kategorije

EKOSEN - predstavitev grelnih plošč SUNLIFE (www.ekosen.si)

Infrardeče ogrevanje - Kaj so dolgi infrardeči valovi Dolgi infrardeči oz. toplotni valovi so del naravnega svetlobnega spektra sonca. Človeško telo potrebuje za pravilno delovanje zadostne količine žarkov daljnega infrardečega območja. Ti valovi povzročajo nihanje molekul in tako sproščajo energijo, ki jo mi zaznamo kot toploto. Dolgi infrardeči valovi torej na človeka vplivajo zelo pozitivno. Saj energija teh žarkov izboljša zdravje in učinkovitost celic. Prav tako nas ti valovi grejejo neposredno, ker nam daje prijeten in topel ... več Infrardeče ogrevanje

- Kaj so dolgi infrardeči valovi
Dolgi infrardeči oz. toplotni valovi so del naravnega svetlobnega spektra sonca. Človeško telo potrebuje za pravilno delovanje zadostne količine žarkov daljnega infrardečega območja. Ti valovi povzročajo nihanje molekul in tako sproščajo energijo, ki jo mi zaznamo kot toploto. Dolgi infrardeči valovi torej na človeka vplivajo zelo pozitivno. Saj energija teh žarkov izboljša zdravje in učinkovitost celic.
Prav tako nas ti valovi grejejo neposredno, ker nam daje prijeten in topel občutek že pri temperaturah, ki so za nekaj stopinj nižje, kot pri drugem načinu ogrevanju. Je oblika energije, ki je zaradi svoje posebne valovne dolžine takoj pretvorjena v predmet. V zdravstvene namene jo že desetletja uporabljajo predvsem za zdravljenje bolečin v mišicah in sklepih. V porodnišnicah so inkubatorji pogosto opremljeni z infrardečimi sistemi za ogrevanje, da novorojenčkom vzdržujejo zdravju prijazno toploto.
Zato se pričnite ogrevati z grelnimi ploščami SUNLIFE, ki ne prinašajo samo toplote sonca v vaš dom, temveč tudi boljše počutje in zdravje.

- Zakaj prihranki z grelnimi ploščami SUNLIFE
1. Ker predmeti absorbirajo dolge infrardeče valove, so ti toplejši za 2°C. Zaradi tega lahko prostor ogrejete na samo 19°C in občutili boste enako količino toplote kot pri klasičnem načinu ogrevanja, kjer bi bil zrak ogret na 22°C. S tem se stroški zmanjšajo za cc. 30%.

2. Vsak prostor, ki je opremljen z grelnimi ploščami SUNLIFE, je lahko individualno krmiljen. S krmiljenjem in termostatom TUCH prihranite do 30% do 60% električne energije.


3. Prostori, ki jih ogrevate s grelnimi ploščami SUNLIFE ob zračenju izgubijo manj toplote (v primerjavi s klasičnim načinom ogrevanja), saj ogreti predmeti zadržujejo toploto bolj dolgo, kar posledično pomeni prihranek pri strošku ogrevanja.

4. Grelne plošče SUNLIFE sušijo zidove. Dejstvo je, da vlažni zidovi zmanjšajo učinek izolacije do 50%.
5. Ker pri grelnih ploščah SUNLIFE se ne dviguje prah in zaradi plesni ni slabega zraku vam ni potrebno toliko prezračevati, kar pomeni dodaten prihranek pri energiji.


Več na www.ekosen.si manj

Razno ogledov 1102 dodan 01. 08. 2011

Komentarji 0

če želiš komentirati, se


stalna povezavakoda s predvajalnikomVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev