kategorije

cene pogonskega goriva podivjale ...

Po državi je od danes dražje pogonsko gorivo. Na bencinskih servisih zunaj omrežja avtocest in hitrih cest je cena 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva omejena, in sicer na 1,755 oziroma 1,848 evra za liter. Bencin je tako dražji za 19,5 centa oziroma 12,5 odstotka, dizel pa za 18 centov oziroma 10,8 odstotka. Po večini države je za liter zunaj avtocest treba po novem odšteti trenutno najvišjo mogočo ceno, in sicer za liter bencina 1,755 evra, za liter dizla pa 1,848. Na avtocestah in obvoznicah trgovci sami določajo cene. Na ... več Po državi je od danes dražje pogonsko gorivo. Na bencinskih servisih zunaj omrežja avtocest in hitrih cest je cena 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva omejena, in sicer na 1,755 oziroma 1,848 evra za liter. Bencin je tako dražji za 19,5 centa oziroma 12,5 odstotka, dizel pa za 18 centov oziroma 10,8 odstotka.

Po večini države je za liter zunaj avtocest treba po novem odšteti trenutno najvišjo mogočo ceno, in sicer za liter bencina 1,755 evra, za liter dizla pa 1,848. Na avtocestah in obvoznicah trgovci sami določajo cene. Na ljubljanskem Barju ob ljubljanski obvoznici je tako za liter bencina treba odšteti 1,851 evra, za liter dizla pa celo prek dva evra.

Ponekod zmanjkalo bencina in dizla
Zaradi pričakovane podražitve so se mnogi potrošniki v preteklih dneh odpravili na bencinske servise, kjer pa je ponekod zmanjkalo posameznih vrst goriva. Trgovci so zagotavljali, da so zaloge zadostne in da gre za kratkotrajne izpade, povezane z dobavo in s težavami v logistiki.

Predsednica uprave Petrola Nada Drobne Popovič je sicer v ponedeljek opozorila, da ne morejo zagotoviti, da bodo danes težave z gorivom že takoj odpravljene. Napovedala pa je, da bo do petka vsa prodajna mreža normalno vzpostavljena.
kmalu še dražje ... vsi :-((( manj

Razno ogledov 18 dodan 21. 06. 2022

Komentarji 0

če želiš komentirati, se


stalna povezavakoda s predvajalnikomVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev