kategorije

Evropska karavana prostovoljstva v Postojni 2011

Leto 2011 je Evropsko leto prostovoljstva, v okviru katerega je med 20. in 25. majem po Sloveniji potovala Evropska karavana prostovoljstva. Nosilec dogajanja je Slovenska filantropija v sodelovanju z nevladnimi organizacijami, v Postojni so soorganizatorji dogajanja Mladinski center Postojna kot nosilec projekta BOREO, regijsko stičišče NVO Notranjsko-kraške regije, in sodelujoče prostovoljske organizacije. V Notranjsko-kraški regiji se je karavana ustavila v Postojni, kjer se je v sredo, 25.5.2011 odvijala tržnica prostovoljskih ... več Leto 2011 je Evropsko leto prostovoljstva, v okviru katerega je med 20. in 25. majem po Sloveniji potovala Evropska karavana prostovoljstva. Nosilec dogajanja je Slovenska filantropija v sodelovanju z nevladnimi organizacijami, v Postojni so soorganizatorji dogajanja Mladinski center Postojna kot nosilec projekta BOREO, regijsko stičišče NVO Notranjsko-kraške regije, in sodelujoče prostovoljske organizacije.
V Notranjsko-kraški regiji se je karavana ustavila v Postojni, kjer se je v sredo, 25.5.2011 odvijala tržnica prostovoljskih organizacij. Na tržnici se je predstavilo skupno 24 organizacij, šol in neformalnih skupin iz Notranjsko kraške regije, ki jih na takšen ali drugačen način označuje prostovoljsko delo. V okviru tržnice je potekal tudi spremljevalni program, kjer so sodelujoče organizacije predstavile del svojih aktivnosti.
Tovrstni dogodek je prvi te vrste v regiji, organizatorji pa si želijo, da bi jih bilo v bodoče še več, tudi brez “opravičila” kot je Evropsko leto prostovoljstva. Za prostovoljskimi aktivnostmi se skrivajo plemeniti nameni, ki družbo bogatijo na raznovrstne načine, obenem pa prepogosto ne dosežejo prave pozornosti javnosti. manj

Ljudje ogledov 315 dodan 29. 06. 2011

Komentarji 0

če želiš komentirati, se


stalna povezavakoda s predvajalnikomVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev