kategorije

Fratar iz Čapljine o koronavirusu: Kriv je demon

Vjerske zajednice upozoravaju: Izbjegavajte ljubljenje, svetu vodu... Fra Bože Radoš iz župe u Čapljini, koji je vjerojatnije aktivniji na Facebooku nego u crkvi, piše Index.hr, ima novo poslanje - ovog puta o koronavirusu. Njegovo videoobraćanje dosad je pregledano više od 45.000 puta, a podijelilo ga je više od 450 ljudi. Ako vas zanima samo glavna poruka poslanja, ona glasi da iza koronavirusa stoji demon. A ... več Vjerske zajednice upozoravaju: Izbjegavajte ljubljenje, svetu vodu...

Fra Bože Radoš iz župe u Čapljini, koji je vjerojatnije aktivniji na Facebooku nego u crkvi, piše Index.hr, ima novo poslanje - ovog puta o koronavirusu.

Njegovo videoobraćanje dosad je pregledano više od 45.000 puta, a podijelilo ga je više od 450 ljudi.

Ako vas zanima samo glavna poruka poslanja, ona glasi da iza koronavirusa stoji demon. A ko drugi?

"Možete vidjeti svakim danom kako demon postaje sve drskiji i sve otvorenije napada katoličanstvo i katoličanstvo, napada Crkvu i vjernike u Isusa Krista. Najbolji primjer je to što sinoć mediji vele da je koronavirus nastao u nekoj kršćanskoj sekti koja je u Indiji. Zamislite drskosti te đavolje gluposti.


Kao da ti ljudi tamo, ne ulazeći u neke dubinske stavove, kao da oni imaju laboratorije u kojima su proizveli taj virus. Ne čini to demon bez veze preko svojih medija i demona novinara, jer treba napasti kršćanstvo, treba napasti Isusa, uvijek je on bio glavni cilj", započeo je Radoš.

A onda je napao i hrvatskog biskupa.

"Onda najgluplje što može biti je kada jedan biskup, koji je svoju doktorsku disertaciju napisao tako da je jedan ugledni doktor za nju rekao da i dite u osnovnoj školi može bolje od njega sastaviti, odluči da bi se kao zaštita od koronavirusa trebalo izbaciti blagoslovljenu vodu iz kamenica. Svatko zna da voda čisti i da sebi ne sadržava nikakve viruse, ni obična, a kamoli blagoslovljena. Ali demonu smeta blagoslovljena voda jer ona je moćno sredstvo protiv demona i njegovih moći, pa i protiv moći koronavirusa", uvjeren je fratar.


"I onda dodir hostije na ruku, da ne bude ono kako treba, na jezik, kako smo učili jer posvećena svećenička ruka ipak ima svoju ulogu. Vele da trebamo rukavice staviti na ruke svećeniku kako bi pričešćivao, kako bi ismijali i svećenika i posvećene svećeničke ruke i boga i viru i sve one svetinje koje su vrijedile sve do danas. Danas u crkvi imamo biskupe i svećenike koje su duše đavlu dali i rade za njega, a đavao ih obilato nagrađuje položajima, moći, imanjem...", napominje.

Demon je postao drzak, no nije jak jer se boji svih koji Isusa u srcu iskreno ljube, dodaje Radoš.

"Demon je glup, a još je više glup ako misli da su Božja djeca glupa, Božja djeca će uvijek surađivati s Božjim duhom", poručio je. manj

Ljudje ogledov 139 dodan 05. 03. 2020

Komentarji 0

če želiš komentirati, se


stalna povezavakoda s predvajalnikomVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev