kategorije

Eksploziv in orožje v Novem Polju

Policisti že od nedelje opravljajo preiskavo v Novem Polju v Ljubljani. V eni od hiš so našli neznane snovi, ki bi lahko bile nevarne. Po neuradnih informacijah naj bi v hiši imeli večje količine eksploziva.Na kraju preiskave so poleg policistov še pripadniki civilne zaščite in gasilci, saj so morali pregledati in odpeljati nevarne snovi. Na PU Ljubljana so potrdili, da poteka preiskava zaradi več kaznivih dejanj: povzročitve splošne nevarnosti, nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom in nasilja v družini. Vse se ... več Policisti že od nedelje opravljajo preiskavo v Novem Polju v Ljubljani. V eni od hiš so našli neznane snovi, ki bi lahko bile nevarne. Po neuradnih informacijah naj bi v hiši imeli večje količine eksploziva.Na kraju preiskave so poleg policistov še pripadniki civilne zaščite in gasilci, saj so morali pregledati in odpeljati nevarne snovi. Na PU Ljubljana so potrdili, da poteka preiskava zaradi več kaznivih dejanj: povzročitve splošne nevarnosti, nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom in nasilja v družini.

Vse se je začelo v nedeljo popoldne, ko so bili policisti obveščeni o nasilju v družini na območju Novega polja. Ob prihodu policistov na kraj je moški, ki je bil v hiši zaprt pričel groziti, s sežigom hiše. Ob tem je polival vnetljivo tekočino in jo prižgal, je sporočil predstavnik za stike z javnostmi na PU Ljubljana Vinko Stojnšek.

Gasilci ukrotili požar in našli »škorpijon


Moški je nato hišo zapustil, gasilcem pa je požar uspelo pogasiti. Med opravljanjem ogleda kraja kaznivega dejanja so policisti v stanovanjski hiši našli avtomatsko pištolo "škorpijon", več posod z vnetljivimi tekočinami (po nekaj deset litrov) in več posod, steklenic še neidentificiranih snovi.

Ogled se je nadaljeval včeraj. Sodelovali so tudi pripadniki ELME in strokovnjaki za eksploziv, ki so že na kraju podali mnenje, da se v stanovanjski hiši nahajajo večje količine kemikalij, za katere se iz vidika varnosti ne smejo hraniti v bivalnih enotah, prav tako pa je njihova proizvodnja, hramba, promet in uporaba pod nadzorstvom pooblaščenih organizacij.

Med ogledom pa je prišlo do eksplozije. Pri tem sta se lahko telesno poškodovala dva forenzika z Generalne policijske uprave. Oba sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v lubljanski klinični center in sta bila kasneje že v domači oskrbi.


Danes policisti in kriminalisti PU Ljubljana ter Generalne policijske uprave nadaljujejo z aktivnostmi na kraju samem. Na kraju so tudi strokovnjaki (za kemijo), ki bodo skupaj s pripadniki Civilne zaščite poskrbeli za zavarovanje in hrambo snovi.

Iz preventivnih razlogov je bilo evakuiranih več objektov v neposredni bližini stanovanjske hiše, kjer se aktivnosti izvajajo. manj

Ljudje ogledov 397 dodan 09. 12. 2014

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

stalna povezavaVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev