kategorije

Električni premaz,ki spremeni barvo avtomobila v čudovite odtenke

Pametni svetleči premaz, ki ga je naredilo ameriško podjetje Darkside Scientific, je možno prižgati kar s stikalom, z večplastnim nanosom pa lahko ustvarjate tudi raznovrstne animacije.Tovrstna R&D podjetja tekmujejo med sabo kdo bo trgu predstavil bolj nenavadne dodatke za predelavo avtomobilov, a ta je verjetno ena izmed bolj impresivnih, ki smo jih zasledili zadnje čase. Produkt imenovan LumiLor™ je na strani podjetja opisan tako: "Zadnjih 135 let je bila električna osvetljava omejena z nadzorovanim proizvodnim procesom, ali znotraj ... več Pametni svetleči premaz, ki ga je naredilo ameriško podjetje Darkside Scientific, je možno prižgati kar s stikalom, z večplastnim nanosom pa lahko ustvarjate tudi raznovrstne animacije.Tovrstna R&D podjetja tekmujejo med sabo kdo bo trgu predstavil bolj nenavadne dodatke za predelavo avtomobilov, a ta je verjetno ena izmed bolj impresivnih, ki smo jih zasledili zadnje čase. Produkt imenovan LumiLor™ je na strani podjetja opisan tako:
"Zadnjih 135 let je bila električna osvetljava omejena z nadzorovanim proizvodnim procesom, ali znotraj stekla ali natisnjena na 2D laminate, ki sestavljajo tradicionalno elektroluminiscenčno tehnologijo. LumiLor bo vse to spremenil.
Darkside Scientific je izumil način kako posprejati elektroluminiscenčno plast na površine z uporabo standardne HVLP barvne pištole, ki se uporablja v avtomehaničnih delavnicah. In LumiLor je bil rojen!"
Gre za večplastni premaz, ki je sestavljen iz prevodne površine, žičnih povezav, izolacijske podlage in svetlečega barvnega sloja. Zelo majhen električni tok je potrebno spustiti skozi premaz in to zadošča da površina zasije. Če avtomobil prebarvamo v več različnih plasteh takega premaza, lahko dobimo pravi "light show", primer katerega lahko vidite na spodnjem posnetku. manj

Nenavadno ogledov 266 dodan 26. 09. 2014

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

stalna povezavaVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev