kategorije

Ed Sheeran 2step ft Antytila

Glasba ogledov 79 dodan 05. 05. 2022

Komentarji 5

če želiš komentirati, se
bikoborac
10 dni nazaj

Thinker031
10 dni nazaj

fenix13
10 dni nazaj

███████████████████████████████████
██████████████████████████████████
███████████████████████████████████
███████████────███──────███████████
█████████─────███───────██████████
█████████───██████───────██████████
██████████████───██───────████████
██████████────────█──────██████████
███████───────────█──────██████████
████─────────────█─────█────██████
████──────────────█────██────██████
████─────────────██────█──────████
████────────────██─────█─────██████
████──────────███──────█─────██████
██───────██████──────██─────██─███
███───────██████──────█─────██───██
███────────█████─────██─────██───█
███──────────███─────██─────█────██
███───────────██──████─────██───███
██────────────██──███─────██───███
███─────────────██████─────█────███
████────────────██████─────█────██
█████────────────██████───██────███
██████───────────█──████████───████
█████───────────────███─██████████
███████───────────────────█████████
████████─────────────────────█████
█████████────────────────────██████
█████████───────────────────███████
█████████─────────────────████████
██████████────────────────█████████
██████████──────────────██████████
██████████─────────────████████████
██████████─────────────████████████
█████████─────────────████████████
██████████─────────────████████████
██████████─────────────███████████
██████████─────────────████████████
██████████─────────────████████████
█████████─────────────████████████

fenix13
fenix1310 dni nazaj

░██████╗
█╔════╝
╚█████╗
░╚═══██╗
██████╔╝
╚═════╝░

██╗░░░░░
█║░░░░░
██║░░░░
██║░░░░░
███████╗
╚══════╝

░█████╗░
█╔══██╗
███████
██╔══██║
██║░░██║
╚═╝░░╚═╝

██╗░░░██╗
██║░░░██║
╚██╗░██╔╝
░╚████╔╝░
░░╚██╔╝░░
░░░╚═╝░░░

░█████╗░
██╔══██╗
██████║
██╔══██
██║░░██║
╚═╝░░╚═╝

██╗░░░██╗
██║░░░██║
██║░░░██║
██║░░░██║
╚██████╔╝
░╚═════╝░

██╗░░██╗
██║░██╔╝
████═╝░
██╔═██╗
██║░╚██╗
╚═╝░░╚═╝

██████╗░
██╔══██╗
█████╔╝
██╔══██
██║░░██║
╚═╝░░╚═╝

░█████╗░
██╔══██╗
██████║
██╔══██
██║░░██║
╚═╝░░╚═╝

░░░░░██╗
░░░░░██║
░░░░██║
██╗░░██
╚█████╔╝
░╚════╝░

██╗
██║
█║
██
██║
╚═╝

███╗░░██╗
████╗░██║
██╔██╗██║
██║╚████║
██║░╚███║
╚═╝░░╚══╝

██╗
██║
██║
█║
██
╚═╝

fenix13
fenix1310 dni nazaj

Britanski umetnik Ed Sheeran v svojem hit singlu "2step" poje o tem, kako zaradi plesa z žensko, ki jo ljubi, njegove težave izginejo.

Ta linija ima poseben odmev za ukrajinsko skupino Antytila, katere člani se zdaj borijo proti Rusiji in ki je pravkar izdala remiks pesmi "2step" s Sheeranom v korist vojnih prizadevanj.

"Osebno pojem svoji dragi, svoji ženi, [ki je zdaj] v Združenih državah Amerike z mojimi otroki," pravi Taras Topolia, 34, pevec skupine, ki je postal bolničar.

Topolia, ki poje nov verz v ukrajinščini, ki ga je sam napisal v remiksu, je stran od svoje žene in treh otrok, ki so pobegnili pred invazijo. Topolia je dejal, da on – in na tisoče moških, ki so se pridružili ukrajinski vojski od začetka vojne – želi samo eno stvar: da je vojne konec in da bi lahko spet svobodni plesali z ljudmi, ki jih imajo radi.

"Toda to ni samo moja žena," je Topolia povedala za The Washington Post v intervjuju iz Harkova. "Na stotine tisoč ... ukrajinskih žen čaka na svoje može in vsak dan moli [za] ... tisti trenutek, ko bodo lahko objele svoje može, poljubile svoje može in seveda morda zaplesale s svojimi možemi."


Sheeran in člani Antytile so sklenili prijateljstvo prek družbenih omrežij v začetku tega leta, britanski pevec pa je skupino vprašal, ali želita sodelovati pri remiksu pesmi "2step", poroča Topolia.

Izvajalci so v ponedeljek izdali pesem, skupaj z videom, ki so si ga na YouTubu ogledali več kot 1,8 milijona krat.

Glasbeni video je bil posnet na treh lokacijah – Kijevu, Irpinu in regiji Harkov, ki je žarišče ruskega napada na vzhodno Ukrajino, kjer se trije pripadniki Antytila ​​borijo kot del 130. bataljona teritorialne obrambe.

Začne se s posnetkom Oleksija Sokolova, 13-letnega ukrajinskega plesalca, ki pleše sam, medtem ko Sheeran poje "2step". Sokolov je prikazan na odru Narodnega akademskega gledališča Lesje Ukrainke v Kijevu in med ruševinami Centralnega doma kulture v Irpinu.

Video nato spremlja dekle in njeno mamo, ko po bombnem napadu z avtomobilom bežita iz svojega doma. Deklica, ukrajinska balinarska plesalka Yaroslava Nefedova, pleše sama na polju ob cesti, medtem ko jo mama opazuje, Topolia pa je prikazana v vojaški obleki in poje nov verz "2step" v ukrajinščini.

"Sirene so prekinile naš spanec, pograbile v dva kovčka vse, kar je v preteklosti, potem pa pojdi, si za volanom, v neznano," poje Topolia.
Verz in prizori v videu pripovedujejo zgodbo Topolie in njegove družine na prvi dan ruske invazije na Ukrajino.

Spominja se, kako se je doma v Kijevu zbudil ob zvokih siren in eksplozij. Njegova žena in otroci so odšli z avtomobilom in potovali »skoraj 14 ur«, da bi dosegli regijo Lviv v zahodni Ukrajini.

"Pomahal sem jim, jih poljubil in ostal v Kijevu, da bi izpolnil svojo državljansko dolžnost z obrambo države," je dejal Topolia, ki se je kot bolničar prijavil v ukrajinsko vojsko. "Ostali so mi samo spomini nanje, vonj po Diorju moje ljubljene žene in vonj po dimu, ki se je že približeval prestolnici."

Topolia pravi, da je ukrajinsko besedilo napisal zato, ker je želel deliti "bolečino" te ločitve - in ker je vedel, da ni edini, ki jo doživlja.

"Milijoni ukrajinskih moških so storili enako, svoje otroke in ženske so poslali bodisi v zahodno Ukrajino bodisi v tujino in ostali tukaj, da bi se borili proti ruskim okupatorjem," je dejal. "Zato zgodba v besedilih, ki jih pojem jaz, ni samo moja zgodba, je zgodba mnogih Ukrajincev."

Pevec je svoj del videa posnel na odprti cesti v Harkovu, v bližini položajev svojega bataljona, s pomočjo svojih kolegov in GoPro kamere. "Ustavili so se za 10 ali 15 minut, da bi posneli ta video", nato pa odšli, je dejal, "ker je bilo nevarno", da bi bili predolgo na izpostavljenem mestu.

V ukrajinskem verzu Topolia poje osebi, ki jo ljubi, kako je vojna prekinila njihove sanje. "Počakaj me, ko vse to mine," pravi.

Topoliina žena, ukrajinska pevka Olena Topolia, in njuni trije otroci so v Združenih državah. Pravi, da jih bo videl "po koncu vojne", in poziva zahodne države, naj Ukrajini podarijo orožje za konec vojne.

Naslednje leto bosta Sheeran in Antytila ​​avtorski honorar in izkupiček skupine Warner Music Group od pretokov glasbenega videospota podarila Music Saves UA, neprofitni organizaciji, ki jo je ustanovilo ukrajinsko združenje glasbenih dogodkov za distribucijo humanitarne pomoči v vojnih delih Ukrajina.

Glede na sporočilo za javnost so se Sheeranove vezi z Ukrajino začele, ko je pred invazijo Rusije v Kijevu posnel izvirni videospot za pesem "2step".

"Spot za 2step sem posnel v mestu Kijev v Ukrajini, preden so se začela uničujoča nasilna dejanja," je dejal Sheeran v objavi. »Ukrajina je ponosna in odporna država in hvaležen sem, da sem imel priložnost posneti svoj video tam. Stojim z Ukrajino in bom svoje rekordne avtorske honorarje od pretokov videoposnetka na YouTubu podaril humanitarnemu pozivu [Odbor za nujne primere] za Ukrajino."stalna povezavakoda s predvajalnikomVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev