardno namestitev, kot je ta v hotelu Ahwahnee v kalifornijskem narodnem parku Yosemite. "Ljudje vedno znova tarnajo, da bi radi videli več otoka," je povedal tiskovni predstavnik urada narodnih parkov Rich Weideman in dodal, da bi jim hotel omogočil prav to - odkrivanje še neraziskanih kotičkov jetniškega otoka.

Alcatraz - druga najbolj priljubljena atrakcija
Otok Alcatraz upravlja prav urad ameriških narodnih parkov in je - v prvi vrsti zaradi zapora - druga najbolj priljubljena atrakcija San Francisca, takoj po znamenitih mestnih tramvajih. Vsako leto si zloglasni zapor ogleda milijon in pol turistov, v poletni sezoni pa so vstopnice razprodane že tedne vnaprej. Zelo priljubljeni so tudi nočni ogledi zapora, ki pa si jih številni prav zaradi težav s prevozom in namestitvijo ne morejo privoščiti.

S postavitvijo hotela bi San Francisco obogatil ponudbo obiska zaporniškega otoka in tako nanj zagotovo privabil še več turistov, saj si številni med njimi želijo ogledati preostanek otoka, ki je sicer zaprt za javnost in kjer se skrivajo predeli divjine, pa tudi kino, kjer so jetniki ob posebnih priložnostih gledali filme.

Številni predlogi, vsi zavrnjeni. Pa hotel?
Odkar so leta 1963 zapor Alcatraz zaprli, se je pojavilo že malo morje predlogov, kako bi obogatili turistično ponudbo. Med predlogi so bili tudi, da bi poleg zapora zgradili igralniško središče, da bi turistom stregli hrano v jetniški menzi in drugi, a ker spada otok med objekte državne zgodovinske dediščine in je naravni park, je bilo kakršno koli eksperimentiranje izjemno oteženo.

Gradnja hotela je tako zadnja med predlogi, kako poživiti otoško turistično ponudbo. Odločitev o predlogu, ki bi razvoj otoka zaznamoval za vsaj naslednjih 20 let, pa je v rokah mestnih in državnih veljakov.

manj

Televizija ogledov 2587 dodan 13. 07. 2008

Komentarji 3

če želiš komentirati, se
nanisimi
nanisimi12 let nazaj

nekateri srečneži so si to ogledali od blizu
jaz bom šel ko bom velik
*****

Anna45
12 let nazaj

lepo - 100tka

albina
12 let nazaj

zelo zanimivo, to bi si pa z veseljem ogledala....5-kastalna povezavakoda s predvajalnikomVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev